واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۰ مهر ۱۳۹۴ (۲۳:۲۱ب.ظ)
آيتالله سبحاني: راهاندازي کتابخانه راهکاري مؤثر براي حفظ فرهنگ و آثار اسلامي موج - قم - آيتالله سبحاني بر ضرورت حفظ فرهنگ و آثار اسلامي تأکيد کرد و گفت: احداث کتابخانهها ميتواند راهکاري مؤثر در اين راه باشد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، آيتالله جعفر سبحاني در آيين افتتاح کتابخانه عمومي مرکز بررسيهاي اسلامي که در حضور علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي و نماينده مردم قم در مجلس برگزار شد، در سخناني ضمن تبريک عيد غدير خم اين روز را روز عيد بزرگي دانست و اظهار کرد: از سوي ديگر براي جريان تاسف انگيز منا اشک ميريزيم.
وي در ادامه در خصوص شان نزول آيه «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَه» توضيح داد: لحن اين آيه لحن تندي است و اين سئوال مطرح ميشود که اين چه امر بزرگي است که اگر پيامبر آن را ابلاغ نکند انگار در اين 20 و چند سال فعاليت تبليغي کاري نکرده است؟
اين مرجع تقليد اضافه کرد: آيه «الْيَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دينَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْکُمْ نِعْمَتي» نيز گواه اين مطلب است که اين روز روز مهمي است که در اين آيه سه مسئله اکمال دين، اتمام نعمت و اسلام به عنوان دين کامل بيان ميشود.
استاد برجسته حوزه علميه در ادامه عنوان کرد: تنها مسأله غدير ميتواند بيانگر اين سه موضوع باشد.
آيتالله سبحاني در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع کتاب و کتابخانه در تاريخ پرداخت و بيان کرد: ساليان درازي مسلمانان به خاطر ممنوعيت کتابت موفق به جمع آوري احاديث پيامبر نشدند اما در زمان پادشاهي منصور نوشتن احاديث کاملا آزاد شد و در ادامه اين حرکت کتابخانههاي عظيمي ايجاد شد.
وي کتابخانه سيد مرتضي با 80 هزار کتاب را مثال زد و اضافه کرد: کتابخانه شيخ طوسي نيز کتابخانه عظيمي بود که در حمله سلاجقه اين کتابخانه گرفتار آتش شد.
اين مرجع تقليد با بيان اينکه کتابخانههاي عظيم در بين شيعيان و اهل تسنن نشان دهنده تلاش مسلمانان براي حفظ فرهنگ اسلامي بوده است تصريح کرد: اما در اين بين کساني هم بودند که به عنوان دلال و براي نفع خود اقدام به دزدي و فروش آثار اسلامي به کشورهاي ديگر ميکردند.
استاد برجسته حوزه علميه حفظ فرهنگ و آثار اسلامي را موضوعي بسيار مهم برشمرد و افزود: امثال اين گونه کتابخانهها ميتواند در اين راه قدمهاي خوبي بردارد که جا دارد به آقاي خسروشاهي که فرزند علم و خانواده علم است براي راه اندازي چنين کتابخانهاي تبريک گفت.
وي احداث اين کتابخانه در پرديسان که فاقد کتابخانه عمومي است را اقدامي ارزشمند و ماندگار عنوان کرد و گفت: کتابخانه بايد به صورت قفسه باز باشد به گونهاي که محقق بتواند آزادانه در بين کتابها بگردد و کتابهاي مورد نياز را به راحتي پيدا کند، اينکه محقق بيرون منتظر بماند تا يک کتاب را برايش بياورند نميتواند در تحقيق خود موفق باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]