تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشبخت كسى است كه سراى باقى را كه نعمتش پايدار است بر سراى فانى كه عذابش بى‏پاي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845876885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگ زرگری خانواده بابک زنجانی / اطلا‌ع‌رسانی قبلی درباره یک دیدار اتفاقی!


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
جنگ زرگری خانواده بابک زنجانی / اطلا‌ع‌رسانی قبلی درباره یک دیدار اتفاقی!
بررسی محتوایی روزنامه های چهارشنبه؛
جنگ زرگری خانواده بابک زنجانی / اطلا‌ع‌رسانی قبلی درباره یک دیدار اتفاقی! فرهنگ نیوز هر روز به بررسی روزنامه های سیاسی - اجتماعی کشور می پردازد.


به گزارش گروه سیاسی فرهنگ نیوز، روزنامه های چهارشنبه 8مهر 94 از موضوعاتی همچون دیدار اتفاقی ظریف و اوباما، دیپلماسی ناموفق دولت در پیگیری حادثه منا، وضعیت اموال خارجی بابک زنجانی، حل بحران سوریه با نگاه ایرانی و وضعیت سفره مردم با وجود یارانه نقدی نوشته است.مصافحه خبر ساز
روزنامه اصلاح طلب قانون در دفاع از دیدار ظریف و اوباما نوشت: یک د‌‌ید‌‌ار غیرمنتظره بین ظریف و رئیس جمهور ایالات متحد‌‌ه آمریکا زلزله سیاسی تازه ای د‌‌رد‌‌اخل کشور رقم زد‌‌.به گواهی شاهد‌‌ان عینی د‌‌رحالی که ظریف به همراه هیات ایرانی قصد‌‌ خروج از سالن را د‌‌اشت تا زمانی که روحانی از پشت تریبون به د‌‌رخروجی سالن هد‌‌ایت می‌شود‌‌ استقبال از وی را برعهد‌‌ه بگیرد‌‌ و د‌‌ر حال خروج از د‌‌ر د‌‌ر راهرو مقابل با اوباما و تعد‌‌اد‌‌ی از اعضای هیات آمریکایی مواجه می‌شود‌‌. ملاقات د‌‌ر راهرویی که د‌‌ری به هیچ سوی د‌‌یگری برای گریز از این د‌‌ید‌‌اروجود‌‌ ند‌‌اشته است. طرف ها سلام واحوالپرسی می کنند‌‌ و د‌‌ست می د‌‌هند‌‌.د‌‌ید‌‌ارازقبل تعیین شد‌‌ه نبود‌‌ه است وقطعا هم این د‌‌ید‌‌ار نه معنای آغاز مذاکرات تازه ای د‌‌ارد‌‌ و نه پایانی بر مذاکرات، تنها ملاقاتی اتفاقی بود‌‌ه است.این د‌‌ید‌‌ار کوتاه اما تنها چند‌‌ ساعت پس از انتشار خبرش باموجی ازواکنش ها روبه روشد‌‌.واکنش هایی از سوی برخی از رسانه های مشخص وجریانات خاص.شورای تبیین مواضع بسیج د‌‌انشجویی کشوربه سرعت د‌‌ست به قلم شد‌‌ه و خطاب به وزیرامورخارجه نوشته است:«مگرنگاه گرگ ومیشی آمریکا به ما تغییر کرد‌‌ه که با اوباماگپ وگفت می کنید‌‌!»
 
حال سوال اما این است که چرا این د‌‌ید‌‌ارکوتاه تا این حد‌‌باید‌‌حساسیت برانگیزباشد‌‌وواکنش به وجود‌‌ بیاورد‌‌؟ایران و آمریکا برای د‌‌وسال د‌‌رد‌‌وسوی میز د‌‌ر حال مذاکره با هم بود‌‌ه‌اند‌‌وپیش ازاین نیزتماس تلفنی میان حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران وباراک اوباما همتای آمریکایی اش برقرار شد‌‌ه است.
  از سویی آیا وظیفه وزیر امور خارجه یک کشورد‌‌قیقامذاکره با بیگانگان ورفع مشکلات متاثرازروابط خارجی یک کشور نیست؟کجای این د‌‌ید‌‌ار چند‌‌د‌‌قیقه ای می تواند‌‌ چنین واکنش‌هایی رابرانگیزد‌‌؟
تجربه د‌‌و سال اخیرنشان د‌‌اد‌‌ه که این د‌‌ید‌‌ارها کمک به رفع مشکل می کند‌‌،زیرا چنین د‌‌ید‌‌ارهایی مشکلاتی که د‌‌رگذشته توسط د‌‌ولت قبل به وجود‌‌ آمد‌‌راتاحد‌‌ود‌‌ی رفع کرد‌‌ه است.مشکل ایران د‌‌ر عرصه سیاست خارجی،تحریم هاست.
 
ازسوی د‌‌یگر چگونه است که اکنون یک د‌‌ید‌‌ار کوتاه چند‌‌ د‌‌قیقه ای د‌‌ر راهروي سازمان ملل که منطقه بی‌طرفی جهانیان است،به زعم جریان‌های خاص می‌تواند‌‌ موجب وهن جایگاه و خد‌‌شه به اعتبار ایرانیان شود‌‌ و سخنرانی رئیس د‌‌ولت سابق د‌‌ر د‌‌انشگاه کلمبیا که زمینه‌ساز بیشترین اهانت هابه جایگاه ریاست جمهوری و ملت ایران شد‌‌اعتراضی رابرنیانگیخت؟
حکایت شاید‌‌ حکایت يك‌بوم ود‌‌وهوایی است که د‌‌رآن اولین چیزی که قربانی می شود‌‌ اعتبار و منافع ملی یک کشور است.
 
حال باید‌‌ منتظر ماند‌‌ و د‌‌ید‌‌ پس از آنکه رئیس جمهورایران که زیر فشار چند‌‌روزه مخالفانش به بهانه فاجعه مناقرار د‌‌اشت،  تنها رئیس جمهور از کشور اسلامی بود‌‌ که نطقش را با اشاره مستقیم به این فاجعه و عربستان آغاز کرد‌‌ مخالفان د‌‌ستگاه د‌‌یپلماسی د‌‌ولت یازد‌‌هم به د‌‌نبال چه مورد‌‌تازه ای خواهند‌‌ گشت. کاروان د‌‌یپلماسی ایران د‌‌رمسیر امنیت ایران و منافع ملی د‌‌رحرکت بود‌‌ه وانتظارهانیز همیاری همه جناح ها با آنان است.



فشار به د‌‌ولت با اهرم منا
قانون پیگیری ها و انتقادات مربوط به عملکرد ضعیف دولت درباره احقاق حقوق حاجیان ایرانی را فشار به دولت و تندروی دانسته و نوشت:
آبی که به واسطه بی‌کفایتی آل سعود‌‌ گل آلود‌‌ شد‌‌ه، به بهانه‌ای برای ماهی‌گیری برخی تند‌‌رو‌ها مبد‌‌ل گشته و د‌‌ر همین راستا ما شاهد‌‌ آن هستیم که جریان‌های‌خاص د‌‌اخلی، فاجعه منا را به اهرمی برای فشار بر د‌‌ولت به کار گرفته‌اند‌‌ و تلاش می‌کنند‌‌ تا انتقام‌های چند‌‌ین‌و چند‌‌ ساله خود‌‌ را از روحانی و گفتمان او بگیرند‌‌. بعد‌‌ از اینکه آل سعود‌‌ یکی از بزرگ‌ترین کشتارهای‌ مسلمین جهان را د‌‌ر کمتر از چند‌‌ ساعت رقم زد‌‌، برخی به جای آنکه شمشیرهای انتقاد‌‌ خود‌‌ را برای د‌‌شمن‌ تیز کنند‌‌، تیغ کینه را رویه عمل خود‌‌ قراد‌‌اد‌‌ه و شروع به تخریب د‌‌ستگاه د‌‌یپلماسی کرد‌‌ند‌‌. این جریانات که برای رسید‌‌ن به آمال خود‌‌ به هر ریسمانی چنگ می‌زنند‌‌، حجاج کشته شد‌‌ه د‌‌ر مکه را نیز طعمه ای‌قرار د‌‌اد‌‌ند‌‌ تا بتوانند‌‌ کابینه یازد‌‌هم را ناکارآمد‌‌ جلوه د‌‌اد‌‌ه و طوری نشان د‌‌هند‌‌ که سیاست‌خارجی ایران د‌‌چار ضعف‌های مبنایی است. آن افراد‌‌ی که سال‌ها و ماه‌ها تلاش کرد‌‌ند‌‌ تا پیروزی بزرگ توافق هسته‌ای به نام د‌‌ولت یازد‌‌هم زد‌‌ه نشود‌‌، این فرصت را مغتنم د‌‌انسته و اد‌‌عا می‌کنند‌‌، اعتبار و احترام به پاسپورت ایرانی بازنگشته‌است واين‌گونه اظهارات را د‌‌ر د‌‌ستور كار خود‌‌ قرار د‌‌اد‌‌ه اند‌‌.
 
انتظارات این جریانات به گونه‌ای است که از آن بوی جنگ برمی‌خیزد‌‌. ‌سخنان آن‌ها مبنی بر این است که روحانی باید‌‌ با رژیم‌سعود‌‌ی نزاع کرد‌‌ه و روابط د‌‌و کشور لغو کند‌‌. این طیف سیاسی و رسانه‌های وابسته‌ به‌ آن با بهره‌گیری از چهره‌هایی که جایگاه حقوقی و حقیقی قابل استناد‌‌ی د‌‌ر عرصه کار‌شناسی ند‌‌ارند‌‌، سعی بر این د‌‌اشته تا د‌‌ولت روحانی بد‌‌ون هزینه کرد‌‌ن چهره‌های معروف خود‌‌ به توپ ببند‌‌ند‌‌. 
به نظر مي‌رسد‌‌ اين جريانات به هيچ صراطي مستقيم نيستند‌‌ و بارها د‌‌ر مسائل مختلف نشان‌د‌‌اد‌‌ند‌‌ كه منفعت شخصي و جناحي را به منافع ملي ترجيح مي‌د‌‌هند‌‌.حال بايد‌‌ منتظر ماند‌‌ ود‌‌يد‌‌ روحاني از بحران منا نيز مانند‌‌ پروند‌‌ه هسته و بازگشايي سفارت انگليس مي‌توانند‌‌ تند‌‌روها را به انزواي بيشتر بكشاند‌‌ يا خير!
 

دیپلماسی هپروتی!
روزنامه اصولگرای وطن امروز در نقد دیپلماسی دولت نوشت: این نوع از دیپلماسی، در نوع خود مدلی ویژه است. در حالی که تروریسم پشت مرز کشورها پا بر زمین می‌کوبد، در حالی که 400 جنازه ایرانی در صحرای تفتیده منا روی زمین مانده و در حالی که دولت ورشکسته سعودی برای ایران شاخ و شانه می‌کشد، این نوع خاص از دیپلمات‌ها، لبخند بر لب، آستانه کاخ سفید را می‌نگرند تا شاید معجزه‌ای نمایان شود.
 
حدود 2 ماه قبل، چند روز پس از اعلام برجام، وقتی یک مقام مسؤول در جلسه‌ای خصوصی به مخاطبانش گفت: «اشتباه نکنید! بزرگ‌ترین دستاورد این دو سال مذاکره، برجام نبوده بلکه شکل‌گیری یک زیرساخت ارتباط با آمریکا بوده است» - و این خبر عمدا به بیرون درز داده شد - کمتر کسی توانست به عمق مساله پی ببرد. این سخن، مستقیما موید آن تئوری بود که مدت‌ها پیش از اعلام برجام به جد معتقد بود تبعات فراهسته‌ای و فرامتنی برجام بسیار مهم‌تر از چیزی است که درون متن نوشته شده و اساسا بخش عمده خطر متن به دلیل «بستر»ی است که قرار است این متن در آن بنشیند و اجرا شود.
 
 از دید آمریکا و دوستان داخلی‌اش، برجام قرار است زیرساختی فراهم کند که با شکل‌دهی یک سلسله اتفاقات در حوزه‌های افکار عمومی، دیپلماسی، اقتصاد و فرهنگ، ایران را از کشوری انقلابی به کشوری عادی بدل کند.
 
قبل از هر چیز، واضح است که تلاشی جدی برای تغییر ادبیات نسبت به آمریکا در دولت آقای روحانی وجود دارد با این پیش فرض که همان طور که رئیس‌جمهور با لحنی تهدیدآمیز گفته، پس از توافق نمی‌توان با جهان همانگونه سخن گفت که پیش از آن سخن می‌گفتیم. پس از آن، دیدیم که آقای رئیس‌جمهور وعده می‌دهد مشتاقان گشایش سیاسی و اجتماعی در داخل کشور پس از توافق هسته‌ای، منتظر تحقق قریب‌الوقوع رویای خود باشند.
 
 اندکی بعد از آن، دولت آشکارا وارد مذاکرات منطقه‌ای در چارچوبی شد که حقیقت آن چیزی جز «مذاکره ژئوپلیتیک با آمریکا» نیست ولو اینکه در هزار لفافه پیچیده شده باشد.
 
می‌دانیم که در سطح رئیس‌جمهور آمریکا هیچ چیز تصادفی رخ نمی‌دهد. این را هم می‌دانیم که حسن روحانی و محمدجواد ظریف پیش از سفر به نیویورک و در حین آن بارها گفته بودند برنامه‌ای برای دیدار با اوباما ندارند اما اکنون این اتفاق رخ داده است. نه فقط دیدار رخ داده بلکه آنگونه که منابع آگاه ایرانی به رسانه‌ای‌های نزدیک به دولت گفته‌اند دقایقی هم به خوش و بش گذشته است.
بسیار ساده‌دلانه خواهد بود اگر کسی تصور کند همه این اتفاقات بدون هیچ قصد و نیتی و صرفا به قول آن مرحوم «همینجوری» در حال رخ دادن است. کاملا واضح است که دولت در حال نگهبانی از زیرساخت رابطه با آمریکاست بدون اینکه به افکار عمومی توضیح بدهد در ازای به حراج گذاشتن سرمایه انقلابی و اعتبار ملت ایران مشخصا چه دستاوردی جز تعطیلی حقوق ملت یا تحقیر شدن توسط حکومت جاهلی عربستان سعودی به دست آورده است؟
 
برنامه سیاست خارجی دولت روحانی را فعلا در یک جمله می‌توان خلاصه کرد: پیدا کردن بهانه‌هایی جدید برای باز ماندن مسیر تماس با آمریکا یا به تعبیر آن جانباز بصیر در دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی «نگه داشتن پا لای در». 
 
 اکنون که روابط با آمریکا خوب شده و در راهروهای سازمان ملل اوباما را هم تصادفا می‌شود دید، چرا همپیمان منطقه‌ای آمریکا عزت و آبروی ایران را به بازی گرفته و برای صدور یک ویزا حاجت به زانو زدن و واسطه تراشیدن افتاده است؟ آیا همین خود نشانه‌ای از واقعیت‌های «جهان پسابرجام» که دولت عامدانه درصدد تحریف مشخصات واقعی آن است، نیست؟
 
نکته جالب در این میان اما این است که این روند چندان هم نگران‌کننده نیست. مردم ایران خیلی زودتر از آنچه تصور می‌شد در حال فهمیدن این حقیقت هستند که «دیپلماسی هپروتی» راه به هیچ کجا نمی‌برد. 



حادثه منا در نیویورک بهتر رسیدگی می‌شد!
وطن امروز: حسن روحانی 5 روز پس از وقوع فاجعه منا به ایران بازگشت و در بدو ورود به ایران گفت دولت و وزارت خارجه اقدامات بسیار خوب و فعالانه‌ای در قبال این ماجرا انجام دادند. به گزارش «وطن امروز»، حسن روحانی افزود اتفاقا دسترسی آنها برای پیگیری این حادثه در نیویورک بهتر بود و آنها توانستند با کشورهای اسلامی گفت‌وگو کنند.
 
روحانی دیروز در جمع خبرنگاران با اشاره به حادثه منا، اظهار کرد:  من وقتی وارد نیویورک شدم، از این حادثه اطلاع یافتم و همان موقع با آقای جهانگیری به صورت مفصل قبل از پیاده شدن صحبت کردم و اقداماتی را که لازم بود، ابلاغ کردم. 
 
رئیس‌جمهور گفت: دولت و همه مسؤولان اقدامات بسیار خوبی را انجام دادند و وزارت خارجه تاکنون بسیار فعال عمل کرده است و اتفاقاً ما در نیویورک دسترسی‌های‌مان برای پیگیری این حادثه با مسؤولان کشورهای اسلامی بیشتر بود. این مساله از آن جهت است که می‌توانستیم صدای مسلمانان مظلوم جهان و همچنین مردم ایران را به گوش جهانیان برسانیم. رئیس‌جمهور با اشاره به تبلیغات برخی رسانه‌های عربی در این زمینه گفت: برخی رسانه‌های عربستان به جای اینکه فیلم‌های مربوط به حادثه را پخش کنند، انیمیشن برای مردم ساختند و پخش کردند. این اقدام رسانه‌های عربستانی یک توهین به ملل اسلامی است. روحانی البته گفت سفرش به نیویورک نیمه‌تمام بوده است!  او با بیان اینکه سفر امسال به دلیل بروز حادثه منا نیمه‌تمام ماند، گفت: این سفر باید تا امروز بعدازظهر ادامه می‌یافت. من 5 ملاقات و 3 نشست خود را لغو کردم، به خاطر اینکه امروز در تهران جزو استقبال‌کنندگان از اجساد مطهر حاجیان مظلوم ایرانی باشم.  در شرایطی که رسانه‌های آمریکایی از گفت‌وگوی ایران و آمریکا در ماجرای سوریه خبر می‌دهند، روحانی گفت: اگر بتوانیم از خون یک مسلمان حراست و حفاظت کنیم، تا به زمین ریخته نشود این جزو وظایف ماست. من اگر بدانم امنیت در عراق و سوریه برقرار می‌شود و مردم این کشورها راحت خواهند شد، هرجا باشد، حاضرم بروم و با هر کسی که باشد حاضرم صحبت کنم، به شرط آنکه بدانم نتیجه آن به امنیت و حفظ جان مردم منطقه می‌انجامد.
 

اموال خارجی زنجاني در حال چپاول است 
روزنامه اصلاح طلب آرمان از وضعیت اموال خارجی بابک زنجانی نوشته است: شمارش معكوس براي برگزاري دادگاه بابك زنجاني مفسد بزرگ اقتصادي آغاز شده است؛ وي بايد در دادگاه درباره7/2ميليارد يورو بدهي به دولت پاسخگو باشد. به همين دليل و براي بررسي جوانب مختلف دادگاه وي با دكتر نعمت احمدي وكيل پايه يك دادگستري و يكي از وكلاي معروف پرونده‌هاي سياسي گفت‌وگو كرديم. وي معتقد است: « هنگامي كه وكيل بابك زنجاني مدعي است با اكبرتركان مشاور رئيس‌جمهور در آسمان قشم ملاقاتي داشته و راهكاري براي پرداخت پول يا بهتر بگويم آدرس پول‌هاي پنهان شده از چشم مسئولان را در اختيار دارد، بايد اين سخنان را جدي گرفت و دنبال سرنخ رفت. اين وكيل آدرس و شماره تلفن دارد و دادگاه و مسئولان رسيدگي‌كننده به پرونده به او دسترسي دارند. قطعا منظور آقاي وكيل، دارايي‌هاي موجود در ايران نيست؛ چرا كه اين دارايي‌ها تحت نظارت مسئولان پرونده است. در نتيجه منظور وي دارايي‌هاي موجود در خارج از كشور است. وصل حلقه داخلي از طريق بابك زنجاني به حلقه خارجي خيلي ساده است. دستگاه قضائي بايد سخنان وكيل بابك زنجاني را پيگيري كند. بی‌شك اگر اين مسأله پيگيري شود سرنخ‌هاي مهمي درباره رابطه بابك زنجاني با عناصر خارجي به دست خواهد آمد». 
 
