واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۶ق.ظ)
معاون پژوهشي وزارت نفت: مطالبات رهبري در راستاي خودکفايي صنعت نفت بايد دنبال شود موج -معاون پژوهشي وزارت نفت اظهار داشت: با توجه به تاکيدات مقام معظم رهبري بايد طراحي، مهندسي، ساخت، پيمانکاري و انتقال و توسعه تکنولوژي در راستاي خودکفايي صنعت نفت دنبال شود و مطالبات آن را در برنامه ششم توسعه براي اين فرمايش مهم دنبال شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمدرضامقدم معاون پژوهشي وزارت نفت که صبح امروز چهارشنبه در مراسم افتتاحيه دومين همايش بين المللي فرصت هاي فناورانه صنعت نفت و گاز سخن مي گفت، با اشاره به اينکه پژوهشگاه صنعت نفت بايد محور کليه فعاليت هاي پژوهشي در کشور باشد، گفت: آن چه در دنيا تحت عنوان تحقيق و توسعه شناخته مي شود مجموع فعاليت هاي پژوهشي است که در قالب فناوري کسب و کار گنجانده مي شود.
وي ادامه داد: ساماندهي خلق و انتشار فناوري بايد در حوزه مهندسي انجام گرفته تا بتواند پروژه را به کسب و کاري تبديل کند که داراي اهداف روشن اقتصادي است. اگر اين دو حوزه به خوبي کار کنند مي توانيم در آينده به تحقيق و توسعه کامل برسيم.
مقدم در ادامه کارکردهاي اصلي نظام نوآوري فناورانه را برشمرد و گفت: کارآفرينان مهره اصلي اين نظام هستند خلق و انتقال فناوري که جدا از هم نيستند کارکردهاي ديگر نظام نوآوري فناورانه هستند.
وي انتشار را از ديگر کارکردهاي اين نظام دانست و بيان کرد: پژوهش در انزوا معنا ندارد ضمن اينکه سيستم دهي، تامين منابع مالي، نظارت مندي و اثربخشي از ديگر کارکردهاي اين نظام است.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: از زمان تدوين نظام ملي نوآوري تا به حال يک تريليون و 500 ميليارد تومان پروژه تعريف شده که بايد بررسي شود و ببينيم چه تعداد از آنها عملي شده است. از اين رو با توجه به کارکردهاي ياد شده بازنگري در اين حوزه لازم است.
معاون پژوهشي وزارت علوم با اشاره به اين نکته که حوزه مهندسي کشور ما به ويژه در صنعت نفت با چالش هاي فراواني رو به رو است، تصريح کرد: هيچ گاه در کشور سياستي با عنوان انتقال تکنولوژي نداشتيم اگر نظام فني اجرايي که پايه و اساس نظامندي است و تغييرات بنيادي نکند نمي توانيم اميدوار باشيم که در اجراي پروژه ها به انتقال و توسعه تکنولوژي دست پيدا کنيم چرا که الزامات انجام شده در پروژه ها فتح الارضي است و عمدتا مربوط به تاسيسات پتروشيمي و پالايش و پخش است که تقريبا واگذار شده و هيچ گونه مهندسي در آن انجام نمي شود.
وي تاکيد کرد: در نظام مهندسي که تمايل به سمت حوزه هاي پايين دستي است راه به جايي نمي برد چنان که مي بينيم در نظام مهندسي صنعت نفت کشور هنوز يک مهندس مخزن نداريم. اين در حالي است که صنعت نفت در بالا دست زنده است.
مقدم با اشاره به چالش هاي موجود خاطر نشان کرد: بايد از نظام فني و اجرايي شروع کرده و آن را تغيير دهيم و رويکردمان را به سمت بالا دست پيش ببريم. همچنين فرصت هايي که در پروژه هاي گذشته از دست رفته را رصد کرده و آسيب شناسي کنيم.
وي يادآور شد: البته بايد آينده تحريم ها و رفع آنها را نيز در نظر بگيريم. چرا که مشکلات مربوط به تحريم ها صنعت نفت کشور را دچار مشکل کرد.
اين مقام مسئول گفت: در سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در رابطه با دانش بنيان بخش بالا دستي و پايين دستي صنعت نفت تاکيد فراواني شده از اين رو بايد طراحي، مهندسي، ساخت، پيمانکاري و انتقال و توسعه تکنولوژي در راستاي خودکفايي صنعت نفت دنبال شود و مطالبات آن را در برنامه ششم توسعه براي اين فرمايش مهم دنبال کرده و سياست ها و اقدامات و برنامه ي مناسب داشته باشيم تا بتوانيم از فرصت هاي پيش آمده که همان حضور شرکت هاي بزرگ خارجي در کشور است استفاده کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]