محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827739143
آیا «محمد رسول الله» فیلم موفقی است؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: آیا «محمد رسول الله» فیلم موفقی است؟
واکنشها درباره بزرگترین فیلم تاریخ سینمای ایران همچنان ادامه دارد. یک منتقد معتقد است: محمد رسول الله فیلمی است که یک مسلمانِ معتقد، پیش و بیش از هر کس برای همکیشانِ خود ساخته است؛ فیلمی که در نمایش چهرۀ رحمانیِ پیامبرِ بزرگوارِ ما بسیار موفق است.
آفتاب : از همان ابتدا و پیش از اکران فیلم هم واضح بود که بخشی از حضرات روشنفکر وطنی و سلبریتی های فیسبوکی عَلَمِ مخالفت با آخرین ساختۀ مجیدی، محمد رسول الله (ص)، را بر می دارند. از آن هم واضح تر بود که بخش عمده ای از این مخالفت صرف این خواهد شد که فیلمِ مجیدی را با فیلمِ «پیامِ» مصطفی عقاد مقایسه کنند و از برتری های فیلمِ عقاد داد سخن بدهند. اما آیا فیلمِ مجیدی فیلمِ بدی است؟
محمد رسول الله (ص) فیلمی است در ژانر تاریخی که داستان آن در حجاز 1400 سال پیش می گذرد. فیلم از روزهایِ پایانیِ حصر پیامبر اکرم (ص) و یارانِ ایشان در شعب ابی طالب آغاز می شود و با ماجرای خورده شدنِ عهدنامۀ مشرکین مکه توسط موریانه در کعبه و شکسته شدنِ حصر پایان می پذیرد. داستانِ اصلیِ فیلم اما سال های ابتداییِ زندگِ حضرت پیامبر است که در خاطراتِ جنابِ ابوطالب روایت می شود. هنگامی که ابو سفیان به جناب ابوطالب می گوید که اصحابِ شعب باید بین جنگ یا تسلیم یکی را انتخاب کنند، او به شعب بر می گردد و پیش از این که به محضر پیامبر (ص) برسد و پیغام را به ایشان برساند، دمی درنگ می کند و به مرور خاطرات خود مشغول می شود. خاطراتی که از عام الفیل و حملۀ سپاه ابرهه و شکستِ آنان از ابابیل و سپس تولد پیامبر (ص) آغاز می شود و با یکی از معجزات پیامبر، یعنی شکستنِ بتی در کنار ساحل و سپس امواج خروشانی که برای مردمانِ گرسنۀ کنارۀ ساحل ماهیِ فراوان به همراه می آورد به پایان می رسد. در همین نقطه است که انگار جناب ابوطالب به خاطر به یاد آوردن همین معجزه از رفتن به نزد پیامبر اجتناب می کنند؛ پیامبری که در کودکی گرسنگانی بت پرست را سیر کرده است، چگونه ممکن است یاران وفادارِ خود را در زحمت و سختی نگاه دارد؟ در همین لحظه است که حضرت پیامبر جناب ابوطالب را به محضر خویش می خوانند و به او خبر می دهند که از عهدنامه جز نام خدای عزوجل باقی چیزی نمانده است و با شکسته شدنِ حصر، فیلم به پایان می رسد.
اولین انتقادها به فیلم اما ابتدا از جانب علمای دانشگاه الازهر و برخی دیگر از علمای اهل تسنن و سپس برخی از مورخان شیعه بود. برخی به نمایش بدن و صدای پیامبر در فیلم اعتراض داشتند و برخی نیز به این که این فیلم تنها به نمایشِ چند معجزه پرداخته که سندی معتبر نیز ندارند. در این یادداشت اما از بحث دربارۀ این انتقادات می گذریم و قضاوت دربارۀ آن را به عهدۀ علما و مورخان می گذاریم که آنان در این امر تواناترند. دغدغۀ ما در این یادداشتِ کوتاه دربارۀ این است که گذشته از انقلتهای تاریخی، آیا محمد رسول الله به عنوان یک فیلم، پدیده ای در خور توجه است یا نه.