گزیده مصاحبه:
هنگامي كه آقاي احمدي‌نژاد عنوان كرد«قطعنامه‌ها كاغذپاره هستند» و ما تحريم‌ها را دور خواهيم زد پرونده‌هايي مانند پرونده بابك زنجاني در كشور شكل گرفت. 
 
با اين وجود ما نبايد از بابك زنجاني يك غول مفسد اقتصادي بسازيم. بابك زنجاني حاصل شرايط به وجود آمده در دولت احمدي‌نژاد است. هنگامي كه تحريم‌ها عليه ايران شكل گرفت محمود احمدي‌نژاد چاره‌اي جز دور زدن تحريم‌ها و استفاده از افرادي چون بابك زنجاني نداشت.
 
 آنچه باعث افشاي پرونده زنجاني شد نوع و شيوه رفتار خود وي بود. زنجاني با خودنمايي به يك‌باره خود و ثروتش را در معرض ديد همگان قرار داد. وي هنگامي كه يك زمين را در شهرك غرب خريداري كرد به يك‌باره شروع به گودبرداري كرد، به شكلي كه بسياري از منازل مسكوني اطراف با مشكلات زيادي مواجه شدند.
 
بابك زنجاني تنها نيست. عده‌اي تلاش مي‌كنند به افكار عمومي القا كنند كه وي تنهاست و هيچ عقبه و همدستي نداشته است. در ابتدا بايد هدف از بازداشت بابك زنجاني را مشخص کرد. آيا هدف تنها تنبيه وي بوده يا اينكه هدف اين بوده كه پولي كه توسط عده‌اي به يغما رفته دوباره به بيت‌المال بازگردد. بی‌شك هدف اول اين است كه پول بيت‌المال دوباره به جايگاه خود بازگردد. بابك زنجاني نمي‌تواند تنها و بدون همدست باشد.
 
نفت يك كالاي استراتژيك و شناخته‌شده است و مبدأ و مقصد خاصي دارد و هركسي به راحتي نمي‌تواند به خريد و فروش آن بپردازد. به همين دليل پيدا كردن سرنوشت نفتي كه بابك زنجاني فروخته است بسیار آسان است. مسأله مهم اينكه دستگاه قضائي وظيفه نظارت بر عملكرد مجرمان را ندارد. دستگاه قضائي مانند يك بيمارستان است كه بيمار يا مجرم براي درمان به آنجا منتقل مي‌شود. به همين دليل دستگاه قضائي در اين زمينه كاملا مظلوم واقع شده است. 
 
وزير اقتصاد دولت احمدي‌نژاد در برنامه مستقيم تلويزيوني هرگونه آشنايي با بابك زنجاني را كتمان كرد. اين در حالي است كه ايشان بايد علت کتمان را بگوید. براساس اسناد منتشره يكي از افرادي كه بابك زنجاني را تأييد كرده ايشان بوده است. در طول هشت سال گذشته حجم فروش نفت ايران مبلغي بالغ بر750ميليارد دلار بوده است. در نتيجه7/2ميليارد دلار مبلغي بزرگي در اين حجم روابط اقتصادي نبوده است. در دوران احمدي‌نژاد نظام سياسي و اقتصادي كشور به هم خورد. اين در حالي است كه در دولت آقاي هاشمي و رئيس دولت اصلاحات وضعيت كشور در بسياري از جهات قابل قبول بود. در شرايط كنوني نيز آقاي روحاني از پاكدست‌ترين افراد در كابينه خود استفاده كرده است. هنگامي كه وضعيت به جايي مي‌رسد كه آقاي خاوري به عنوان رئيس بانك ملي كشور رشوه مي‌گيرد و از كشور فرار مي‌كند بايد زنگ خطر را به صدا درآورد. 



 دادگاه بابك زنجاني بايد علني برگزار شود. من با هرگونه برگزاري دادگاه غيرعلني به‌ويژه در پرونده‌هاي فساد اقتصادی بزرگ مخالف هستم. 
 
اگر در دادگاه علني اسامي برخي افراد به زبان آورده شد كه نبايد چنين اتفاقي رخ مي‌داد چه نتيجه‌ای در پي خواهد داشت؟
 هيچ اشكالي ندارد. اصل و اساس برگزاري دادگاه براي شناخت متهم يا متهمان و دلايل يك تخلف است. در نتيجه مسئولان بايد از برگزاري علني دادگاه بابك زنجاني استقبال كنند. در ماه‌هاي اخير دادگاه مهدي هاشمي به صورت غيرعلني برگزار شد و برخی ابهامات درباره اين پرونده در بين افكار عمومي باقي ماند. در ابتدا عنوان كردند كه مهدي هاشمي داراي13اتهام است. اين در حالي است كه در نهايت وي تنها به دليل سه اتهام راهي زندان اوين شد. نكته ديگر اينكه غيرعلني برگزار كردن دادگاه سبب مظلوم‌نمايي متهم در بين افكار عمومي جامعه مي شود. 
 
بهترين گلم سوال از احمدي‌نژاد بود 
آرمان: علي مطهري پيرامون صحبت‌هاي يكي از منتقدان سياسي درباره ارنج تيم ملي فراجناحي صحبت كرد. 
برخي از دوستان اصولگراي ما مي‌گويند كه مطهري گل به خودي مي‌زند. دليلش اين است چون گاهي عليه آنها انتقاد مي‌كنم اين حرف‌ها را مي‌زنند. نقل همان ماجراي «مارادونا را ول كن و غضنفر را بچسب» است. 
 يعني مطهري، غضنفر است؟
از نظر بعضي از دوستان اين‌گونه است. چون به نفع رقيب شان حرف مي‌زنيم مي‌گويند كه شما گل به خودي مي‌زنيد. 
 
پس بهترين گلي كه زديد كدام بود؟
بهترين گلم شايد همان سوالي بود كه از رئيس‌جمهور در دوره دولت قبل مطرح كرديم. اين کار براي نخستين‌بار در تاريخ جمهوري اسلامي انجام شد و در واقع آن تابو شكست كه راه باز شود تا اين كار راحت‌تر صورت بگيرد. البته پس از آن آيين نامه مجلس را هم اصلاح كرديم و حالا كارآمدتر شده است. موضوع سوال از رئيس‌جمهور همان 10 پرسشي بود كه از ايشان مطرح كرديم. هم سوالات اقتصادي، هم سياسي و هم فرهنگي. بالاخره براي نخستين بار بود كه رئيس‌جمهور به مجلس مي‌آمد تا پاسخگو باشد. اما پس از آن براي نخستين بار آيين نامه را هم اصلاح كرديم تا در نهايت پرسش از رئيس‌جمهور منجر به راي‌گيري در مجلس بشود. 
 قبلا اين‌گونه نبود؟
خير، قبلا رئيس‌جمهور فقط مي‌آمد پاسخ مي‌داد و مي‌رفت. اما حالا و در آيين‌نامه جديد شرايط به اين‌گونه نيست. اگر بنا باشد كه دوباره رئيس‌جمهور به مجلس بيايد و به سوالات پاسخ دهد اين‌بار راي‌گيري درباره‌اش انجام خواهد شد و اين مي‌تواند موثر باشد. در واقع مي‌تواند آثار بيشتري داشته باشد. 
 

از کاروان اقوام احمدی نژاد تا گروه کاری روحانی
روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد به مقایسه سفر روحانی و احمدی نژاد به نیویورک پرداخته است: شهریور 91، محمود احمدی نژاد برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل عازم نیویورک شد. اما نه با هیئتی سیاسی، اقتصادی، بلکه با کاروانی حدودا 120 نفره شامل همسر، عروس، فرزند و اقوام مسئولان دولتی. سفری که بیش از آنکه کاری و اداری باشد، فرصتی بود برای گشت و گذار خانوادگی.
 
کمیسیون اصل ٩٠ مجلس شورای اسلامی در جواب شکایت قاضی‌پور از احمدی‌نژاد، جوابیه ای ارسال کرد و در بخشی از این گزارش توضیح داد که" سفر افراد غیرمسئول در هیئت اعزامی ضرورت نداشته و حضور همسران و اعضای خانواده آنان نیز فاقد توجیه است." حضور زنان مقام‌های همراه رئیس دولت در حالی صورت گرفته که طبق عرف بین‌المللی، تنها همسران رئیس‌جمهور در چنین اجلاس‌هایی حضور می‌یابند.
 
 هزینه هر شب اقامت هر اتاق ٢ تخته از این هتل ۴ ستاره در ماه سپتامبر ٢٠١٢، از ۴٠٠ تا ٧٠٠ دلار اعلام شده بود که با توجه به تنگناهای اقتصادی و مشکلات ارزی ناشی از تحریم‌ها که از سال ١٣٩١ کشورمان با آن مواجه است، تحمیل هزینه‌های کلان ارزی و غیرضرور، کاری غیرعادلانه و تحمیل فشار مالی سنگین بر مردم است و با شعار عدالت و مهرورزی دولت منافات دارد".
 
اما حسن روحانی در اولین سفرش به نیویورک در سال 92، هیئتی 70 نفره را به همراه خود برد. ۷۰ نفری که شامل دیپلمات‌ها و خبرنگاران ایرانی می شدند. در سال 93 محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور و حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی روحانی، وی را در این سفر همراهی کردند. همراهان امسال رئیس جمهور در سفر به نیویورک نیز، دکتر نهاوندیان رئیس دفتر، دکتر واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر آشنا رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری و دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بودند. 
دکتر ظریف وزیر امور خارجه و حسین فریدون دستیار ارشد رئیس جمهوری نیز پیشتر عازم نیویورک شده بودند. اگر چنین مقایسه هایی را در ابعاد دیگری نظیر کیفیت و تعدد دیدارها، ملاقات ها، سخنرانی ها و مصاحبه های احمدی نژاد و روحانی در سه سال اول سفر به نیویورک انجام دهیم، به تفاوت معنا دار وضعیت دولت فعلی و دولت قبلی بیش از پیش می توان پی برد.
 
دیپلماسی سیاست خارجی دولت قبل برای کشور قطعنامه های متعدد سازمان ملل و قطع ارتباط با بسیاری از کشورها را به دنبال داشت و دیپلماسی فعال و پرتحرک حسن روحانی که بی شک محمد جواد ظریف ستون اصلی خیمه آن است، به حل مسئله هسته ای و احترام جهانیان به منطق گفتگوی ایرانیان منتهی شده است. تجربه سفرهای روسای جمهور قبلی و دکتر روحانی به سازمان ملل نشان داده است که هرگاه سخنان مطرح شده در مجمع عمومی سازمان ملل همراه با عقلانیت، در نظرگرفتن منافع ملی، پرهیز از ماجراجویی و به دور از رفتارهای هیجانی بوده است، احترام ملت ها و سران کشورها را به همراه داشته است.
 
دولت مهرورزی که رئیس اش امروز دعا می کند دوره مال مردم خوری به پایان می رسد، پاسخ سوالات بی شمار افکار عمومی و رسانه های مستقل را درباره مسائل متعددی که نمونه سفرهای ذکر شده تنها بخش کوچکی از آنها است هنوز نداده است و داعیه بازگشت به قدرت را نیز دارد. 



احمدی‌نژاد به ما گفت چرا گفتید گوشت 6 هزار تومان است
آفتاب یزد: رئیس سابق سازمان صداوسیما گفت: همانطور که ما از رئیس دولت اصلاحات تقدیر و تشکری مفصل برگزار کردیم با دولت آقای احمدی‌نژاد هم همان برخورد را داشتیم. رابطه سازمان با روسای جمهور روشن و در چارچوب مشخصی است. اتفاقاً همین سوال را آقای روحانی در جلسه هیئت دولت از من پرسید و گفت از کی، وقتی رئیس جمهوری می‌رود اینگونه از ایشان تجلیل می‌شود؟ من به آقای روحانی گفتم از رئیس دولت اصلاحات هم تجلیل شد. ایشان فرمودند نه؛ که وزرا تایید کردند که چنین تقدیر و تشکری برای ایشان هم برگزار شد. اگر در سازمان باقی می‌ماندم برای آقای روحانی هم چنین مراسمی برگزار می‌کردم. ما در آغاز فعالیت دولت آقای روحانی به پیشواز ایشان رفتیم و اولین سخنرانی ایشان بعد از تحویل گرفتن دولت، در صداوسیما بود. 
 
به گزارش انتخاب، رئیس سابق سازمان صداوسیما در مورد اینکه برخی می‌گویند ما از دولت احمدی‌نژاد به طور ویژه حمایت کردیم باید بگویم ما در دو سال اول دولت احمدی‌نژاد با ایشان مشکلات زیادی داشتیم.
وی تصریح کرد: آنقدری که سایت‌های اصولگرا از ما انتقاد می‌کردند. اصلاح‌طلب‌ها چنین انتقادهایی را نمی‌کردند. یک زمانی همکاران ما در صداوسیما گزارش تهیه می‌کردند به عنوان مثال در مورد قیمت گوشت. آقای احمدی‌نژاد در هیئت دولت با ما برخورد می‌کرد که شما چرا گفتید گوشت شش هزار تومان است. گوشت الان کیلویی چهار هزار تومان است. من یک بار با ایشان بحث کردم اکثر روزنامه‌های اصلاح طلب عکس من و احمدی‌نژاد را تمام قد مقابل هم در صفحه یک کار کردند. آنجایی که همه به نفع‌شان باشد همه حرف‌های ما را استفاده می‌کنند اما آنجایی که به ضررشان باشد یا یک بحث فکری داشته باشیم منتشر نمی‌کنند.
 

