تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846517126




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشتت فرهنگی و الزامات جهان درگذار؛جوانان بی تقصیرند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: تشتت فرهنگی و الزامات جهان درگذار؛جوانان بی تقصیرند وبلاگ > معیری‌نژاد، هادی - امروز در خبرها خواندم که تا سال 2030 نانو ربات ها می توانند مغز انسان را به اینترنت منتقل کنندو مغز را با جهان بی پایان داده های اینترنت وسعت دهند.

بعد از خواند این خبر مانند یک فیلم دور تند در تخیل خود دیدم که جهان آموزش و پرورش و در نهایت جهان فرهنگی انسان حداقل تا 50 سال آینده چگونه متحول خواهد شد.
در" دیروز" یعنی قبل از ظهور اینترنت و گوشی های هوشمند ،آموزش و فرهنگ پذیری جوانان از الگویی تبعیت می کرد که به شکلی بطئی ذهن ها را با مناسبات جامعه پیرامونی پرورش می داد.
بطئی بودن پدیده فرهنگ پذیری و محدود بودن آژانس های اجتماعی کردن فرد باعث می شد که فرهنگ دارای ارتباط معناداری با گذشته و آموزه های نسل قبل داشته باشد در این نظام هرچه معلمین و مربیان پیرتر و با تجربه تر بودند معقول تر بودند و تاثیر فرهنگیشان بر ذهن جوان بیشتر بود چنان که آموزهای دینی و عرفانی نیز همگی در تاریخ علم و ادبیات و عرفان ما حول محور یک "پیر" می گشت.
اما به نظر می رسد پارادایم آموزش و فرهنگ پذیری در 50 سال اول قرن بیست و یکم به نحو چشمگیری در حال تغییر است .
این جهان رو به گذار و در حال تغییر (چنان که لازمه هر تغییر است) با خود معضلاتی راهم همراه می آورد که شاید بزرگترین پدیدار آن وجود نوعی بی هنجاری و تشتت فرهنگی در میان نسل جوان باشد.
این تشتت فرهنگی گرچه در جوامع مختلف تظاهرات مختلفی نیز دارد اما دارای پایه ای مشترک است ؛ فرقی نمی کندجوانی ایرانی باشی یا برزیلی یا هندی و یا هلندی در هرکجا که باشی جهان داده های مجازی با فراز و فرود خاص تورا تحت تاثیر قرار خواهد داد و جهان فرهنگی تورا دستخوش تغییرات گسترده خواهد کرد.
در این جهان نو جوانان بسیار جلوتر از مربیان خود حرکت می کنند و شبکه جهانی و مهارت ارتباط گیری و گرفتن اطلاعات از این شبکه، نسل جوان را از نسل پیش از خود جلو می اندازد .
طبیعتا مهارت نسل جوان در یاد گیری تکنیک و فن آوری آنان را به خود غره کرده و کم کم چنان که امروز هم مشاهده می شود احترام به نسل قبل و والدین و مربی و مهارت های آنان را تحت تاثیر قرار می دهد.
این گسست فرهنگی و قطع کانال های ارتباطی هویت بخش نسل جوان با تاریخ و فرهنگ ملل در یک دوره گذاراز آنان موجودات همگونی می سازد که تولید کنندگان و مصرف کنندگان دنیای آینده اند؛ دنیایی که می کوشد با سرعت خود را از گذشته و خاطرات آن جدا سازد.
این موضوع نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا باعث نگرانی شده است گرچه نسل جوان این نگرانی ها را آخرین دفاع سنت در برابر جهان فوق مدرن آینده می داند و آن را به رسمیت نمی شناسد اما دایره گسترده تشتت فرهنگی که موجب رواج بی اخلاقی و دوری از معیارهای انسانی می شود از هم اکنون باید نسل گذشته را به خود آورد.
ماهواره ، اینترنت و جهان سایبر به طور قطع با سرعت غیر قابل تصور پیشرفت می کنند دور نیست روزی که انسان تنها با بدن خود به اینترنت و ماهواره متصل شود و از درون عینک خود بی آنکه توجهی برانگیزد در دنیای دیگری سیر کند.
در چنین دنیایی وظیفه نسل گذشته که پاسداران فرهنگ و تاریخ هستند مقاومت فرهنگی در برابر تغییر نیست چرا که این مقاومت از پیش محکوم به شکست است در چنین دنیایی یادگیری مهارت های ارتباطی و حضور با قدرت در این فضا برای حفظ اصول اخلاق و فرهنگ بسیار ضروری تر است.
در این دوره و زمانه شماتت و سختگیری بر نسل جوان و سعی در محدود کردن منابع اطلاعاتی وی چیزی به جز افزودن بر شکاف بین نسلی نیست چرا که آنان نه تنها مقصر نیستند بلکه به مانند مسافران قطار فوق سرعت جهان آینده تا رسیدن به ایستگاه بعدی دچار دلهره وجودی و عدم ثبات هویتی و شخصیتی هستند.
بسیاری از افراد شاخص در نسل گذشته اعم از معلمان ،اساتید ،هنرمندان پیشکسوت ، والدین و......همگی از عدم مطالعه کتاب ، بی اخلاقی و عدم وجود فرهنگ احترام در نسل جوان ناراحت و عصبی اند اما به نظر می رسد شرایط دنیای امروز جوری است که دیگر نمی توان نسل جوان را به چیزی متهم کرد بلکه باید کم کم خود را از واگنهای آخری قطار جدا کرد و با آنان و در کنار آنان در این مسافرت تاریخی از دنیایی به دنیایی دیگر همراه بود.

کلید واژه ها: جامعه‌شناسی -




شنبه 11 مهر 1394 - 10:54:02





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن