واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۲۶ب.ظ)
توليد نفت خام اوپک در پي افزايش برداشت نفت خام با رشد همراه شد موج - تازهترين بررسي رويترز نشان ميدهد که توليد نفت خام اوپک در ماه سپتامبر در پي افزايش برداشت نفت خام از ميدانهاي شمالي عراق نسبت به ماه اوت با رشد همراه شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، عربستان و ديگر کشورهاي اوپکي حاشيه خليجفارس در اين مدت توليد خود را ثابت نگه داشتهاند که نشانگر تمايل آنها براي حفظ سهم بازار خود در بازارهاي جهاني است.
بر اساس اطلاعات به دست آمده رويترز از آمارهاي حملونقل محمولههاي نفتي، منابعي در شرکتهاي نفتي، اوپک و شرکتهاي مشاورهاي، توليد نفت اين سازمان تاکنون در ماه سپتامبر امسال به طور ميانگين روزانه ۳۱ ميليون و ۶۸۰ هزار بشکه بوده است، در حالي که اين رقم در ماه اوت ۳۱ ميليون و ۵۷۰ هزار بشکه در روز بوده است.
اوپک از ماه نوامبر تاکنون که تصميم گرفته بود، بدون نظر گرفتن حمايت از قيمتهاي جهاني نفت خام به دنبال حفظ سهم خود در بازارهاي جهاني باشد، توليد خود را در ماه سپتامبر نسبت به سقف توليد روزانه ۳۰ ميليون بشکهاي اين سازمان، روزانه يک ميليون و ۵۰۰ هزار بشکه افزايش داده است.
اين روزها هر بشکه نفت خام زير ۵۰ دلار در بازار معامله ميشود. دليل اين افت قيمت از بيش از ۱۰۰ دلار در سال ۲۰۱۴ مازاد عرضه در بازار گزارش ميشود.
به گفته کارستن فريتش، يکي از تحليل گران موسسه کومرزبانک در فرانکفورت، مازاد عرضه هنوز بسيار خيره کننده است، اما تا سال بعد کاهش خواهد يافت؛ زيرا توليدکنندگان غير عضو اوپک عرضه خود را کاهش خواهند داد.
بيشتر افزايش توليد اوپک در ماه سپتامبر از سوي عراق و چند توليدکننده ديگر بوده است.
محمولههاي نفت عراق از شمال اين کشور از طريق پايانه جيهان ترکيه که توسط دولت اين کشور و اقليم کردستان عراق انجام شد نسبت به ماه اوت افزايش يافت.
صادرات نفت خام عراق از پايانههاي جنوبي اين کشور نسبت به ماه پيش تغيير چنداني را نشان نميدهد.
توليدکنندگان آفريقاي غربي عضو اوپک، نيجريه و آنگولا، هر دو کمي به رشد توليد اوپک در ماه سپتامبر کمک کردند. انتظار ميرود که صادرات نيجريه در ماه اکتبر باز هم بيشتر شود.
توليد نفت خام ايران هم که به شدت به دنبال توسعه ميدانهاي نفتي خود پس از رفع تحريمهاي غربي عليه اين کشور است، کمي به اين رشد کمک کرد.
برآوردهاي رويترز نشان ميدهد که قطر نيز اندکي توليد خود را بيشتر کرد. توليد اين کشور بعد از حادثهاي در ماه ژوئيه اندکي با وقفه روبرو شد.
توليد کويت در سطح ماه گذشته تثبيت شد و امارات نفت بيشتري نسبت به ماه اوت توليد کرد؛ توليد امارات از ميدان آپر زاکوم انجام شد.
بنابراين ارزيابي، عربستان نيز توليد خود را در ماه سپتامبر نسبت به اوت تغيير خاصي نداد.
توليد عربستان نزديک به رکورد ۱۰ ميليون و ۵۶۰ هزار بشکه در روز که در ماه ژوئن ثبت شد، در ماه سپتامبر حفظ شد.
بررسيهاي رويترز نشان ميدهد که رياض سهم بازار خود را در سال ۲۰۱۵ توانسته احيا کند.
توليد نفت ليبي اين ماه از ماه اوت کمتر گزارش ميشود و دليل اين موضوع، ناآراميهاي رخ داده در اين کشور بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]