واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تقسيم صهيونيستي مسجدالاقصي با حمايت اروپا و سازمان ملل
اخبار و گزارشهايي كه اين روزها از قدس ميرسد هيچ ترديدي را به جا نميگذارد كه خطر جدي اين مكان مقدس را تهديد ميكند و رژيم صهيونيستي به هر بهانهاي ميكوشد طرح تقسيم زماني و مكاني مسجدالاقصي را به پيش ببرد و اجراي اين طرح را بر فلسطينيها و مسلمانان تحميل كند
نویسنده : احمد كاظمزاده
اخبار و گزارشهايي كه اين روزها از قدس ميرسد هيچ ترديدي را به جا نميگذارد كه خطر جدي اين مكان مقدس را تهديد ميكند و رژيم صهيونيستي به هر بهانهاي ميكوشد طرح تقسيم زماني و مكاني مسجدالاقصي را به پيش ببرد و اجراي اين طرح را بر فلسطينيها و مسلمانان تحميل كند. اين رژيم اين طرح را نيز همانند طرحهاي شهركسازي به كمك صهيونيستهاي افراطي به پيش ميبرد و همه مقدمات لازم را براي تعرض و تهاجم آنها به مسجدالاقصي فراهم ميكند. اين چيزي نيست كه امروزه از ديد جهانيان پنهان بماند و حتي امروزه رسانههاي غربي و عربي كه دولتهاي متبوعشان تا پيش از اين به نحوي از انحا در كنار اين رژيم بودهاند يا حتي مسئولان سازمانهاي بينالمللي يا دولتهاي غربي ديگر نميتوانند بر تعرضات مديريت شده اين رژيم در قدس و مسجدالاقصي سرپوش بگذارند و لذا ضمن انعكاس اين تعرضات و تهاجمات نسبت به آثار و پيامدهاي آن هشدار ميدهند.
تعرض به مسجدالاقصي در آيينه رسانهها
شبكه تلويزيوني اسكاي نيوز عربي در گزارشي با اذعان به همدستي نظاميان صهيونيستي و شهركنشينان صهيونيستي در تعرض به مسجدالاقصي گفت: «يورش آنها به مسجدالاقصي همچنان ادامه دارد و اندكي قبل شاهد ورود گروهي از شهركنشينان به مسجدالاقصي بوديم كه تحت حمايت پليس اسرائيل وارد آنجا شدند و احتمال ادامه اين يورشها همچنان وجود دارد بهخصوص كه شمار زيادي از يهوديان تندرو در نزديك ديوار ندبه تجمع كردهاند و مشغول انجام شعائر مربوط به عيدالعرش هستند. اين يورشها در حالي صورت ميگيرد كه محاصره شديدي بر مسجدالاقصي اعمال ميشود. پليس اسرائيل درهاي مسجد را بسته است و از ورود مردان زير 50 سال به مسجد جلوگيري ميكند تا آنجا را از مدافعان خالي كند و همين كار نيز انجام شده است و در روزهاي اخير مدافعان در مسجد حضور ندارند. شاهد بوديم پستهاي ايست و بازرسي اسرائيل كه در مناطق مختلف بخش قديمي قدس مستقر شدهاند، فهرستهايي از اسامي مدافعان مسجدالاقصي در دست دارند و از نزديك شدن آنها به مسجدالاقصي و حتي كوچههاي نزديك به مسجد جلوگيري ميكنند. علاوه بر اين تعدادي از آنها بازداشت شدهاند و تعدادي ديگر نيز تحت تعقيب امنيتي و اطلاعاتي قرار گرفتهاند. حدود 7 هزار پليس اسرائيلي در قدس مستقر شدهاند و بخش قديمي قدس و كوچههاي آن را محاصره كردهاند كه در نوع خود بيسابقه است. امروز بازارهاي بخش قديمي قدس به سبب كثرت حضور نيروهاي پليس اسرائيل تقريباً خالي است. شبكه تلويزيوني الجزيره نيز درگزارشي مشابه با اذعان به نقش مستقيم رژيم صهيونيستي در بهرهبرداري از اعياد مذهبي يهوديان براي پيشبرد اهداف سياسي و توسعهطلبانه خود در قدس و مسجدالاقصي گفت: «نظاميان صهيونيست كه تدابير امنيتي شديدي را در قدس به اجرا گذاشته بودند، با فلسطينيان و محافظان مسجدالاقصي درگير شدند. اين در حالي بود كه اين نظاميان از يهودياني كه به اين مكان مقدس يورش ميبرند حمايت و محافظت ميكنند كه همين امر فلسطينيان را به اين نتيجه رسانده كه نتانياهو نخست وزير اسرائيل قصد دارد با بهرهبرداري از اعياد يهودي اوضاع را در مسجدالاقصي تغيير دهد و در مسير يهوديسازي قدس گام بردارد. عدنان الحسيني فرماندار قدس ميگويد: نتانياهو ميخواهد يهوديان را به هر مناسبت و بهانهاي وارد مسجدالاقصي كند و به تدريج اين مكان مقدس را از دست فلسطينيان بيرون بياورد اما اين وضعيت براي فلسطينيان و ساكنان قدس غيرقابل قبول است.» در همين حال شبكه العالم از استقرار نيروهاي تكتيرانداز اسرائيلي براي هدف قرار دادن فلسطينيهاي معترض خبر داد و در گزارشي گفت: «اوضاع در مسجدالاقصي و محوطه آن بسيار متشنج شده است. درگيرهاي پراكنده در داخل و صحنههاي اين مسجد رخ ميدهد. نيروهاي رژيم الاقصي از همه محورها به مسجدالاقصي يورش بردند و كنترل همه بخشهاي اين مسجد مقدس را به دست گرفتند. آنان همچنان همه مدافعان مسجدالاقصي را بيرون راندند. بيش از 15 تكتيرانداز رژيم صهيونيستي در پشت مسجد قبه صخره و مسجد قبلي مستقر شدهاند. اكنون مسجدالاقصي به صورت كامل از نمازگزاران و مدافعان فلسطيني تخليه شده است و فقط شماري از نگهبانان و كارمندان شوراي اوقاف اسلامي وابسته به اردن در مسجد حضور دارند. هر 30 دقيقه شماري از شهركنشينان از ناحيه بابالمغاربه وارد مسجد ميشوند و پس از به جا آوردن مراسم ديني خود از باب سلسله خارج ميشوند.»
تسامح مسئولان سازمان ملل و دولتهاي غربي
با وجود اينكه مسئولان سازمان ملل و مقامات غربي به آثار و پيامدهاي خطرناك و پيشبيني نشده تعرضات رژيم صهيونيستي به مسجدالاقصي اذعان دارند اما در عمل هيچ اقدام بازدارنده و پيشگيرانهاي را عليه آن اتخاذ و اعمال نميكنند و حداكثر به ابراز نگراني و دعوت به خويشتنداري بسنده ميكنند. چنانكه راپرت كولويل، سخنگوي كميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد، در ژنو اعلام كرد: «اخبار و گزارشهاي نگرانكنندهاي به دست ما رسيده است مبني بر اينكه در روزهاي اخير نيروهاي امنيتي اسرائيل در برخي موارد بر ضد معترضان فلسطيني در شرق بيتالمقدس به طور بيرويه به زور متوسل شدهاند. اين مقام كميسارياي عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد كه در كنفرانسي مطبوعاتي در ژنو سخن ميگفت، با اشاره به اينكه مقامات اسرائيل به نيروهاي امنيتي خود اجازه دادهاند در صورت لزوم در شرق بيتالمقدس به سوي معترضان فلسطيني شليك كنند، تأكيد كرد در اين شرايط همه بايد خويشتنداري كنند. وي هشدار داد هرگونه توسل به زور و اقدامات مرگبار ميتواند چرخه خشونت در منطقه را تشديد و اوضاع متشنج كنوني را بيش از پيش مسموم كند.» يا اينكه بان كي مون دبيركل سازمان ملل در سخناني گفت: «من در برابر آنچه در مسجدالاقصي رخ ميدهد به شدت احساس نگراني ميكنم. من با بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل گفتوگو كردم و نگراني خود را در برابر آنچه در آنجا رخ ميدهد ابراز كردم. اين محل مكان مقدسي است و مسلمانان، يهوديان و مسيحيان بايد بتوانند آزادانه وارد آن شوند و مناسك ديني خود را در آن به جا آورند.» همچنانكه ملاحظه ميشود بان كي مون در اين اظهارات به نوعي به تعرضات صهيونيستها مشروعيت نيز داده است. فدريكا موگريني مسئول سياستگذاري خارجي اتحاديه اروپا نيز در اظهاراتي در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل گفت: «ما شاهد احتمال شعلهور شدن درگيريها در بيتالمقدس(قدس اشغالي) هستيم. اين خطر وجود دارد كه اگر ما و رهبران وارد عمل نشويم اين موضوع ميتواند به منبع افراطگرايي نه تنها در منطقه بلكه در جهان بدل شود. حالت اضطراري در اينجا مشاهده ميشود. تلاشهاي جهاني براي حمايت و مشاركت از طرفين درباره آنچه پيشتر روي آن توافق شده است مشاهده ميشود. آنچه پيشتر بر سر آن توافق شده است ميتواند عملي شود.»
نتيجهگيري
از آنچه گفته شد مشخص ميشود كه مسجدالاقصي به عنوان اولين قبله مسلمانان با خطرات بيسابقهاي روبهروست و رژيم صهيونيستي با كمك صهيونيستهاي افراطي طرح تقسيم زماني و مكاني مسجدالاقصي را گام به گام به پيش ميبرد و از اختلافات داخلي در فلسطين و اوضاع نابسامان منطقه حداكثر بهرهبرداري را ميكند و اين نشان ميدهد كه مقابله با اين خطر مستلزم آن است كه نجات قدس در اولويت و نقطه مشترك فلسطينيها در داخل و كشورهاي اسلامي و عربي در خارج از سرزمينهاي اشغالي قرار گيرد و از همه ظرفيتهاي ممكن در اين زمينه استفاده شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]