تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعا كردن را در هنگام رقّت قلب غنيمت شمريد، كه رقت قلب، رحمت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847224486




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استراتژی چین در افغانستان؛ حفظ روابط تاریخی با اسلام‌آباد و طالبان افغان |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: استراتژی چین در افغانستان؛ حفظ روابط تاریخی با اسلام‌آباد و طالبان افغان
چین تاکنون تلاش کرده است که استراتژی جدیدی در خصوص افغانستان اختیار نکند و به استراتژی کنونی در قبال این کشور ادامه دهد. این که آمار تلفات غیرنظامی در کابل از هر زمانی بیشتر است و اوضاع کابل مطلوب به نظر نمی‌رسد، معنایش این است که چین به جای وارد کردن فشار بر پاکستان به این کشور فرصت داده است.
کد خبر: ۵۳۵۵۱۱
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۷ - 30 September 2015


از آنجا که چین بخاطر عدم تمایل به تحت تأثیر قرار گرفتن روند صلح افغانستان، خواستار چند دستگی طالبان افغان نیست، استراتژی حفظ روابط پکن - طالبان و پکن - اسلام‌آباد را در افغانستان ادامه می‌دهد.

به گزارش تسنیم، با وجود توقف کامل مذاکرات صلح با طالبان افغانستان، به نظر نمی‌رسد که چین راهبرد خود را در رابطه با افغانستان و پاکستان تغییر دهد. مذاکرات صلح میان طالبان افغان و دولت کابل برای مدت نامعلومی به تعویق افتاده است. حملات زنجیره‌ای در کابل از سوی رهبری جدید طالبان و واکنش اشرف غنی در برابر پاکستان، ضربه‌ای به روند صلح به شمار می‌رفت که پکن مدت‌ها برای آن تلاش کرده بود.

حرکت اسلامی ازبکستان نیز در شمال افغانستان که از جنگجویان اویغور در منطقه میزبانی می‌کند و همچنین بر اثر پیروزی طالبان افغان در میدان جنگ، اهداف راهبردی چین را تهدید می‌کند. گمان دراز مدت پکن مبنی بر امکان تبدیل افغانستان به محل امن برای جنگجویان ترکستان شرقی با این نگرانی همراه است که بی‌ثباتی در افغانستان، پروژه دهلیز اقتصادی ابریشم پکن را به ویژه در آسیای میانه و پاکستان، در برابر منافع ملی چین قرار بدهد.

بدون توجه به شایعاتی که از بحران اقتصادی کنونی چین نشأت گرفته و تهدیدی برای چین محسوب می‌شود، پیشرفت ناگهانی اقتصادی چین را هم نباید از نظر دور داشت و آن را باید مهم دانست.

حال پرسش اینجاست که آیا پکن از کشور دوست خود «پاکستان» انتظار خواهد داشت تا گام‌های فشرده و موثر علیه طالبان بردارد؟ به همین خاطر حکومت افغانستان از چین می‌خواهد فضای مطمئن همکاری‌های اقتصادی و امنیتی ایجاد کند و همچنین روابط مستقیم دوجانبه را ممکن سازد تا از نفوذی که پکن بر اسلام‌آباد دارد، استفاده کند.

از سوی دیگر چین در ترغیب پاکستان برای این مسئله تردید داشت اما در حاضر کردن طالبان برمیز مذاکره در منطقه مری پاکستان نقش ارزشمندی ایفا کرد.

حکومت افغان پس از حملات اخیر در کابل، از چین تقاضای همکاری کرد که با افزایش فشار بر اسلام‌آباد از دادن مخفیگاه به طالبان در پاکستان و هرگونه کمک به این گروه جلوگیری کند.

پکن نیز می‌دانست که اشرف غنی بر اثر آغاز مرحله جدید روابط با پاکستان به گونه‌ای در انزوای سیاسی قرار می‌گیرد. به گفته غنی، روابط کابل – اسلام‌آباد به خاطر عدم تحقق وعده‌های پاکستان قطع می‌شود و حتی شکل دشمنی بخود می‌گیرد و چین نیز از این موضع افغانستان کاملا حمایت می‌کند اما از سوی دیگر نگران آسیب دیدن روابط تاریخی خود با پاکستان است.

درحالی که تلاش‌های قبلی کابل در بهره‌گیری استراتژیک از نفوذ چین بر اسلام‌آباد موفق بود اما اکنون روند براساس خواسته‌های چین پیش می‌رود.

