واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۷ب.ظ)
برداشتهاي غيرمجاز علت کاهش 50 درصدي پتانسيل آبي حوضه آبريز کرخه موج - مدير کل دفتر مديريت به همپيوسته حوضه آبريز خليج فارس و درياي عمان از وجود بيش از 10 هزار موتور تلمبه در مسير حوضه آبريز کرخه خبر داد و افزود: علت کاهش 50 درصدي پتانسيل آبي حوضه آبريز کرخه، برداشتهاي غيرمجاز در مسير اين حوضه آبريز است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، ارسلان هاشمي، مدير کل دفتر مديريت به همپيوسته حوضه آبريز خليج فارس و درياي عمان، در سفر به استان همدان با بيان اين که 150 نفر ساعت کار کارشناسي تاکنون براي اصلاح تخصيص حوضه آبريز کرخه انجام شده، گفت: بر اساس آمار 35 درصد از مساحت استان همدان در حوضه آبريز کرخه است.
وي استان همدان را يکي از استانهاي تأثيرگذار در اين حوضه دانست و افزود: استان همدان در بالا دست اين حوزه قرار دارد و در توليد، مصرف و سلامت آب اين حوضه نقش بسزايي دارد.
هاشمي هدف از برگزاري اين جلسات را نقش دادن به استانها و واگذاري مديريت حوضه آبريز کرخه را به خود استانها عنوان کرد و افزود: تصميمهاي گرفته شده در اين جلسات که با حضور دستگاههاي ذيربط گرفته ميشود تصميمات مؤثر و کاربردي است.
وي از وجود 10 و 80 موتور تلمبه در مسير حوضه آبريز کرخه ياد کرد و افزود: در سالهاي اخير پتانسيل آبي اين حوضه به نصف کاهش پيدا کرده است که 50 درصد آن به صورت طبيعي و ناشي از کاهش بارندگيهاي در اين حوضه است و 50 درصد مابقي ناشي از برداشتهاي غيرمجاز است.
مدير کل دفتر مديريت به همپيوسته حوضه آبريز خليج فارس و درياي عمان اقدامهاي شرکت را در حفاظت از منابع آبي بسيار مؤثر دانست و تاکيد کرد: انسداد 1000 چاه غيرمجاز از سال گذشته تاکنون در استان و تعامل خوب دادگستري، نيروي انتظامي، استاندار و فرمانداران و همچنين سازمان جهاد کشاورزي در حفاظت از منابع آبي در استان ستودني است.
در ادامه مدير کل مديريت بحران استانداري همدان گفت: با توجه به اين که 35 درصد مساحت استان همدان در حوضه آبريز کرخه قرار دارد، اما سهم ناچيزي از اين حوضه در اختيار استان است و کمترين بهره را ميبرد.
عليمردان طالبي، با بيان اين که استان همدان وارد تنش آبي شده است، يادآور شد: در حال حاضر سياست استان توسعه بخش کشاورزي نيست و با راهکارهاي موجود ميزان تخصيص آب بخش کشاورزي را نيز کاهش ميدهد و تنها هدف استان تأمين بلندمدت شرب شهرهاي جنوبي استان است.
وي عملکرد مثبت و مؤثر انسداد چاههاي غيرمجاز را نوعي مديريت منابع آبي در استان عنوان کرد و افزود: آب در استان همدان از جايگاه و اهميت والاي برخوردار است و تمام دستگاهها در اين مسير هم صدا هستند.
طالبي خواستار اصلاح کشت در استانهاي پايين دست حوضه شد که در سال 3 نوبت کشت در زمينهاي خود انجام ميدهند و تاکيد کرد: به اسم اشتغال نبايد تيشه به ريشه منابع آبي کشور وارد کرد.
وي افزود: سطح زيرکشت در اين حوضه 141 هزار هکتار است که با استفاده از روشهاي نوين آبياري ميزان مصرف آب در اين حوضه نيز کاهش داشته است.
در ادامه مدير عامل شرکت آب منطقهاي همدان با بيان اينکه حوضه آبريز استان همدان شامل 3 حوضه آبريز کرخه، سفيد رود و درياچه نمک است، گفت: 4 محدود مطالعاتي اسدآباد، ملاير، تويسرکان و نهاوند و 42 درصد از مساحت محدود مطالعاتي کنگاور در حوضه آبريز کرخه در محدوده سياسي استان همدان قرار دارند، که در اين حوضه 8992 منبع آب زيرزميني با تخليه سالانه يک ميليارد و 71 ميليون مترمکعب وجود دارد.
مرتضي عزالدين، ميزان تخليه بخش کشاورزي از محل منابع سطحي و زيرزميني حوضه کرخه را در مجموع يک ميليارد مترمکعب دانست و يادآور شد: مصرف بخش شرب حوضه کرخه حدود 80 ميليون مترمکعب است.
وي تصريح کرد: روستاهاي اطراف محل احداث سد خرم رود با تانکر آبرساني ميشود و همچنين سد گرين نيز با هدف تأمين آب درازمدت شهرهاي جنوبي استان در حال احداث است.
عزالدين از پيشرفت پروژه آبرساني از سد سرابي به شهرهاي تويسرکان، سرکان و سرابي ياد کرد و گفت: اگر طرح ميان مدت آبرساني از سد سرابي به تويسرکان که يک طرح ابتکاري بود انجام نميگرفت، تأمين آب شرب شهرستان تويسرکان در تابستان سال جاري با مشکل جدي روبرو ميشد.
وي به منظور سرعت بخشيدن به اجراي پروژه آبرساني از سد کلان به ملاير هم اين چنين گفت: طرح لولهگذاري پروژه خط آبرساني از سد کلان به ملاير با پيشرفت فيزيکي در حال اجراست و اجراي پروژه تصفيهخانه آن نيز به سرمايهگذار بخش خصوصي واگذار شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]