از همان ابتدا، چیزی که بیش از هر چیز توجه مخاطبان را به خود جلب می کند صحنه پردازی ها و جلوه های سینمایی، خصوصاً در معجزات است. هیچ کس نمی تواند قوت فنیِ فیلم را زیر سوال ببرد، خصوصاً در جلوه های ویژه و فیلم برداری و موسیقی متن که عوامل آن از بهترین های جهان و بعضاً از برندگان اسکار بودند. اولین قدرت نمایی فیلم جایی است که سپاه ابرهه به سمت کعبه می آیند تا آن را خراب کنند و ما پیش از آن با سیل عظیمی از پرندگان مواجه می شویم که ابتدا به دور خانۀ کعبه طواف می کنند و بعد از آن به سمتِ سپاهِ فیل سواران می روند و آنان را هزیمت می کنند. پس از آن، چیزی که بیش از باقی صحنه ها مخاطب را بر جای خود میخکوب می کند و گاه اشک از چشمانش سرازیر می کند آخرین معجزه ای است که از پیامبر نمایش داده می شود، یعنی همان صحنه که موج هایی بلند به ساحل می آیند و ماهی هایی فراوان برای اهالیِ ساحل به ارمغان می آورند. برتری فنی فیلم بیش از هر چیز مدیون فیلم برداریِ خیره کنندۀ فیلم تحت نظارت ویتوریو استورارو و همین طور موسیقیِ درخشانِ آی. آر. رحمن است.
نکتۀ دیگری که در فیلم برجسته است بازی های درخشانِ برخی از بازیگران – و البته نه همۀ آنان – است. از بین آن ها، می توان به بازی خیره کنندۀ علیرضا شجاع نوری در نقش جناب عبدالمطلب پدربزرگ حضرت پیامبر، محسن تنابنده در نقش ساموئل یهودی و ساره بیات در نقش حلیمۀ سعدیه اشاره کرد. بازیِ دیگر بازیگران را نیز هر چند نمی توان ضعیف قلمداد کرد، حتماً در مقابل بازیِ کسانی که نامِ آنان برده شد رنگ می بازند.
اما آیا فیلم نقطۀ ضعفی نداشت؟ متاسفانه چرا. بزرگ ترین نقطه ضعفِ فیلم، فیلم نامۀ ضعیف آن است که احتمالاً مقصرِ آن بیش و پیش از هر کس دیگر خودِ مجیدی است. مجیدی – و البته کامبوزیا پرتوی – در بهترین حالت فیلم نامه نویسانی اجتماعی محسوب می شوند و احتمالاً خود بیش از هر کس دیگر به این ضعف خود واقف اند و انتظار می رفت که مجیدی، هنگامی که چنین پروژه ای با این ابعاد را به دست گرفته و از عوامل فنی ای در سطح جهانی استفاده کرده است، نگارش یا حداقل بازنویسی فیلم نامه به فیلم نامه نویسی در ابعاد جهانی می سپرد تا بتوان فیلم را با خیال راحت به بازارهای جهانی عرضه کرد. اما این مسئله چه جاه طلبی شخصی باشد چه چیز دیگر، باعث شده که کیفیت فیلم افت کند. اولین و البته بزرگ ترین نقص فیلم نامه شخصیت پردازی های ضعیف آن است. اگر شخصیت عبدالمطلب که نسبتاً خوب از کار درآمده است را کنار بگذاریم، باقی شخصیت ها اصلاً جا نیفتاده اند و به همین دلیل مخاطب را اصلاً بر نمی انگیزند. واضح ترین مثالِ این مسئله شخصیتِ جناب ابوطالب است. واضح است که با توجه به تاثیر عظیم و البته شخصیتِ درخشانِ جناب ابوطالب در صدر اسلام، در فیلم نامه جای فراوانی برای پرداختن به او وجود داشت و می توانست خود به وزنه ای برای تعادل کل فیلم تبدیل شود، اما تنها کاری که مهدی پاکدل در نقش ابوطالب می کند این است که این طرف و آن طرف برود و گاهی قیافه ای نگران به خود بگیرد و گاهی هم لبخندی بزند.
یا مثلاً می توان شخصیت ابولهب اشاره کرد که می توانست قدرت مانور فراوانی به فیلم نامه نویس بدهد، اما چیزی شبیه به شخصیت های زن ذلیلِ سریال های آبکیِ صدا و سما درآمده است. ایراد دیگر و مهم تر این است که احتمالاً فیلم تنها برای مسلمانانی که با تاریخ پیامبر اسلام آشنایی دارند قابل فهم است و اگر کسانی که مسلمان نیستند یا با تاریخ خود آشنا نیستند به تماشای فیلم بنشینند، درک درستی از فیلم و حوادثِ آن دوران نخواهند داشت. این هم به نوعی به خاطر آشفتگی فیلم نامه است که از ضعف فیلم نامه نویسان در جمع کردنِ حوادث برمی آید و هم به خاطرِ این که نویسندگان تلاش کرده اند تا جایی که می توانند معجزات بیشتری از پیامبر اسلام به تصویر بکشند. شاید اگر فیلم نامه محدودتر و حوادثی که در آن روایت می شود محدودتر بود، با فیلم نامۀ یکدست تر و قابل قبول تری روبرو بودیم. البته ایراداتِ فراوان دیگری می توان به فیلم نامه وارد ساخت – و در واقع وظیفۀ دشوارتر این خواهد بود که نقطۀ قوتی در فیلم نامه بیابیم. اما به همین جا بسنده می کنم.
به گزارش تسنیم، اما آیا ایراداتی که تا کنون به این فیلم گرفته شده از این دست است؟ به دشواری می توان چنین گفت. به نظر می رسد بیشترین ایرادی که به جانب فیلم روان شده این است که فیلمی است احساسی و به دنبالِ برانگیختنِ احساسات مخاطبان. این که انگیزۀ سازندگان فیلم چه بوده بر ما پوشیده است، اما یک نکته را نمی توان از نظر دور داشت که این فیلم را یک مسلمانِ معتقد به پیامبرش ساخته و نه یک کمپانیِ هالیوودی، و لذا به نظر نمی رسد که بتوان این مسئله را نقطه ضعفی بر فیلم دانست. در واقع، بر مبنای آن چه از مجیدی می دانیم و آن چه خود تا کنون گفته است، او دقیقا ًبه دنبال همین تاثیر بوده و احساساتِ برانگیخته شدۀ مخاطبان فیلم در سالن های سینما مهر تاییدی است بر این که او در این امر کاملاً موفق بوده است. از این جهت این فیلم را باید متفاوت با فیلمِ مصطفی عقاد دانست. محمد رسول الله فیلمی است که یک مسلمانِ معتقد، پیش و بیش از هر کس دیگر برای همکیشانِ خود ساخته است؛ فیلمی که در نمایش چهرۀ رحمانیِ پیامبرِ بزرگوارِ ما بسیار موفق عمل کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]
صفحات پیشنهادی
«محمدرسول الله» پرفروش ترین فیلم سال شد
محمدرسول الله پرفروش ترین فیلم سال شد با اعلام رسمی فروش فیلم سینمایی محمدرسول الله ص تا به امروز شنبه ۴ مهرماه به فروش ۶میلیارد و ۶۷۶ میلیون تومان رسید و در رتبه ای بالاتر از فیلم سینمایی نهنگ عنبر پرفروش ترین فیلم امسال جای گرفت روز نو فیلم سینمایی محمدرسولفيلم محمد رسول الله (ص) نماينده ايران در اسکار
۴ مهر ۱۳۹۴ ۱۷ ۵۱ب ظ فيلم محمد رسول الله ص نماينده ايران در اسکار موج - اعضاي هيأت معرفي فيلم ايراني به فرهنگستان علوم و هنرهاي سينمايي بهاتفاق آرا تصميم نهايي را براي انتخاب فيلم محمد رسول الله ص اتخاذ کردند به گزارش خبرگزاري موج در بيانيهاي با عرض تسليت به مناسبت برچشم اسفندیار فیلم محمد رسول الله(ص) چیست؟
دولت بهار گزارش نسیم از ضعف تبلیغات و روابط عمومی یک اثر ملی فاخر مگر سینمای ایران طی یک دهه چندبار امکان تولید و عرضه چنین اثر سینمایی را دارد که بخواهد با غفلت و کم کاری فرصت های فرهنگی بالقوه را از کف بدهد نسیم پروژه بزرگ در همه حوزه ها احتیاج به مردان بزرگ دارد تولید فیلفروش بیش از 7 میلیارد «محمد رسول الله» /آغاز اکران فیلمی عاشقانه+ فیلم
فروش بیش از 7 میلیارد محمد رسول الله آغاز اکران فیلمی عاشقانه فیلم آخرین آمار فروش فیلمهای محمد رسول الله ص دلتنگی های عاشقانه نهنگ عنبر دوران عاشقی قندون جهیزیه مزار شریف و مردن به وقت شهریور مشخص شد به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگآغاز فعالیت سینمای دیجیتالی در زابل با نمایش فیلم محمد رسول الله
زاهدان خبرگزاری صدا و سیما فرهنگی فعالیت سینمای دیجیتالی شهرستان زابل با عنوان هامون با اکران فیلم سینمایی محمد رسول الله در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد اسلامی زابل آغاز شد به گزارش خبرگزاری صدا و سیما رئییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل گفت ظرفیت این سالن 252 نفر است و فیلمفیلم محمدرسول الله(ص) نماینده ایران در اسکار شد
اعضاء هیات معرفی فیلم ایرانی به فرهنگستان علوم و هنرهای سینمایی به اتفاق آراء تصمیم نهایی را برای انتخاب فیلم محمدرسول الله ص اتخاذ کردندبه گزارش خدمت به نقل از نسیم روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی در بیانیه ای با عرض تسلیت به مناسبت بروز فاجعه انسانی در منا همزمان با ایامورود فیلم محمد رسول الله در اسکار + فیلم
ورود فیلم محمد رسول الله در اسکار فیلم کشورهای مختلف بهترین فیلم های سینمای خود را برای اسکار آماده می کنند و از ایران فیلم محمد رسول الله شرکت می کند به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان کشورهای مختلف بهترین فیلم های سینمای خود را برای اسکار آماده می کنند و ازتدوینگر ایتالیایی فیلم «محمد رسولالله» چه گفت؟
شنبه ۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۲۱ تدوینگر ایتالیایی فیلم محمد رسول الله و میهمان جشنواره فیلم نوجوان همدان گفت خیلی خوشحالم از اینکه به جشنوارهای دعوت شدهام که میزبانان آن کودکان و نوجوانان هستند به گزارش ایسنا روبرتو پرپینانی ضمن بیان اینکه با سینمای کودک و نوجوان ایران غریبه نیست«محمدرسول الله (ص)» پرفروشترين فيلم سال شد
محمدرسول الله ص پرفروشترين فيلم سال شد با اعلام رسمي فروش فيلم سينمايي محمدرسول الله ص تا روز شنبه ۴ مهرماه به ۶ميليارد و ۶۷۶ ميليون تومان رسيد و در رتبهاي بالاتر از فيلم سينمايي نهنگ عنبر پرفروشترين فيلم امسال جاي گرفت فيلم سينمايي محمدرسول الله ص كه از پنجشمدیر امور سینمایی استان مازندران فروش 90 میلیون تومانی فیلم «محمد رسولالله» در مازندران
مدیر امور سینمایی استان مازندرانفروش 90 میلیون تومانی فیلم محمد رسولالله در مازندرانمدیر امور سینمایی مازندران از فروش 90 میلیون تومانی فیلم محمد رسولالله ص در سینماهای حوزه هنری استان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی حوزه هنری مازندران م-
گوناگون
پربازدیدترینها