پکن در روابط خود با طالبان هم با احتیاط عمل می‌کند. چین در زمان دیدار با نمایندگان طالبان افغان ضروری دانست که این گروه را ترغیب به آغاز مذاکرات صلح کند اما همزمان دورنمای روابط دراز مدت با طالبان را نیز حفظ کرد.

چین طالبان را به عنوان یک نیروی سیاسی پذیرفته است و به روابط با این گروه ادامه می‌دهد زیرا از این که طالبان موضع خصمانه در برابر چین اختیار کند نیز نگران است. ترغیب طالبان افغان به صلح و اعمال فشار بر پاکستان یک موضوع است و این باور طالبان افغان که چین و پاکستان مجبور به اقدام علیه آن‌ها شوند، نگرانی دیگری محسوب می‌شود.

تحریک طالبان پاکستان از سوی چین در سال 2007 میلادی برای حمله به «لال مسجد» و واکنش طالبان در برابر آن، اکنون هم احتیاط را در میان مقامات چینی زنده نگه داشته است.

قرار گرفتن چین در مقابل طالبان تنها علتی است که پکن را از روند صلح عقب می‌راند اما تلاش‌های آی.اس.آی در حمایت از رهبری «ملااختر منصور» رهبر جدید طالبان افغان، با هماهنگی کامل چین صورت می‌گیرد. پکن همچنین خواهان تجزیه طالبان به چند دسته نیست زیرا نمی‌خواهد روند صلح افغانستان تحت تأثیر رقباء قرار بگیرد و سرانجام به دشمن پاکستان تبدیل شود.

چین بر طالبان برای رسیدن افغانستان به صلح به عنوان یک حرکت سیاسی نیرومند حساب می‌کند و روابطش با سایر گروه‌ها همچنان به طور کامل برقرار است.

شرکت طالبان در مذاکرات مری با فشار پاکستان، باعث بروز اختلافاتی میان این گروه شد و اسلام‌آباد نیز اطمینان داد که طالبان را مجبور به جمع شدن در یک نقطه خواهد کرد.

در وضعیت کنونی نیز بعید نیست که پکن همه چیز را با هر فرصت و نتیجه ممکن به سازمان اطلاعات پاکستان واگذار کند. ملااختر منصور نیز به هیچ عنوان قدرت ملاعمر را به دست نخواهد آورد اما اگر طالبان در مجموع متحد شود و با پاکستان ارتباط نزدیک خودشان را حفظ کند و از روند صلح حمایت سیاسی بکند حتی اگر در عمل قدمی برای صلح برداشته نشود، باز هم مورد استقبال چین قرار خواهد گرفت. به عنوان مثال، اگر پاکستان علیه طالبان اقدامی کند، این امکان وجود دارد که تهدیدهای امنیتی قابل توجهی نه تنها برای پاکستان به وجود می‌آید بلکه چین نیز هدف این تهدیدها واقع خواهد شد.

پکن از آزمون ناشی از تجارب هشت سال گذشته طالبان پاکستانی عبور کرده است و همچنین با توجه به خطرهای جدید در منطقه مانند گروه تروریستی داعش که یک تهدید آشکار برای چین محسوب می‌شود، طالبان تحت تأثیر پاکستان یک بدیل مطلوب برای چین محسوب می‌شود.

با وجود اینکه صلح با تهدیدهای سختی رو به روست، چین باور دارد که گفت‌وگو تنها راه رسیدن به یک راه حل سیاسی در افغانستان است. پکن برای رسیدن به این هدف امیدوار است پاکستان این امکان را فراهم سازد اما اگر حکومت افغان در آینده نزدیک با چالش‌های امنیتی مواجه شود، ممکن است موضع پکن تغییر کند. با این وجود به رغم این که نیروهای امنیتی افغان در سال جاری به طور نسبی با خسارات فروانی رو به رو هستند ولی به استحکام خود ادامه می‌دهند و همچنین پیروزی چشمگیری از سوی طالبان مشاهده نمی‌شود و پکن نیز چنین توقعی را ندارد.

چین تاکنون تلاش کرده است که استراتژی جدیدی در خصوص افغانستان اختیار نکند و به استراتژی کنونی در قبال این کشور ادامه دهد. این که آمار تلفات غیرنظامی در کابل از هر زمانی بیشتر است و اوضاع کابل مطلوب به نظر نمی‌رسد، معنایش این است که چین به جای وارد کردن فشار بر پاکستان به این کشور فرصت داده است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن