واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ضرورت راه اندازی سامانه تاریخچه آزمایش فرآورده های سلامت محور برای مردم
رئیس سازمان غذا و دارو بر ضرورت دسترسی مردم به آزمایش های فرآورده های غذایی برای اطمینان خاطر از سلامت محصولاتی که استفاده می کنند، تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از "وب دا " دکتر رسول دیناروند، در یازدهمین گردهمایی مدیران آزمایشگاه های کنترل غذا و داروی کشور که در رشت برگزار می شود، گفت: آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو نقش اساسی در اعتماد سازی برای سلامت و ایمنی فرآورده های غذایی و دارویی دارند.
وی با بیان این که در حال حاضر با شرایط ایده آل در حوزه سلامت فرآورده های غذایی فاصله داریم، تاکید کرد: برای اینکه بتوانیم در دو سال آینده به آنچه که از آن به عنوان شرایط ایده آل نام می بریم، برسیم باید چند اقدام در آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو انجام شود.
دیناروند با تاکید بر ایجاد زیرساخت مورد نیاز برای رسیدن به شرایط ایده آل، تصریح کرد: در ابتدا می بایست یک شبکه منسجم در انجام آزمایشهای غذا و دارو و اعلام نتایج یکسان آن داشته باشیم که اتصال این آزمایشگاه ها می تواند نتایج کارها را بهتر نمایان سازد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه اگر این شبکه ارتباطی بین آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو ایجاد شود مطمئناً نقاط ضعف، شناسایی و اولویت ها شناخته می شوند، افزود: موضوع بعدی پرتال قابل استفاده برای مردم است.
وی در توضیح این موضوع گفت: آنچه به عنوان آزمایش فرآورده های سلامت محور انجام می شود، می بایست برای مردم قابل دسترسی باشد. در واقع مردم باید از طریق این پرتال به سابقه کنترل هر یک از کالاهای سلامت محور دسترسی پیدا کنند تا از مصرف آن اطمینان حاصل نمایند.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه نقش آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو در تامین سلامت مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: ما هیچ کالایی نداریم که نتیجه آزمایشگاهی نداشته باشد. بر همین اساس لازم است که تاریخچه آزمایشهایی که بر روی فرآورده های سلامت محور اعم از تولید داخل یا وارداتی انجام می شود برای مردم قابل دسترسی باشد.
دیناروند افزود: اگر این پرتال و سامانه ، طراحی و در اختیار مردم قرار بگیرد، آنها می توانند با اطمینان خاطر از سوابق آزمایشهایی که بر روی فرآورده های سلامت محور انجام شده است، نسبت به انتخاب خود اطمینان حاصل کنند.
دکتر دیناروند در ادامه به موضوع شناسایی آلاینده ها و تقلبات غذایی اشاره کرد و با بیان این که شناسایی تقلب و تخلف در فرآورده های غذایی کار راحتی نیست، تاکید کرد: ما باید نسبت به تجهیز و تقویت آزمایشگاه ها برای تشخیص آلاینده ها و تقلبات غذایی اقدام کنیم.
دکتر دیناروند با بیان این مطلب که مشکل امروز مردم سوء تغذیه و نگهداری فرآورده های غذایی نیست، بر تقویت آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو تاکید کرد.
وی همچنین بر ضرورت سرعت در پاسخ دهی در انجام آزمایشهای فرآورده های سلامت محور تاکید کرد و افزود: متاسفانه سال گذشته قول داده بودیم که گزارش سلامت غذا را تهیه کنیم ولی نتوانستیم چون اطلاعاتی که ما داشتیم ضعیف بود.
معاون وزیر بهداشت در پایان اظهار امیدواری کرد: گزارش سالیانه سازمان غذا و دارو در مورد سلامت غذا، قابل اعتماد خواهد بود.
وی اظهار داشت: امسال تهیه گزارش سلامت غذا در کشور را جزو برنامه ها قرار داده ایم که برای تحقق این مهم به کار حرفه ای نیاز داریم.
دکتر دیناروند بیان داشت: برای اینکه بتوانیم در این بخش دانش و فناوری های جدید را به خدمت بگیریم، به جاهای خوبی رسیده ایم به طوری که حدود 40 تا 50 میلیارد تومان سفارش دستگاه را خواهیم داشت، تست های سریع را راه اندازی و دانشگاه ها را تقویت می کنیم.
وی با تاکید بر این که دانشگاه ها بایستی نیروی انسانی توانمند، با تجربه و آموزش دیده را در اختیار داشته باشند، یادآور شد: تفاهمنامه ای برای تقویت آزمایشگاه ها منعقد می شود و تعهد دانشگاه این است که نیروی کارآمد را جذب کند.
وی تقویت آزمایشگاه های غذا و دارو را مهم دانست و بیان داشت: در تقویت آزمایشگاه های غذا و دارو از اعتبارات بهداشتی استفاده خواهد شد.
دکتر دیناروند در ادامه پیشرفت های استان گیلان در حوزه سلامت را خوب ارزیابی کرد و یادآور شد: دسترسی مردم در گیلان به خدمات با کیفیت بالا در حوزه سلامت فراهم شده است.
یازدهمین گردهمایی دو روزه مدیران آزمایشگاه های غذا و داروی کشور، روز سه شنبه در رشت گشایش یافت.
سیاست گذاری در راستای اهداف سازمان غذا و دارو ، بیان برنامه های سامانه جامع آزمایشگاه های سازمان غذا و دارو و برنامه های عملیاتی کلان استانی آزمایشگاه های مرجع غذا و دارو در سال 94 از اهداف برگزاری این گردهمایی عنوان شده است.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
تولید آبلیموهای صنعتی در مراکز بدون مجوز
110 داروی مکمل جدید به فهرست دارویی کشور اضافه شد
لهستان در ایران کارخانه تولید دستگاه شتاب دهنده خطی تاسیس می کند
بلاتکلیفی در مصرف خمیرمرغ و تولید فرآوردههای گوشتی آلوده
۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]