واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در پی سقوط شهر قندوز در افغانستان؛
عذرخواهی رئیس اداره امنیت ملی از مردم
رئیس کل اداره امنیت ملی افغانستان در تالار مجلس نمایندگان بابت سقوط شهر شمالی قندوز به دست گروه طالبان، از پارلمان، ملت و مردم قندوز عذرخواهی کرد.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، رحمتالله نبیل، رئیس کل اداره امنیت ملی افغانستان برای توضیح سقوط شهر قندوز و برنامههای نهادهای امنیتی به همراه نورالحق علومی وزیر کشور، جیلانی پوپل رئیس کل اداره ارگانهای محلی و افضل امان رئیس اداره عملیاتی وزارت دفاع در مجلس حضور داشت. او گفت: «میخواهم به نمایندگی از بخش امنیتی و دفاعی کشور، از اینکه ما نتوانستیم از فاجعه قندوز جلوگیری کنیم، از وکیلان، مردم افغانستان و مردم قندوز معذرت بخواهم.» او تاکید کرد که برای مقامهای امنیتی هیچ "بهانهای" برای رفع مسئولیت در این مورد وجود ندارد. به گزارش بی بی سی، نبیل در حالی از مردم عذرخواهی میکند که در میان سیاستمداران و مقامهای ارشد دولتی کمتر کسی مانند او حاضر به عذرخواهی شده است و در گذشته هم سابقه چندانی ندارد. عبدالرئوف ابراهیمی رئیس مجلس ضمن تاکید بر این که "در پیوند به سقوط قندوز ملت بزرگ افغانستان جداً نگران هستند"، از مقامهای امنیتی خواست که همه چیز را به صراحت به نمایندگان مجلس توضیح دهند. رئیس امنیت ملی گفت که رویداد قندوز تازگی ندارد، چرا که اطلاعاتی از آغاز سال جاری وجود داشت که طالبان قصد دارند قندوز و بدخشان را به "مرکز تروریسم بینالمللی" تبدیل کنند. به گفته رئیس اداره امنیت ملی، در گزارشهای اطلاعاتی آمده بود که "تروریستهای بینالمللی" میخواهند در این دو ولایت مستقر شوند و برای کشورهای همسایه مشکل ایجاد کنند. به گفته او، از قبل اطلاعاتی وجود داشت که "تروریستها" دشت ارچی و چهاردره قندوز را به "مرکز تروریسم" در منطقه تبدیل میکنند و شورشیان به کمک تروریستهای خارجی و منطقهای مراکز آموزشی ایجاد کردند.
عملیات هوایی و زمینی علیه طالبان ادامه دارد رئیس امنیت ملی گفت که براساس این اطلاعات عملیاتی با شرکت ۷۰۰ نفر کماندو به حمایت نیروهای بینالمللی برای مدت ۲۵ روز تدارک دیده شد و این نیروها هم در فرودگاه قندوز پیاده شدند و قرار شد که در ۲۷ نقطه در قندوز عملیات اجرا کنند، اما براساس "دلایلی" این عملیات به تعویق انداخته شد. نبیل گفت که این دلایل را نمیتواند در حضور نمایندگان مطبوعات توضیح دهد. به همین دلیل، جلسه مجلس سری شد تا رئیس اداره امنیت دلایل تعویق عملیات نظامی علیه شورشیان در قندوز را توضیح دهد. پیش از آن که مقامهای امنیتی وارد تالار مجلس شوند، شماری از نمایندگان سخنرانی کردند و از حکومت وحدت ملی به دلیل ناتوانی در جلوگیری از ورود طالبان به شهر قندوز به شدت انتقاد کردند. وقتی یکی از نمایندگان سقوط شهر قندوز را به اختلاف بین مقامهای محلی نسبت داد، اعتراض نمایندگان بالا گرفت و او را به توجیه رویداد قندوز و حتی طرفداری از طالبان متهم کردند. فکوری بهشتی دیگر عضو مجلس با تاکید براین که "سقوط قندوز فاجعه المناکی است که همه مردم افغانستان را نگران کرده است"، گفت که فرماندهان نیروهای امنیتی در منطقه با طالبان "معامله" کردهاند.
نیروهای طالبان در قندوز ناهید فرید دیگر نماینده مجلس گفت: «رویداد قندوز ما را از خواب غفلت بیدار کرد. شهرها مصون نیستند، همانطوری که روستاها مصون نیستند. ابتکار کافی نظامی در رهبری نظامی نیست. رهبری محلی بیکفایت و از وضعیت غافل است. حکومت وحدت ملی در حال برباد دادن دستاوردهای ما است.» فرید با انتقاد از این که حکومت وزیر دفاع ندارد و کسی که اداره وزارت دفاع را به عهده دارد "سرپرست" است، گفت که "ستون پنجم" در "ارگ و حکومت" نفوذ کرده که باید بیرون انداخته شود. شماری از نمایندگان با این استدلال که در رویداد قندوز "خیانت ملی" صورت گرفته، باید زمینه اجرای ماده ۶۹ قانون اساسی بررسی شود. این ماده شرایط محاکمه رئیس جمهوری را توضیح میدهد. در صورت وارد شدن اتهام "ارتکاب جرایم ضدبشری و خیانت ملی"، رئیس جمهوری به تقاضای یک سوم کل اعضای مجلس نمایندگان و تائید دو سوم کل اعضای لویه جرگه در دادگاه ویژهای محاکمه میشود. 106
۰۸/۰۷/۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]