تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدايا روزى كن مرا محبّت خودت و محبّت دوستدارانت را و محبّت آنچه مرا به تو نزديك مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846592506




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ميراث فرهنگي راهنماي مسير توسعه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۴ب.ظ)
ميراث فرهنگي راهنماي مسير توسعه است موج- گام برداشتن در مسير توسعه مستلزم آشنايي با سرزمين مان، تجربه تاريخي و منابع زيستي آن است و دراين ميان تنها دانشي که کاربردي به نظر مي‌رسد ميراث فرهنگي است.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدمحمد بهشتي اين مطلب را در سومين نشست شوراي سياست گذراي همايش ملي «ميراث فرهنگي و توسعه پايدار» مطرح کرد.
وي افزود: رويکردي که در برنامه سوم و چهارم توسعه به آن نزديک شديم اين بود که توسعه و موضوع حفاظت ميراث فرهنگي همديگر را مراعات بکنند، يعني توسعه اتفاق بيفتند ولي به ميراث فرهنگي آسيب نرساند.
بهشتي با بيان اينکه در تمام دنيا اين دو مقوله در کنار هم رعايت مي‌شوند تصريح کرد: توسعه و حفاظت از ميراث فرهنگي مي‌توانند به هم صدمه بزنند و ما بايد هر دو را به شيوه اي مهار کنيم که اين اتفاق نيافتد.
وي اظهار داشت: حقيقتاً اگر ما مقصودمان از توسعه، بهترين نوع بهره گيري از منابع و ظرفيت‌هاي کشور براي پيشرفت باشد بايد در قدم نخست درک کنيم کشور ما کجاست، چه تجربه تاريخي و منابعي دارد و موانع زيستي آن چيست تا با توجه به اين موارد براي توسعه آن برنامه ريزي کنيم.
رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري خاطرنشان ساخت که اگر قرار باشد اين اتفاق بيافتد ناگزير هستيد مختصات فرهنگي تاريخي طبيعي کشور را به جا آوريد و مبتني بر آن امر توسعه را برنامه ريزي کنيد البته برنامه ريزي که عملي بوده و تنها روي کاغذ نباشد.
او تأکيد کرد: اين همان جايي است که بحث ميراث فرهنگي مطرح مي‌شود، يعني ميراث فرهنگي بايد از بحث صرفاً حفاظتي خارج شده و به معرفي کردن مختصات فرهنگي تاريخي طبيعي کشوري بپردازد.
به عقيده بهشتي تمام علومي که در حوزه ميراث فرهنگي فعاليت مي‌کنند بايد اين کار را انجام دهند؛ زيرا غايت تمام پژوهش‌هاي ميراث فرهنگي دراين است که ما جامعه مان را به جا آوريم و مرتکب خطاهايي که در طول دهه‌هاي اخير شده‌ايم نشويم.
وي با بيان اين که شايد اين پرسش مطرح شود که چه ضرورتي دارد براي شناخت کشورمان به سراغ مطالعات حوزه ميراث فرهنگي برويم درحالي که سازمان جغرافيايي، وزارت کشور، سازمان مرکز آمار و...را داريم و مي‌توانيم از آن‌ها کمک بگيريم تصريح کرد: نکته اين جاست که اين اطلاعات به واسطه کمي بودنشان کمکي در به جا آوردن سرزمين مان به ما نمي‌کنند و تنها حوزه اي که مي‌تواند به پرسش‌هاي ما پاسخ دهد ميراث فرهنگي است.
بهشتي اظهارداشت: با اين نگاه اين طور استنباط مي‌شود که حوزه مطالعات مربوط به ميراث فرهنگي مثل چراغي است که محيط را براي اين که توسعه بتواند اتفاق بيافتد روشن مي‌کند و اگر تا به حال اشتباهات زيادي در ايجاد شهرها و کارخانه‌ها در مکان‌هايي نا مربوط داشته‌ايم به دليل اين بوده که در تاريکي به سر مي‌برده‌ايم.
او در همين حال خاطرنشان ساخت که اگر مختصات فرهنگي تاريخي طبيعي کشور را در دهه‌هاي گذشته در نظر مي‌گرفتيم و بر اساس مقتضيات آن‌ها عمل مي‌کرديم اقدامات ما ارزان‌تر و پايدار تر مي‌شدند و مزه توسعه را بيشتر مي‌چشيديم.
بهشتي با بيان اينکه اين فکري است که اگر به عمل تبديل شود، مي‌تواند فتح بابي باشد در همکاري با سازمان مديريت، افزود: طرح اين موضوع خوشبختانه دقيقاً مصادف شده با بحران‌هاي کشور يعني در شرايطي هستيم که در آمد کاهش يافته با بحران آب، خاک و هوا مواجه هستيم و اين نکته بر ما گوشزد مي‌شود که نکند راه را به خطا رفته‌ايم و بايد تجديدنظر کنيم.
رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، برگزاري همايش «ميراث فرهنگي و توسعه پايدار» نخستين گام براي رسيدن به اين هدف دانست و تصريح کرد که اميدوار هستيم برگزاري اين همايش تأثير خوبي داشته باشد و در همايش‌هاي بعدي موفق تر عمل کنيم.
در ادامه اين نشست ساير شرکت کنندگان نقطه نظرات خود را در زمينه چگونگي برگزاري همايش ملي «ميراث فرهنگي و توسعه پايدار» که با همکاري پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور برگزار خواهد شد ارائه دادند.
نخستين همايش ملي ميراث فرهنگي و توسعه پايدار توسط پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري و سازمان مديريت و برنامه ريزي قرار است 23 و 24 دي برگزار شود.
پژوهشگران، محققان و دوستداران شرکت در اين همايش مي‌توانند خلاصه مقالات خود را تا 30 مهر و اصل آن را تا 30 آذر به ستاد برگزاري همايش که آدرس آن روي سايت پژوهشگاه است ارسال کنند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن