تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846406759




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

به خاطر 2ميليون دامدار، سلامت 80ميليون ايراني را به خطر نيندازيد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۱ مهر ۱۳۹۴ (۹:۱ق.ظ)
يک کارشناس صنعت شير در گفت‌وگو با موج: به خاطر 2ميليون دامدار، سلامت 80ميليون ايراني را به خطر نيندازيد موج - اگر سرانه مصرف شير به همين منوال ادامه يابد، تا 3 دهه ديگر با يک فاجعه انساني روبه‌رو خواهيم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يک کارشناس صنعت شير گفت: نبايد به خاطر تامين منافع 2ميليون دامدار، زندگي و سلامت 80ميليون ايراني را به خطر بيندازيم.
حسين چمني افزود: بنا به اعلام دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت 90 درصد مردم کشور دچار کمبود کلسيم هستند. اين کمبود به قدري شديد است که در سند ملي تغذيه و امنيت غذايي رفع آن از طريق اصلاح الگوي مصرف به تنهايي امکان پذير نبوده و بايد کلسيم اضافي از طريق غني سازي هم در اختيار مردم قرار گيرد. در چنين شرايطي اصرار بر افزايش قيمت فرآورده هاي لبني براي تامين يارانه دامداران - که منجر به کاهش هر چه بيشتر سرانه مصرف ناکافي فعلي خواهد شد - حرکتي برخلاف سياست هاي سلامت محور دولت است.
وي معتقد است در حال حاضر هم دامداران و هم صنايع لبني با مشکلات عديده‌اي دست و پنجه نرم مي‌کنند و هرگونه آسيب به اين حلقه‌ها فرصت هاي شغلي فراواني را در معرض خطر قرار مي دهد اما فراموش نکنيم که انتقال مشکل از دامداران به صنايع لبني، در نهايت به ضرر مصرف کننده تمام خواهد شد.

يک سونامي در راه است
به گفته چمني، طبق آمار مرکز استئوپوروز کشور، در سال 80 حدود 16درصد از جمعيت بالاي 50 سال کشور دچار عارضه پوکي استخوان بوده اند، اما اين آمار در سال 90 به 34درصد افزايش يافته و به عبارتي 2/2برابر شده است. اين زنگ خطري جدي براي مسئولان است که نسبت به کمبود کلسيم در جامعه فکري اساسي کنند.
وي اضافه کرد: هم‌اکنون 5/7ميليون سالمند در کشور وجود دارد که اکثرشان با مشکلات اسکلتي و حرکتي درگيرند. حال آنکه اين آمار تا 35سال بعد به 26ميليون نفر افزايش خواهد يافت. در چنين شرايطي اگر از الان افزايش مصرف لبنيات و تامين کلسيم کافي را جدي نگيرند، جامعه در آينده با سونامي پوکي استخوان مواجه مي‌شود که علاوه بر هزينه‌هاي درماني هنگفت، نظام اجتماعي را نيز با خود درگير مي‌کنند.

يارانه به شير، وظيفه دولت است
اين کارشناس صنعت شير ادامه داد: اتخاذ سياست هاي پيشگيرانه بسيار مهم است. اگرچه به دليل کاهش درآمدهاي نفتي، پرداخت يارانه به اين صنعت با مشکل مواجه است اما اگر دولت با تحمل فشارهاي مالي، عدم النفع دامداران را به عنوان يارانه به آنها بپردازد، در آينده صرفه‌جويي عظيمي در هزينه‌هاي درماني اتفاق خواهد افتاد که به نوعي سرمايه‌گذاري در حوزه سلامت است. در سند ملي تغذيه و امنيت غذايي هم چندين بار بر پرداخت يارانه به شير و اتخاذ سياست هاي کاهش قيمت اين ماده غذايي تاکيد شده است.
چمني گفت: بارها اعلام شده که مردم، توان افزايش قيمت محصولات لبني را ندارند و افزايش قيمت، لبنيات را از سفره آنها حذف مي‌کند و اين کاهش مصرف، در نهايت فاجعه‌اي انساني در آينده نزديک را رقم مي‌زند.
وي با اشاره به اينکه هنوز مسئله شير به دغدغه اصلي مسئولان و مردم تبديل نشده، اظهار کرد: بايد فرهنگسازي عظيمي در جهت افزايش سرانه مصرف لبنيات در جامعه صورت بگيرد اما لازم است که اين امر ابتدا از مسئولان شروع شود. زيرا هنوز برخي از آنها راجع به اين ماده غذايي، اطلاعات درست و کافي ندارند. بي شک اگر آگاهي اين گروه از سياستگزاران بالا رود نگاه مهربانانه‌تري نسبت به اين صنعت پيدا مي کنند.

صداي شکستن استخوان ها را بشنويد
چمني در پايان عنوان کرد: سياستمداران، بايد صداي شکستن استخوان‌هاي مردم را بشنوند و اقدامات پيشگيرانه‌اي را براي نسل‌هاي بعد برنامه‌ريزي کنند. جاي تعجب است که سالانه بودجه هاي سنگيني براي مقاوم سازي ساختمان ها در نظر گرفته مي شود، اما مقاوم سازي ساختمان بدن انسان ها با بي توجهي مواجه است. به هوش باشيم که سونامي ازکارافتادگي و زمين گيري در آينده‌اي نزديک، در انتظار ميانسالان امروز و سالمندان فردا نشسته است.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن