واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
مراقب کلاهبرداری آمریکا در برجام باشید دبیرکل انجمن روزنامهنگاران مسلمان با هشدار نسبت به اقدامات عقیمکننده حقوق هستهای ملت ایران از سوی طرف مقابل، در عین حال از آنچه بیبرنامگی دولت در به اقتصاد خواند، انتقاد کرد.
به گزارش فرهنگ نیوز، نشست خبری دبیرکل انجمن روزنامهنگاران مسلمان به مناسبت برخی تحولات داخلی و خارجی از جمله مساله برجام صبح امروز شنبه (یازدهم مهرماه) در محل این انجمن در تهران برگزار شد.
موسوی در بخشی از این کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به مساله برجام که اکنون در مجلس در حال بررسی است، گفت: مقام معظم رهبری تاکید داشتند که حتماً مجلس به موضوع برجام ورود و آن را بررسی کند. البته نوع قضاوت مجلس را در این خصوص به خود نمایندگان واگذار کردند. بر اساس اصل ۷۱ قانون اساسی، نمایندگان حق دارند در عموم مسائل کشور دخالت کنند و هر تعهدی که دولت ایران با دولت کشورهای دیگر داشته باشد، در صورتی توسط رئیسجمهور قابل ابلاغ و اجراست که مجلس به آن ورود پیدا کرده باشد.
دبیرکل انجمن روزنامهنگاران مسلمان با تقدیر از تلاشهای کمیسیون برجام مجلس، گفت: کمیسیون برجام یک کار بسیار خوب و اساسی انجام داد و به نظرم سلسله جلساتی که با حضور مسئولان مختلف در خصوص پرونده هستهای ایران و موضوع برجام تشکیل شد، کمنظیر بود. آنها نظرها و دیدگاههای مختلف را گرفتند و کمیتههای مختلف حقوقی، امنیتی، هستهای، فنی و اقتصادی را تشکیل دادند. این نشان میدهد که شأن مجلس در این کمیسیون رعایت شد. همچنین ابتکار آقای زاکانی رئیس کمیسیون برجام در دعوت از آقای آمانو اقدام بسیار پسندیدهای بود و نشاندهنده اقتدار ایستادگی مجلس کشورمان بود و همانطور که آقای آمانو به کنگره آمریکا رفت و در آنجا به نمایندگان این کشور توضیح داد، به ایران هم آمد و این کار را انجام داد.
وی در ادامه گفت: این حق نمایندگان مجلس است که درباره مجلس تصمیم بگیرند. اینکه آن را تصویب، رد یا به صورت مشروط تصویب کنند، حق آنهاست اما یک نکته اساسی که در این زمینه وجود دارد، این است که حقوق مردم در اجرای برجام باید رعایت شود. مساله اول حق بهرهگیری صلحآمیز ملت از انرژی هستهای است. ما برای کسب این حق، شهید دادهایم و خون جوانان عالم و دانشمند ما در این راه ریخته شده است. کسی حق ندارد به هیچ بهانهای فضایی به وجود بیاورد که قدرتهای ستمگر بتوانند این حق را از ملت ایران بگیرند.
آیا برجام این تحریمها را لغو میکند؟
دبیرکل انجمن روزنامهنگاران مسلمان تاکید کرد: مساله دیگر لغو تحریمهاست و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند ما رفتیم مذاکره کنیم که تحریمها لغو شود؛ وگرنه مذاکره نمیکردیم. ما امتیازات زیادی در قالب برجام و در خصوص برنامه هستهای دادهایم؛ برای اینکه تحریمها لغو شود و دست دولت برای حل مسائل اقتصادی باز شود. اما آیا برجام این تحریمها را لغو میکند؟
موسوی گفت: چیزی که برخی از برجام دریافت میکنند، درست برخلاف ادعای دولت است که ساختار تحریمها فرو ریخته است. بنابر اعتقاد این کارشناسان، اتفاقاً ساختار تحریمها حفظ میشود. ما از دولت محترم میپرسیم که شما وقتی وارد مذاکره با یک کشور میشوید، باید برایتان مشخص باشد که در آن کشور، حاکمیت آن کشور باید پاسخگو باشد در حالی که ما اجماعی در طرف مقابل برای این مساله نمیبینیم و درواقع ما در حال بستن قرارداد با یک اقلیت در کشور آمریکا هستیم.
به گفته وی، برجام بر اساس یک کلک قانونی در آمریکا اجرایی میشود و با توجه به اینکه چند ماه دیگر تب و تاب انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به اوج میرسد و در این ایام کسی دیگر به فکر این مساله (برجام) نیست، لذا مجلس باید تمام احتمالات را در خصوص نوع مواجهه آمریکا با برجام در نظر بگیرد؛ ضمن اینکه طبق برجام، ما متعهد میشویم که روی زمین همه کارهای عملی و عملیاتی را در خصوص برنامه هستهای خودمان انجام دهیم در حالی که تنها کاری که غربیها انجام میدهند، نه لغو تحریمها بلکه اعلام تعلیق تحریمهاست.
دبیرکل انجمن روزنامهنگاران مسلمان با اشاره به مصوبه کنگره آمریکا در چند روز گذشته، تصریح کرد: هنوز هیچ چی نشده، کنگره آمریکا تصویب کرد که ۵۳.۵ میلیون دلار از پولهای ایران باید به عنوان غرامت به آمریکا برگردد. واقعیت این است که یک تغییر و جابجایی در مسائل اجرایی و تقنینی آمریکا میتواند همه چیز را زیر سئوال ببرد و بفرستد روی هوا. ۱۵ ایالت، از ایالتهای آمریکا گفتهاند ما برجام را اجرا نمیکنیم، در حالی که بخش بزرگی از صنایع، شرکتهای خدماتی و تجاری آمریکا در این ایالتهاست و نباید اینگونه فکر کنیم که واشنگتن مرکز اقتصاد آمریکاست. واشنگتن شهر کوچکی است و مثل تهران ما نیست که همه فعالیتها در آن انجام میشود.
مجلس به هشدارهای دلسوزان توجه کند
وی با تاکید بر اینکه باید مراقب باشیم که کلاه سرمان نگذارند، گفت: متاسفانه دولت محترم در خصوص برجام عجله کرد و به خاطر مسائل سیاسیِ داخلی، فوراً میخواست در این خصوص به نتیجه برسد. اما الان هم که این پرونده در مجلس است، ما معتقدیم که مجلس باید همه پیشبینیهای لازم را در این خصوص انجام دهد و به هشدارهای دلسوزان توجه کند.
دبیرکل انجمن روزنامهنگاران مسلمان همچنین با بیان اینکه احساس میشود دولت محترم در زمینه اقتصاد هیچ برنامهای جز انتظار برای لغو تحریمها ندارد، گفت: مگر اقتصاد ما قبل از تحریمها خیلی اقتصاد فروزانی بود که شما همه چیز را به لغو تحریمها مرتبط میکنید!؟ نکته دیگر اینکه آن اوایل میگفتند ۱۸۶ میلیارد دلار از پولهای ایران بلوکه شده، اما الان رسیدهایم رقمی حدود شش میلیارد دلار. ما نباید همه چیز را به سرمایهگذاری خارجی ربط دهیم. ما باید اقتصاد کشور را با اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید داشتند، درمان کنیم.
موسوی گفت: آقای روحانی که میگوید مردم تورم را با جیبشان مقایسه میکنند، بیاید درباره وضعیت اقتصادی مملکت توضیح بدهد. ایشان بعد از توافق ژنو اعلام کرد که ساختار تحریمها فرو ریخته و در تابستان ۹۳ هم اعلام کرد که ما از رکود عبور کردهایم. ایشان چندی پیش هم اعلام کردند ستادی برای مسائل اقتصادی پس از برجام تشکیل شده است. بله این ستاد تشکیل شده اما برنامهای ندارد. یک سال از اعلام برنامه خروج کشور از رکود گذشته اما ما میبینیم که رشد اقتصادی رو به افول است.
وی افزود: ما به دوستان دولت میگوییم که چرا شما در گذشته میگفتید و فضایی ایجاد میکردید که اگر با این کشورها مذاکره کنیم و به توافق برسیم، وضعیت اقتصادی مملکت بهتر میشود؟
منبع: مهر
94/7/11 - 14:00 - 2015-10-3 14:00:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]