آقای ظریف! مسئولیت اقدام خود را بپذیرید
آفتاب یزد با انتشار یادداشت صادق زیباکلام نوشت: به نظر من مصافحه ظریف و اوباما در راهروهای سازمان ملل اقدام تاثیرگذاری است. بهر حال دو طرف بسیار احترام آمیز با یکدیگر برخورد نموده‌اند و در همان گپ کوتاه خود نیز به مسائلی اشاره نموده اند که روی توافق هسته ای و روند اجرای آن موثر است.بنابراین نبایستی روی تاثیر این موضوع تردیدی داشت.
اما در مورد موضوع فوق نکته ای که خیلی مهم به نظر می رسد رفتار آقای ظریف پس از انتشار خبر فوق است.بنده انتظار داشتم ایشان پس از رسانه‌ای شدن خبر خیلی سریع و جدی موضوع را تایید می فرمودند و به گمانه زنی ها و ابهامات پایان می دادند.
اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد و از همین جهت بنده به ایشان انتقاد دارم .
به راستی آقای ظریف مگر شما قتل و یا اقدام خلاف امنیت ملی‌ انجام داده اید که اینگونه رفتار می نمایید؟گویی وزیر خارجه کشورمان قتلی انجام داده و حال در پی اثبات این نکته است که این قتل غیرعمد بوده است.
آقای ظریف! واکنش‌های عصبی دلواپسان به اقدامات شما مسبوق به سابقه است و بنابراین اینکه امروز به خاطر این ملاقات کوتاه با اوباما به شما حمله می کنند اتفاق تازه و بدیعی نیست و حتی قابل انتظار بود. مگر طی دو سال گذشته بارها و بارها این انتقادات و اعتراضات به شما نشد؟
آقای ظریف!بجاست محکم و قرص در مورد اقدامی که انجام داده‌اید بایستید و به این بازی اتفاقی یا عمدی بودن این مصافحه پایان دهید.این موضوع اگر هم به قیمت احضار شما به مجلس و استیضاح باشد مهم نیست. چرا که وزیر خارجه کشورمان فعل حرامی انجام نداده است.
 
در ماجرای «منا» کوتاه نمی آییم
روزنامه دولتی ایران با پرداختن به سخنان سخنگوی دولت درباره فاجعه منا نوشت: سعودی ها حرفی برای گفتن ندارند و به دلیل بی مسئولیتی آنها، مجبوریم از همه امکانات استفاده کنیم نوبخت با توصیه منتقدان به رفتار منصفانه: حوادث اخیر - فاجعه منا - را ابزاری برای فشار سیاسی بر دولت قرار ندهید وقتی اوباما می‌گوید این کشور - عربستان سعودی - ضد دموکراسی است دیگر انتظاری بیش از این نمی‌توان داشت موضوع «منا» را در مراجع قانونی پیگیری حقوقی خواهیم کرد.
 
سخنگوی دولت دیروز در واکنش به این سخنان، منتقدان را به رعایت «انصاف» فراخواند و ضمن یادآوری «سفر ناتمام» روحانی، این سؤال را مطرح کرد که: « با توجه به محدودیت‌های رسانه‌ای برای انعکاس این فاجعه دردناک آیا حضور رئیس جمهوری در داخل کشور مؤثر بود یا حضور در مجمع جهانی که همه سران کشورها حضور دارند و تریبون جهانی در اختیار است تا این رخداد غم انگیز پیگیری شود؟ » وی اضافه کرد:« بیش از دو سال از عمر دولت تدبیر و امید می‌گذرد و این دولت هیچگاه جلسه‌ای در روز جمعه تشکیل نداد؛ ولی پس از شنیدن این موضوع رئیس جمهوری بلافاصله از معاون اول خواستند تا هیأت دولت را تشکیل دهد و یک هیأت برای اعزام مشخص شود. ضمن اینکه رئیس جمهوری به مراتب و به طور مستمر این موضوع را در زمان حضور در مجمع عمومی مطالبه می‌کردند و انتظارات ملت ایران را نسبت به حادثه پیش آمده خواستار بودند.»
 
سخنگوی دولت با تأکید بر اینکه «رئیس جمهوری و مسئولین لحظه به لحظه نگران و پیگیر این حادثه بودند» تصریح کرد: «باید در این موضوع منصفانه عمل کنیم. چنین حوادثی، موضوعی نیست که به دولت - که درگیر مسائل بسیاری است-فشار سیاسی وارد کنیم.» سخنگوی دولت اطمینان داد: «همه حقوق زائران را پیگیری خواهیم کرد و شرافت و حیثیت خود را در این می‌دانیم که حقوق ملی را در عرصه بین‌المللی بگیریم و در این زمینه در زمان خود اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.»
سخنگوی دولت در ادامه «ریاض» را مخاطب قرار داد و تأکید کرد:« دولت عربستان باید حداقل بپذیرد که مسئولیت سلامت زائران شرعاً، عرفاً و طبق پروتکل‌های بین‌المللی بر عهده آنان است و در این مسأله باید پاسخگو باشد.»  نوبخت سپس ضمن تشریح اقدامات دولت در پاسخ به این سؤال که «گفته می‌شود نرخ بیمه جان‌باختگان حادثه منا منصفانه نیست» تصریح کرد: «دولت، بیمه و سقف آن و همچنین تشییع و تدفین این عزیزان و حقوق آنها را در عرصه بین‌المللی پیگیری خواهد کرد.»
معاون رئیس جمهوری در پاسخ به اینکه «گفته می‌شود دولت عربستان اجساد برخی جان‌باختگان را دفن کرده است» گفت: «آنها نمی‌توانند بدون اجازه از خانواده جان‌باختگان و روال رسمی چنین اقدامی انجام دهند. اگرچه برخی کشورها اعلام کرده‌اند که دولت عربستان می‌تواند اجساد جان‌باختگان را در آن کشور دفن کند، ولی ما چنین اجازه‌ای به آنها ندادیم.»



سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات تند وزیر خارجه عربستان نسبت به رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز گفت:« وقتی بپذیریم که از کشوری صحبت می کنیم که نسبت به افراد بی گناه عناد دارد، حرف‌های سخیف و پوچ دور از انتظار نیست. عربستانی که حتی با توجه به این همه سرسپردگی به امریکا، اوباما می‌گوید این کشور ضد دموکراسی است بنابراین انتظاری بیش از این نمی‌توان داشت.»
نوبخت افزود: «این حرف‌ها فرافکنی است و نسبت به این موضوع از مجاری قانونی شکایت و پیگیری حقوقی خواهیم کرد، این موضوعات سازوکار خود را دارد.» وی همچنین درمورد احتمال سفر رئیس جمهوری به عربستان تأکید کرد: «برای احقاق حقوق شهروندان از هر گونه اقدامی دریغ نخواهیم کرد اما سفر رئیس جمهوری به دیگر کشورها دارای پروتکل‌هایی است.»
 
سخنگوی دولت همچنین درباره خبر تبادل زندانیان امریکا و ایران، تصریح کرد:‌ «ما موظفیم آزادی زندانیان خود را در تمام کشورها پیگیری کنیم اما مذاکره دوجانبه یا تهاتر در این زمینه با دولت امریکا نداریم.»
 

شست ایران و 6 قدرت جهانی برای اجرای «برجام»
ایران: نخستین نشست وزیران خارجه ایران و گروه 1+5 و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  پس از توافق در نیویورک برگزار شد. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران دوشنبه شب در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با همتایان خود از گروه 1+5 و فدریکا موگرینی دیدار و درباره تازه‌ترین تحولات مربوط به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رایزنی کرد.
 
مسئول سیاست خارجی‌ اتحادیه اروپا  پس از این نشست با بیان اینکه هیأت‌های کشور‌های مختلف، مقدمات اجرایی کردن توافق هسته‌ای از جمله تعیین روز آغاز اجرای برجام را دنبال می‌کنند، گفت: «در صورت تأیید توافق هسته‌ای در مجلس ایران، کمیسیون مشترک نظارت و اجرای برجام از همان روز اجرای توافق، آغاز به کار خواهد کرد.» موگرینی  همچنین با اشاره به سفر اخیر یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ به ایران و رضایت وی از این سفر، آن را اقدامی مثبت خواند و افزود: کمیسیون مشترک نظارت و اجرای برجام نخستین جلسه خود را پس از روز اجرای توافق برگزار خواهد کرد.
وی از مطرح شدن موضوع توافق هسته‌ای توسط اکثر سخنرانان روز نخست نشست سران مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان پیروزی بزرگ دیپلماسی و گفت‌وگو‌های چندجانبه ابراز خرسندی کرد و  در پاسخ به سؤالی درباره تعهد امریکا به لغو تحریم‌ها گفت: «همه طرف‌ها به اجرای کامل و بموقع تعهدات خود پایبند هستند.» مسئول سیاست خارجی‌ اتحادیه اروپا  همچنین درباره جدول زمانی‌ اجرای توافق با بیان اینکه «منتظر تصمیم مجلس ایران هستیم»، اظهار داشت: «در متن توافق، ضرب‌الاجل تأیید توافق در ماه اکتبر است ولی‌ در صورت تأیید زود هنگام آن از سوی مجلس ایران و آمادگی لازم از لحاظ اقدامات فنی، امکان اجرای توافق در موعد مقرر و زودتر از آن میسر است.»
ارزیابی مثبت کری و فابیوس از نشست نیویورک
«جان کری» و «لوران فابیوس»، وزیران خارجه امریکا و فرانسه نشست 1+5 و ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل را عالی ارزیابی کردند. وزیر خارجه امریکا در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: «نشست خوبی با همکاران خود در گروه 1+5 و ایران درباره اجرای توافق هسته‌ای داشتیم.» فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه هم  نشست ایران و گروه 1+5 را عالی توصیف کرد. این اظهار نظرهای کوتاه در حالی است که تاکنون هیچ مقامی درباره جزئیات این نشست اظهارنظر نکرده است.
 
روایت عراقچی
سیدعباس عراقچی معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه در خصوص این جلسه گفت: وزیران امور خارجه با اظهار خوشوقتی از روند تحولات مربوط به برجام طی حدوداً دو ماه گذشته، و طی مراحل قانونی در کشورهای 1+5، ابراز امیدواری کردند با پایان روند بررسی قانونی برجام توسط مجلس شورای اسلامی ایران، روند اجرایی شدن آن آغاز گردد. وی اضافه کرد: در این جلسه مرور مختصری بر مقدمات مربوط به اجرایی شدن برجام در هر دو حوزه تحریم‌ها و هسته‌ای صورت گرفت و بر رفع موانع احتمالی تأکید گردید. در این جلسه همچنین روند اجرای نقشه راه میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، و ارزیابی مثبت یوکیا آمانو از این روند، مورد توجه قرار گرفت و بر ضرورت ادامه نقشه راه تا بسته شدن موضوعات مربوط به گذشته (پی ام دی)  توسط شورای حکام تأکید گردید.
 
شمار جان‌باختگان ایرانی حادثه منا به ۲۳۹ رسید
روزنامه اصلاح طلب ابتکار در خبری از شمار کشته شدگان در فاجعه منا نوشت: رئیس سازمان حج و زیارت: مجموع قربانیان فاجعه منا به 4700 نفر رسیده است.
رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد: شمار جان‌باختگان ایرانی حادثه منا به ۲۳۹ رسید و به 400 نفر نیز می‌رسد. وی با اشاره به اینکه در حال حاضر فرایند تشریفات برای انتقال اجساد به کشور تمام شده است، افزود: مشکلی در خصوص پروازهای انتقال جان‌باختگان داریم که امیدواریم امروز این مشکل حل شود. اوحدی با بیان اینکه روند شناسایی اجساد به کندی پیش می‌رود، گفت: شمار مفقودان حادثه منا در حال حاضر به ۲۴۱ نفر رسیده است. سخنگوی وزارت ارشاد با اعلام اینکه بیش از دو سوم مفقودان جزو جان‌باخته‌ها هستند، گفت: به احتمال زیاد آمار جان‌باخته‌های ایرانی به بیش از ۴۰۰ نفر می‌رسد. حسین نوش‌آبادی گفت: اگر قرار بود مفقودان زنده باشند، باید در این چند روز به کاروان‌هایشان برمی‌گشتند یا جزو مجروحان و مصدومان شناسایی می‌شدند؛ بنابراین بیش از دو سوم مفقودان جزو جان‌باختگان هستند و اگر فرض را بر این بگذاریم، تعداد کشته‌شده‌ها بالغ بر ۴۰۰ نفر است. وی ادامه داد: هم‌اکنون تعداد زیادی کانتینر در کشور عربستان اجساد قربانیان را نگه‌داری می‌کنند که هنوز دولت عربستان هویت آن‌ها را شناسایی نکرده است، به همین دلیل احتمال اینکه اجساد زائران ایرانی مفقود شده در این کانتینر‌ها باشد بسیار زیاد است.
 

حل بحران سوریه با نگاه ایرانی
ابتکار در یادداشتی از نقش ایران در حل بحران سوریه نوشته است: طی یک هفته تمام رهبران غربی، یکی پس از دیگری از اهداف مشترکی که از 5 سال پیش برای سرنگونی حکومت سوریه و بشار اسد داشتند، قطع نظر کردند. در روز های اخیر مقامات سیاسی غرب از آمریکا و انگلیس و فرانسه گرفته تا آلمان و استرالیا و... یکی پس از دیگری بر لزوم همکاری با ایران، روسیه و بشار اسد در حل بحران سوریه تاکید می کنند. بعد از گذشت 5 سال از مقاومت مردم سوریه و هم پیمانانش بویژه حزب الله لبنان و پایدار بودن ایران و روسیه در حمایت از اسد و تاکید بر راه حل سیاسی بحران و همچنین ناکامی آمریکا و غرب و همپیمانان منطقه‌ای‌شان در براندازی حکومت سوریه و تشدید بحران مهاجران که بگونه ای تمام کشورهای اروپایی را درگیر این ماجرا کرد، زمینه را برای ضرورت حل بحران سوریه فراهم آورده است.



ایران پیوند تنگاتنگی با رژیم اسد دارد چه در گذشه و چه در زمان فعلی این رابطه حفظ شده و به بخشی از راهبرد منطقه‌ای ایران تبدیل شده است. شکی نیست که سقوط رژیم اسد می‌توانست قدرت مانور جمهوری اسلامی در منطقه را کاهش دهد و محور تهران، بغداد، دمشق و حزب‌الله (لبنان) را که جمهوری اسلامی آن را «عمق استراتژیک» خود می‌داند با اختلال و گسست مواجه کند. بنابراین ایران در طول پنج سال بحران سوریه از حکومت سوریه و راه حل سیاسی در این کشور دفاع کرد. غرب و همپیمانان منطقه ایش نیز تا قبل از توافق هسته‌ای معتقد بودند که براندازی رژیم اسد با توجه به اهمیت و پیوندهای تنگاتنگ رژیم اسد با ایران، منجر به تضعیف جمهوری اسلامی در مذاکرات اتمی و سوق دادن آن به سوی انعطاف و سازش بیشتر می‌شود. اما بعد ازحل مناقشه‌ای هسته‌ای ایران، براندازی رژیم اسد از این جنبه نیز اولویت خود را برای غرب و کشورهای منطقه از دست داد. 
 
روسیه و پوتین مانند ایران از ابتدای بحران سوریه حمایت خود را از سوریه و بشار اسد اعلام کردند و می‌توان گفت از محدود وضعیت‌های در صحنه بین الملل بود که نه تنها کوتاه نیامد، بلکه هم از حق وتو استفاده کرد و هم در زمینه شیوه نظامی به شدت به طرف غربی هشدار داد. در هفته‌های اخیر نیز حضور نظامی روسیه در سوریه تشدید و جنبه علنی به خود گرفته است. می‌توان حمایت و سرسختی روسیه را اینگونه تفسیر کرد که بعد از فروپاشی شوروی، رژیم اسد تنها متحد روسیه در خاورمیانه است و براندازی آن ضربه مهلکی به راهبرد ژئوپلیتیکی روسیه وارد می‌کند.
 
راهبرد غرب به رهبری آمریکا از ابتدا در نقطه مقابل ایران و روسیه قرار داشت. غرب و آمریکا حق را به مثابه قدرت می‌دانستند و تمایل نداشته و ندارند که موقعیت برتر خود را در جهان بویژه خاورمیانه به عنوان منطقه پیرامونی غنی از مواد خام و انرژی از دست دهند. و در همین راستا در سوریه و دیگر مناطق به ایفای نقش می‌پردازند.و بر همین مبنا از ابتدای بحران سوریه راه حل نظامی و برکناری بشار اسد را در صدر اولویت‌های راهبردی خود قرار دادند و در این جهت حتی دست به راه اندازی و حمایت گروه‌های تروریستی در سوریه زدند.
 
در هفته‌های اخیر با شدت گرفتن موج گسترده پناهجویان به سوی اروپا، و بروز اختلافات داخلی میان اعضای اتحادیه اروپا در پذیرش مهاجران، این کشورها را به گونه‌‌ای بلاواسطه درگیر بحران سوریه کرده است. در بحث‌های اخیری که در کشورهای غربی بر سر مهار موج پناهجویی درگرفته، تحلیل کارشناسان و مقامات سیاسی این کشورها و حتی دیگر کشورها و کارشناسان دنیا به این جمله ختم می‌شود: منشاء بحران (جنگ داخلی در سوریه و قدرت گیری تروریست‌ها به ضرر غرب) باید خشکانده شود.
اکنون به نظر می‌رسد که در سطح بین‌المللی اجماعی بر سر حل بحران سوریه در حال شکل‌گیری است که رژیم اسد هم بخشی از آن به شمار می‌رود. با وجود این، غرب تاکید دارد که باید تنظیمات و توافقات سیاسی به گونه‌ای باشد که در پایان پروسه باثبات‌سازی بخش‌های تحت حاکمیت رژیم اسد و تشکیل دولتی که نماینده بخش‌های واقعی مردم این منطقه باشد، اسد و محافل نزدیک به او با توجه به کارنامه ۴ ساله‌ اخیرشان جایی در قدرت نداشته باشند. اما ایران و روسیه همچنان تاکید دارند که باید رای مردم تعیین‌کننده باشد و ماندن یا رفتن اسد به این رای واگذار شود.
 
سفره مردم با يارانه پر نشد
روزنامه اصلاح طلب اعتماد در گزارشی از ضربه اقتصادی پرداخت یارانه نقدی نوشت: پرداخت ماهي ٤٥‌هزار و ٥٠٠ تومان آن هم در يك خانواده ٦- ٥ نفره، خيلي‌ها را خرسند كرد و اميدوار به اينكه سطح رفاه زندگي‌شان با اين پول بالاتر مي‌رود و زندگي راحت‌تري را خواهند گذراند. با اين آرزو كه تعداد بيشتري از خواسته‌هاي فرزندان‌شان را برآورده كرده و زندگي شادتري خواهند داشت. غافل از آنكه معادلات اقتصاد با آنچه در ظاهر تصور مي‌شود تفاوت دارد. ماهي ٤٥ هزار و ٥٠٠ تومان به ازاي هر نفر كه به قراري ماهي سه هزار و ٥٠٠ ميليارد تومان مي‌شود براي خريد مايحتاج و�





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن