واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۵۱ب.ظ)
تهران، تنها شهر دوستدار سالمند در خاورميانه موج - دبير اجرايي سمينار شهر دوستدار سالمند گفت: تهران، تنها شهر خاورميانه است که توانسته با رعايت شاخص هاي مورد نظر سازمان بهداشت جهاني عنوان شهر دوستدار سالمند را از آن خود کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، صبح امروز کارگاه بين المللي تخصصي و سيمنار شهر دوستدار سالمند با حضور جمعي از اساتيد و صاحبنظران برگزار شد.
عليرضا اميني دبير علمي اين سمينار با اشاره به اينکه گرايش جمعيتي جهان رو به سوي سالمندي دارد گفت: آمارها نشان مي دهد در سال 2015 حدود 8.5 درصد جمعيت جهان را سالمندان تشکيل مي دهند و اين عدد در سال 2050 به 24.7 درصد يعني 1.4 جمعيت جهان خواهد رسيد.
وي افزود: اين روند رو به رشد شامل حال ايران هم خواهد شد، از همين رو دانشگاه غير انتفاعي مازيار با امضاي تفاهم نامه اي با دانشگاه جنوا ايتاليا براي ورود هاي تک و انتقال اطلاعات و دانشجو حرکتي را آغاز کرد.
وي با يادآوري اين نکته که اين همکاري موجب برگزاري کارگاههاي تخصصي با دانشگاه جنوا نيز شده است اظهار کرد: معضلات و مشکلات شهري براي سالمندان، راه و امکانات تردد و فضاهاي فيزيکي باعث برگزاري يک کارگاه مشترک با همکاري شهرداري منطقه 2 شد.
اميني تاکيد کرد: براي افزايش بعد علمي سمينار، علاوه بر همکاري هاي علمي با دانشگاه جنوا ايتاليا، دانشگاه علم و صنعت، مازنداران، تربيت مدرس، الزهرا همچنين مرکز علمي و بين المللي وزارت علوم و شوراي اسلامي شهر تهران همکاري داشته اند.
وي همچنين خبرگزاري موج را همکاري معنوي و حامي علمي اين سمينار عنوان کرد.
دبير علمي سمينار شهر دوستدار سالمند اظهار کرد: اين سمينار فردا با حضور مسوولان شوراي شهر تهران، رياست شهرداري منطقه 2، اساتيد و روساي دانشگاههاي دولتي و آزاد برگزار خواهد شد.
شهرها بايد زمينه حضور سالمندان را فراهم کنند
در ادامه اين نشست سيد هادي حسين زاده داورزني دبير اجرايي و سمينار شهر دوستدار سالمند با تاکيد بر روند رو به رشد سالمندي به ضرورت اتخاذ سياست ها براي تسهيل در نحوه زندگي و حقوق سالمندان پرداخت و اظهار کرد: شهرها بايد زمينه حضور سالمندان در جامعه را فراهم کنند.
دبير اجرايي و سمينار شهر دوستدار سالمند با اشاره به ايجاد شوراي عالي سالمندان در سال 93 از سوي هيات وزيران به رياست وزير بهداشت و دبيري رييس سازمان بهزيستي گفت: شوراي شهر تهران در آبان 90 مصوبه «تهران، شهر دوستدار سالمند» را منتشر کرد که بر اين اساس بر مداخلات کاربري، خدمات رساني به سالمندان و توسعه مناسب شهر براي عبور و مرور سالمندان تاکيد شده است.
وي با بيان اينکه سازمان بهداشت جهاني 16 شاخص را براي شهرهايي که مي خواهند به عنوان شهر دوستدار سالمند شناخته شوند برگزيده است، گفت: شهرداري تهران بر اساس شاخص ها و با رويکرد خاصش که «انديشه جهاني، مديريت محلي» است اين پيوند را حس کرده و کميته اي با نام کميته علمي شهر دوستدار سلامت را شکل داده است.
وي افزود: اين کميته طرح هايي را به صورت پايلوت در نواحي از منطقه 2 شهرداري در سال 92-93 اجرا کرد و با بازديد نماينده سازمان بهداشت جهاني گزارشي اين سازمان ارسال شد.
نماينده سازمان بهداشت جهاني، تهران را با عنوان شهر دوستدار سالمند شناخته است
حسين زاده اعلام کرد: نماينده سازمان بهداشت جهاني فعاليت هاي انجام گرفته را بسيار خوب و خارق العاده خوانده و تهران را با عنوان شهر دوستدار سالمند شناخته است.
دبير اجرايي اين سمينار همچنين با اشاره به طرح تفصيلي شهر تهران گفت: بسياري از مناطق تهران از لحاظ فيزيکي جوابگوي پروژه ها نيست اما برنامه هايي براي اين مناطق هم در دست داريم.
وي اظهار کرد: تهران، تنها شهر خاورميانه است که توانسته با رعايت شاخص هاي مورد نظر سازمان بهداشت جهاني، عنوان شهر دوستدار سالمند را از آن خود کند.
دبير اجرايي سمينار شهر دوستدار سالمند با بيان اينکه سامندان در حوزه هاي مشارکت اجتماعي دو منطقه پايلوت شهرک قدس و ايوانک مشارکت خوبي داشته اند گفت: براي ادامه اين فعاليت ها به صورت علمي تر، دانشگاه مازيار و دانشگاه جنوا و همچنين همراهي 50 نفر از کارشناسان حوزه معماري و شهرسازي تهران در معاونت شهرسازي فعاليت کرده و در اين کارگاه نيز حضور يافته اند.
وي در ادامه حضور اين کارشناسان را براي اهداف بعدي که تعميم اين طرح به ديگر مناطق شهر تهران است، لازم دانست.
همکاري اساتيد ايراني و ايتاليايي موجب تلفيق تجربه ها و پيداکردن راه حل هاي بومي مي شود
کارلو ونيکلا ريييس دانشکده معماري دانشگاه جنوا نيز در ادامه اين نشست با تاکيد بر اينکه اين کارگاه مي تواند ايده هاي ذهني خوبي به کارشناسان معماري و شهرسازي دهد گفت: همکاري اساتيد ايراني و ايتاليايي موجب تلفيق تجربه ها و پيداکردن راه حل هاي بومي مي شود.
وي افزود: سامندان بخشي از جوامع آينده هستند و بايد از هم اکنون نيازهاي آينده آنها را فراهم آوريم.
رضا سالاريان رييس سمينار و رييس دانشگاه مازيار هم زمينه کاري دو دانشگاه جنوا و مازيار را مشترک عنوان کرد و گفت: ايران به لحاظ نيروي انساني متخصص بسيار غني است و شاخص هاي علمي هم نشانگر اين مهم است اما بايد از تجربيات کشورهاي صاحب نام معماري مانند ايتاليا استفاده کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]