واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: «پزشكان بدون مرز» اتفاقي بودن حمله را رد كرد
جنگندههاي امريكايي بيمارستان «پزشكان بدون مرز» در ولايت قندوز افغانستان را هدف قرار دادند كه در اثر اين حمله، دهها نفر كشته و زخمي شدند. ارتش امريكا بمباران اين بيمارستان را تأييد ولي آن را غيرعمدي اعلام كرده است.
يك بيمارستان متعلق به «پزشكان بدون مرز» در شهر قندوز افغانستان ساعت 2:15 سحرگاه روز شنبه مورد حمله جنگندههاي امريكايي قرار گرفت. سازمان پزشكان بدون مرز گفته كه در اين حمله، دستكم 20 تن از كاركنان اين سازمان كشته و ۳۷ نفر ديگر به شدت زخمي شدهاند. پزشكان بدون مرز ميگويند كه موقعيت دقيق اين بيمارستان با جيپياس مشخص و به مقامهاي نظامي امريكايي و افغان در كابل و واشنگتن اطلاع داده شد، ولي اين بمباران بيش از ۳۰ دقيقه ادامه يافت. پزشكان بدون مرز با بيان اينكه پس از به صدا درآمدن آژير خطر، بمباران ساختمان تا 30 دقيقه ادامه داشت، افزود: «۱۰۵ بيمار و همراهانشان به اضافه بيش از ۸۰ پزشك محلي و بينالمللي حين بمباران در اين ساختمان بودهاند.» سازمان پزشكان بدون مرز از عاملان حمله هوايي به شفاخانهاش توضيح خواسته و گفته كه بايد توضيح داده شود در قندوز دقيقاً چه روي داده و چگونه امكان دارد اين رويداد «وحشتناك» اتفاق بيفتد. براساس گزارش رويترز از كابل، «برايان ترايباس» سخنگوي نيروي هوايي امريكا در بيانيهاي تأييد كرده كه نيروهاي امريكايي، «ممكن است به يك بيمارستان در منطقه كه جزو اهداف مورد نظر نبوده است، آسيب رسيده باشد.» در زمان وقوع انفجار، دستكم 200 بيمار و كادر پزشكي در بيمارستان حضور داشتهاند و پزشكان بدون مرز اعلام كرده كه شمار زيادي از بيماران بستري شده در اين بيمارستان و كاركنان آن نيز ناپديد شدهاند. اين سازمان گفته كه ساختمان شفاخانه در اثر بمباران آسيب شديدي ديده است. نيكولاس هيسم رئيس نمايندگي سازمان ملل در افغانستان نيز حمله به شفاخانه داكتران بدون سرحد در قندوز را به شدت محكوم كرد.
حمله به اين بيمارستان در شرايطي انجام شده كه طالبان نيز به اين شهر حمله كرده و مقامهاي امريكايي و ناتو ميگويند بمباران اين بيمارستان بخشي از حمله به طالبان بوده است. منابع خبري در افغانستان روز شنبه هم اعلام كردند اوضاع در شهر «قندوز» مركز ولايت(استان) قندوز در شمال افغانستان پس از گذشت چهار روز از ورود ارتش و بمباران ناتو و امريكا هنوز به حالت عادي بازنگشته و عمليات نيروهاي نظامي براي پاكسازي شهر از وجود عناصر وابسته به طالبان همچنان ادامه دارد. «محمد محقق»، معاون رئيس اجرايي دولت افغانستان از آواره شدن 4 هزار و 500 خانواده در درگيريهاي اخير قندوز خبر داده است. بحث درباره سقوط مشكوك قندوز همچنان در مجلس افغانستان ادامه دارد و نمايندگان مجلس در جلسه ديروز هم خواستار ادامه بررسي دلايل سقوط ولايت قندوز شدند و پاسخ مقامات امنيتي اين كشور را در مورد اين ولايت ناكافي اعلام كردند. منابع افغان ميگويند پس از تصرف شهرستان وردوج ولايت بدخشان در شمال افغانستان، شهرستان بهارك نيز تحت كنترل طالبان درآمده است.
تشنج در مجلس افغانستان
مجلس افغانستان ديروز همچنين شاهد جلسه سؤال از وزير اقوام و قبايل به خاطر تفاهم مشكوك دولت با سران قبايلي افغان بود كه با برخورد لفظي نمايندگان به تشنج كشيده شد. به گزارش خبرگزاري جمهور، نمايندگان مجلس ميگويند گلاب منگل وزير اقوام و قبايل و رئيس هيئت اعزامي در تفاهمنامهاي ساحه دندغوري ولايت بغلان را به طالبان واگذار كرده است. گلاب منگل وزير اقوام و قبايل و رئيس هيئت اعزامي به بغلان توضيحاتي را در خصوص تفاهمنامه ۹ مادهاي امضا شده در ساحه دندغوري بغلان ارائه كرد و گفت كه اين تفاهمنامه با ريشسفيدان قومي اين ساحه امضا شده و براساس آن، يك سانتيمتر خاك افغانستان را به طالبان واگذار نكرده است. منگل افزود: بر اساس اين تفاهمنامه ريشسفيدان متعهد شدهاند به طالبان اجازه نميدهند از ساحات ذكر شده در تفاهمنامه، بالاي نيروهاي امنيتي حمله كنند يا مزاحمت ايجاد كنند و نيز نيروهاي امنيتي در موارد مشكوك ميتوانند در محل عمليات انجام دهند اما نمايندگان مجلس به اين توضيحات منگل قانع نشدند و سؤالاتي را مطرح كردند كه چه تضمين وجود دارد كه طالبان به فيصله ريش سفيدان عمل كنند. احمد بهزاد گفت: «اين تفاهمنامه امتياز دادن به طالبان و مصونيت بخشي به اين گروه است، بر اين اساس، ساحه دند غوري به استراحتگاه و مركز سوق و اداره طالبان مبدل خواهد شد. اگر اين تجربه كامياب است، چرا در ديگر جاهاي كشور انجام نداديد، اين يك توطئه براي وزيرستانسازي افغانستان است.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]