واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۲:۱۴ب.ظ)
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت خبر داد: بازاري با سود ۸ ميليارد دلار در انتظار شرکتهاي بينالمللي موج - رئيس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: بر اساس پيشبينيها، در نتيجه اجراي برجام، بازاري با سود ۸ ميليارد دلار در انتظار شرکتهاي بينالمللي و سرمايهگذاران بالقوه خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري موج، حميدرضا کاتوزيان، رئيس پژوهشگاه صنعت نفت، در دومين همايش بينالمللي فرصتهاي فناورانه نفت و گاز با اشاره به گسترش قابل توجه دانش در جهان گفت: مؤسسات تحقيقاتي و فناوري نميتوانند تنها بر دستاوردهاي خود تکيه کنند، در نتيجه به اشتراک گذاشتن دارايي با همکاران بهترين رويکرد براي استفاده بهينه از فناوريهاي روز است.
وي به حضور نمايندگان سفارتخانههاي خارجي و مقامات عاليرتبه و مديران شرکتهاي داخلي و بينالمللي در اين همايش اشاره کرد و افزود: پژوهشگاه صنعت نفت توانست به منظور رفع چالشها و فرصتهاي فناورانه موجود در بخش بالادست صنعت نفت کشور، اين همايش را به عنوان فرصتي براي تبادل اطلاعات در مورد فناوريهاي روز جهان با نمايندگان شرکت ملي نفت ايران برگزار کند.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به برگزاري موفقيتآميز نخستين دوره اين همايش در سال گذشته تصريح کرد: دومين همايش بينالمللي فرصتهاي فناورانه نفت و گاز از مزيت تغييرات مثبت در فضاي جهاني براي توسعه همکاريهاي بينالمللي با جمهوري اسلامي ايران در سايه تصويب برنامه جامع اقدام مشترک برجام و ۱+۵ بهرهمنداست.
کاتوزيان با بيان اين که تحليل گران بر اين باورند که اين توافق مهم روابط ميان ايران و جهان را تغيير خواهد داد، يادآور شد: اين شرايط موقعيت بيبديلي را براي تقويت اقتصاد ايران در اختيار کشور قرار خواهد داد.
وي با تأکيد بر اين که شواهد عيني از اقتصاد بزرگ و غني از منابع ايران توجه بسياري را جلب کرده، اظهار کرد: نتايج تحقيقاتي که از سوي بانک سرمايهگذاري گلدمن انجام شده حاکي از آن است که ايران در ميان ۱۱ کشوري قرار دارد که در قرن ۲۱ ميتواند به بزرگترين اقتصاد جهان تبديل شود.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت ادامه داد: با توجه به بررسيهاي انجام شده، پيشبيني ميشود که در نتيجه اجراي برجام، بازاري با سود ۸ ميليارد دلار در انتظار شرکتهاي جهاني و سرمايهگذاران بالقوه خواهد بود.
کاتوزيان با بيان اين که در دو سال گذشته تغييرات و اقدامات زيادي به منظور تحقق اهداف رئيس جمهوري براي توسعه اقتصادي ايران در بلندمدت صورت گرفته است، گفت: همسو با اهداف چشمانداز ۱۴۰۴ براي کسب رتبه نخست صنعتي علمي و فناوري در منطقه، فعاليتهاي بسياري بايد انجام شود و از اينرو پژوهشگاه صنعت نفت نقش مهمي در تحقق الزامات فناورانه صنعت نفت کشور دارد.
وي با اشاره به اين که باور بر اين است که صنعت نفت ايران به عنوان بزرگترين منبع درآمد ملي، يکي از پيشرانهاي توسعه اقتصادي کشور در سالهاي آتي خواهد بود، تصريح کرد: پژوهشگاه صنعت نفت نيز به عنوان بازوي تحقيق و توسعه وزارت نفت مصمم است تا توانمنديهاي خود را براي کمک به اين مهم از طريق ابزار فناوري تقويت کند.
به گفته وي، وزير نفت سه اولويت اصلي براي جهتگيري فعاليتهاي پژوهشگاه را اعلام کرده که نخست و مهمترين اولويت بخش بالادستي است که به توجه سريع نيازمند است.
کاتوزيان اولويت دوم پژوهشگاه صنعت نفت را حوزه شدت مصرف انرژي در کشور و اولويت سوم را تأمين دانش فني مورد نياز بخش پاييندستي دانست و گفت: با توجه به اين که مهمترين اولويتهاي صنعت نفت ايران افزايش ضريب برداشت از ميدانهاي بزرگ است از اينرو فناوريهاي ازدياد برداشت را به عنوان محور اصلي اين همايش انتخاب کرديم.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت افزود: به طور همزمان شرکت ملي نفت ايران، تحت نظارت وزير نفت، تصميم گرفته است طرح جديدي را با هدف افزايش نرخ توليد براي توسعه تحقيقات محور ميدانهاي نفت کشور اجرا کند.
وي با اشاره به واگذاري مطالعه ميدانهاي اهواز و يادآوران به پژوهشگاه صنعت نفت اظهار کرد: اين دو ميدان از بزرگترين ميدانهاي نفت کشور به حساب ميآيند و قرارداد رسمي انجام مطالعات ازدياد برداشت روي ميدان اهواز در اواخر سال گذشته بين شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب با پژوهشگاه منعقد شد.
کاتوزيان ادامه داد: با وجود موانع ناشناخته زيادي که بر سر راه اين طرح جديد قرار داد، پژوهشگاه صنعت نفت به همراه همکاران نامي بينالمللي خود پيشرفت قابل قبولي در اين حوزه داشته است.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با ابراز اميدواري از برگزاري اين همايش يادآور شد: اميدواريم که اين همايش آغازي براي همکاريهاي نزديکتر بين پژوهشگاه، شرکاي بينالمللي اين مجموعه و شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]