واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: ما در بعضی از محصولات مانند گندم دربرخی از سال ها به خودکفایی رسیده ایم اما نتوانسته ایم پایداری آن محصول را حفظ کنیم و متاسفانه بعدها نه تنها در آن محصول خودکفا نبودیم بلکه به یک وارد کننده تبدیل شده ایم.
به گزارش تراز ،شمسعلی هادی زاده معلم، رئیس سابق کمیسیون کشاورزی اتاق ایران درباره راهکارهای خودکفایی در محصولات کشاورزی وجلوگیری از هدر رفت این محصولات در مزارع به خبرنگار تراز گفت: موضوع اول به روز کردن تکنولوژی های مورد استفاده در بخش کشاورزی است. متاسفانه ما در زمینه کاشت، داشت و برداشت از لحاظ تکنولوژی با کشورهای پیشرفته دنیا فاصله داریم. تنها راه حل این موضوع نیز این است که هم دانش علمی و هم تکنولوژی به روز وارد کشور شوند.
وی ضمن اشاره به فعالیت های بخش خصوصی در این زمینه افزود: بخش خصوصی ما در زمینه تولید ماشین آلاتی که دانش فنی جدید داشته باشند اقدامات خوبی انجام داده است ولی این فعالیت ها کافی نبوده و دولت باید در این زمینه ورود کند تا ما بتوانیم با ارائه راهکارهای لازم به بخش تولید ماشین آلات کشاورزی دستگاه های جدید را با توجه به دانش فنی ساخته و یا از خارج کشور واردکنیم. مورد بعدی مطالعه سرزمینی است تا بتوانیم از آب و خاک مان نهایت بهره وری را داشته باشیم. یعنی هر محصول را در جایی بکاریم که این محصولات بیشترین تولید و بهره وری را داشته باشند. در آخر، در بحث توزیع باید محصولاتی را تولید کنیم که در توزیع آن بتوانیم بیشترین کارایی و کارآمدی را داشته باشیم. : متاسفانه ما بعضا برخی از محصولات را در مناطقی می کاریم که حمل آن به بازار توزیع از کیفیت و ارزش آن محصول کم می کند.
هادی زاده معلم درباره رابطه خودکفایی در محصولات کشاورزی با استقلال اقتصادی تصریح کرد: بدون شک امروز غذا و امنیت غذایی موضوعی است که تمام کشورهای دنیا آن را مهم دانسته و به آن می پردازند. البته این حرف به این معنا نیست که ما باید تمام محصولات مورد نیازمان را خودمان تولید کنیم . شاید تولید برخی از این محصولات برای ما صرفه اقتصادی نداشته باشند واگر این محصولات را وارد کنیم توجیه اقتصادی بیشتری داشته باشد. من معتقدم ما به جای خود کفایی باید خود اتکایی و پایداری در تولید محصولات کشاورزی را سرمشق خود قرار دهیم تا در آینده دغدغه ای در این بخش نداشته باشد.
عضو اتاق ایران در ادامه خاطرنشان کرد: ما در بعضی از محصولات مانند گندم دربرخی از سال ها به خودکفایی رسیده ایم اما نتوانسته ایم پایداری آن محصول را حفظ کنیم و متاسفانه بعدها نه تنها در آن محصول خودکفا نبودیم بلکه به یک وارد کننده تبدیل شده ایم.
وی در مورد محصولات کشاورزی استراتژیک در ایران گفت: با توجه به فرهنگ غذایی ما، برنج و محصولات پروتئنی می تواند برای ما ارزش امنیت غذایی و استقلال کشور را مورد توجه قرار دهد.
هادی زاده معلم درباره وضعیت خود کفایی محصولات کشاورزی کشور در حال حاضر به تراز گفت: از لحاظ آمار و ارقام این اعداد در محصولات مختلف متفاوت است لذا نمی توانیم جمع بندی خاصی را در این زمینه داشته باشیم. چراکه شما می توانید با تغییر فرهنگ غذایی به جای برنج، سیب زمینی کاشته و این محصول را به عنوان منبع نشاسته جایگزین برنج کنید. بنابراین باید استراتژی دقیق و درستی از لحاظ کاشت محصولات یا به عبارتی آمایش سرزمینی اتخاذ کنیم. ما با توجه به اینکه حجم خاک با حجم جمعیت ما در دنیا خیلی نزدیک به هم است می توانیم امیدوارباشیم که در آینده از نظر خود اتکایی از لحاظ محصولات کشاورزی به جایگاه بسیار امن و مطمئنی برسیم.
رئیس سابق کمیسیون کشاورزی اتاق ایران عدم سرمایه گذاری دولت در بخش کشاورزی را بزرگترین تهدید برای امنیت غذایی کشور دانست و افزود: علاوه براین موضوع، عدم توجه به صنایع تبدیلی کشاورزی که بتواند کاشت ها و برداشت های ما را تا رسیدن به دست مشتری درست منتقل کند ایرادی است که باید برطرف شود. متاسفانه در حال حاضر بسیاری از محصولات کشاورزی ما بعد از برداشت تا رسیدن به دست مردم کیفیت یا کمیت خودشان را از دست می دهند.
زمانبندی انتشار: 11 مهر 1394 - 12:01
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]