تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قرآنى كه بر پيامبر نازل شد... عزتى است كه هوادارانش شكست نمى خورند... .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827955652




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قدم اول در مسير پر فراز و نشيب استقلال


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۷ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۵۴ب.ظ)
قدم اول در مسير پر فراز و نشيب استقلال موج - گروه بين الملل
انتخابات عمومي منطقه کاتالونيا که در راستاي ادامه مسير استقلال خواهي کاتالان ها از دهه 80 ميلادي برگزار شد را بايد در زمينه رويدادهاي سياسي گذشته و تصميمات آينده مقامات اسپانيايي و مسوولان کاتالونيا تحليل کرد.
تصميمات اقتصادي و سياسي، حضور در اتحاديه اروپا، روابط با مادريد و ادامه روند استقلال خواهي از موضوعاتي هستند که بعد از انتخابات روز يکشنبه کاتالونيا مورد توجه قرار گرفتند، اما؛ پيش از آن بايد خاطرنشان کرد که قدم اول استقلال خواهي اسپانيا به قدر کافي و آن طور که احزاب استقلال خواه اين منطقه انتظار داشتند، محکم برداشته نشد.
ائتلاف احزاب استقلال طلب در کاتالونيا در انتخابات روز يکشنبه 48 درصد آرا و 68 کرسي پارلمان را به دست آوردند که اين امر گوياي شکست اين ائتلاف در کسب اکثريت آرا (50 درصد و 68 کرسي) بود. با وجود آنکه اين ائتلاف به احتمال زياد با حزب چپگراي اتحاديه مردمي که 10 کرسي را کسب کرده و نه تنها از موافقان استقلال کاتالونيا از اسپانيا، بلکه خواهان استقلال کاتالونيا از اتحاديه اروپا و نيز تروئيکا است، ائتلاف خواهد کرد، اما؛ نکته اينجاست که حزب اتحاديه مردمي به رهبري آنتونيو بانوس که يک روزنامه نگار است، خيلي براي رهبري آرتور ماس براي دولت آينده در منطفه تمايل ندارد و همين امر مي تواند موجب ايجاد اختلاف در تشکيل دولت و يا ادامه اختلافات در صورت تشکيل دولت آينده در کاتالونيا شود.
در بررسي تحولات سياسي مانند استقلال خواهي بهترين رويه مطالعاتي براي پيگيري جنبه هاي شکل دهنده به احساسات ناسيوناليستي مطالعات تاريخي هستند، اما؛ جالب اينکه بر اساس آخرين نظرسنجي هاي صورت گرفته از مردم منطقه کاتالونيا، بيشتر مردم اين منطقه در صورت تدوين قوانين اصلاحي در ماليات و دادن استقلال بيشتر، نمي خواهند از اسپانيا مستقل شوند. همين امر استدلال ها در مورد آينده استقلال طلبي کاتالونيا و هدف از راي دهي در انتخابات روز يکشنبه و ادامه اين نظر را براي برگزاري همه پرسي براي استقلال کاتالونيا دشوار کرده است.
کارشناسان سياسي براي شکل گرفتن احساسان ناسيوناليسي کاتالان ها براي استقلال از اسپانيا به موارد مختلفي اشاره مي کنند که يکي از مهمترين آنها عدم احترام دولت مرکزي به فرهنگ و زبان قوميت هاي مختلف اسپانيايي است. اسپانيا يکي از تمرکززدايي شده‌ترين کشورهاي اروپايي است. تمام بخش‌هاي خودمختار در اسپانيا داراي مجلس منتخب مستقل، دولت و ادارت دولتي مستقل، بودجه مستقل، نظام آموزشي و بهداشتي مستقل هستند.
اين امر بعد از اقدامات سرکوب گرايانه فرانکو بعد از جنگ جهاني دوم به شدت سرکوب شد، اما؛ دوباره بعد از دهه ۸۰ ميلادي به شدت و به صورت پخته تر خود را نشان داد.
کاتالونيا همانند منطقه خودمختار باسک اسپانيا که براي خودمختاري خود از اسلحه نيز استفاده کرده است، اهميت زيادي براي زبان و فرهنگ خود قائل است؛ امري که در دهه هاي گذشته با سياست هاي آموزشي تحميل شده از سوي دولت مرکزي زياد به آن بها داده نشده است.
کاتالونيا علاوه بر اينکه بانک هاي معتبر و بندرگاه هاي مهم اسپانيا را در خود جاي داده و 20 درصد از توليدات داخلي اين کشور را نيز به خود اختصاص داده است. 27 درصد از کل صادرات اسپانيا و پذيرش 25 درصد از کل توريست هاي وارده شده به اسپانيا نيز از آماري هستند که موجب اهميت اين منطقه شده است.
با نگاهي مقايسه اي به جمعيت، نرخ بيکاري و مساحت اسپانيا نسبت به کاتالونيا نيز به صورت شفاف تري مي توان اهميت اين منطقه براي اسپانيا را تببين کرد. کاتالونيا با مساحت 32 هزار کيلومتر مربع نسبت 504 هزار کيلومتر مربع که مساحت اسپانيا است، بيش از 7 ميليون از مجموع 52 ميليون نفر جمعيت کل اسپانيا را در خود جاي داده است. در سال 2014 نرخ بيکاري کاتالونيا 19.1 درصد بود که در همان حال مادريد نرخ بيکاري 23.37 درصدي را تجربه مي کرد. بر اساس آمار منتشر شده توليد ناخالص داخلي به ازاي هر نفر نيز در سال 2013 در کاتالونيا نسبت به کل اسپانيا به صورت ميانگين 5 هزار يورو بيشتر بوده است.
با توجه به همين آمار که نشان دهنده برتري اقتصادي اين منطقه نسبت به ميانگين آمار اسپانيا است، تعهدات مالي اين ايالت به دولت مرکزي باعث شده تا کاتالونيا به‌رغم توان اقتصادي بالاي خود به مقروض‌ترين ايالت اسپانيا بدل شده و نزديک به 42 ميليارد يورو بدهي داشته باشد.
بعد از انحلال همه پرسي اسپانيا که با رضايت 80 درصدي مردم همراه بود، مقامات کاتالونيا مادريد را به فقر فرهنگ دموکراتيک متهم کردند.
آرتور ماس، رئيس منطقه کاتالونيا بعد از ناديده گرفتن نتيجه همه پرسي اين منطقه گفت: من نمي‌دانم آنها چه کاري انجام خواهند داد، ولي تصور مي‌کنم هرگونه اقدامي براي جلوگيري از برگزاري انتخابات، حمله مستقيمي به دموکراسي و حمله مستقيمي به حقوق اساسي است.
افزايش حضور مردم کاتالونيا در پاي صندوق هاي راي نسبت به انتخابات پيشين اين منطقه که براي همه پرسي کاتالونيا برگزار شد نيز از نکات جالب توجه در سياست منطقه کاتالونيا بود که بايد به دقت مورد بررسي قرار گيرد. در انتخابات روز يکشنبه بيش از 77 درصد از واجدين شرايط راي گيري پاي صندوق هاي راي حاضر شدند.
نخست وزير اسپانيا در اولين اظهارنظر خود بعد از انتخابات عمومي کاتالونيا گفت: هميشه گفته ام، آماده ام تا گوش بسپارم و گفتگو کنم، اما؛ تحت هيچ شرايطي قانون اساسي را زير پا نخواهم گذاشت، من به عنوان رئيس دولت بر سر يکپارچگي و تماميت ارضي اسپانيا مصالحه نخواهم کرد.
نکته اي که بايد در مقايسه همه پرسي هاي استقلال طلبانه اسکاتلند و کاتالونيا (که قرار است تا 18 ماه ديگر برگزار شود) مورد بررسي قرار گيرد، اين است که دولت انگليس با برگزاري همه پرسي در اسکاتلند موافقت کرد ولي انتخابات کاتالونيا چون بدون اجازه دولت مرکزي قرار است برگزار شود به احتمال زياد انتقادات زيادي را به همراه خواهد داشت. در واقع بايد گفت اگر رويه استقلال خواهي به صورت دموکراتيک تر در کاتالونيا برگزار شود، اين منطقه در تعاملات آينده خود در اتحاديه اروپا کمتر با مشکل روبرو خواهد بود.
موضوع ديگري که در آينده منطقه کاتالونيا از اهميت برخوردار است، الحاق به اتحاديه اروپا و استفاده از واحد پولي مستقل يا پيوستن به يورو است.
چيزي که کاتالان ها را به ادامه روند استقلال خواهي در برابر تهديدهاي دولت مرکزي در مورد خروج از اتحاديه اروپا مصمم و ثابت قدم مي کند، قانون اساسي اسپانيا است که بر اساس آن همه اسپانيايي هاي خارج از اين کشور نيز عضو اتحاديه اروپا به شمار مي آيند و مي توانند گذرنامه اسپانيايي داشته باشند.
پس همين امر به گفته يکي از مقامات ارشد اروپايي که گفت «انتخابات داخلي در کاتالونيا مشکل داخلي اسپانيا است»، اتحاديه اروپا را تا حدودي به آينده سياسي اين منطقه بي تفاوت کرده است.
تاثيرات مالي بر يورو در صورت استقلال کاتالونيا از اسپانيا تنها امري است که مي تواند اروپايي ها را نسبت به سياست داخلي اسپانيا حساس کند. گفتني است؛ پيش از اين مناطقي در اتحاديه اروپا با اعلام استقلال از کشورهاي مبدا خود سياست هاي پولي مستقلي را اتخاذ نکردند و به جاي واحد پولي مستقل عضو حوزه يورو شدند. کوزوو و مونته نگرو از جمله اين مناطق بودند که در سال 2000 با خروج از حوزه مارک آلمان وارد حوزه يورو شدند.
آرتور ماس به نظر مي رسد متقاعد شده است که کاتالونيا مي تواند پس از استقلال در اتحاديه اروپا باقي مي ماند، اما؛ واقعيت اين است که کاتالونياي مستقل براي پيوستن به صف براي عضويت در اتحاديه اروپا، بايد بتواند سياست خارجي قوي و مستحکمي را شکل دهد.
در دنيايي که نمي توان حوزه هاي مختلف اقتصادي، ورزشي و فرهنگي را با حوزه سياسي تفکيک کرد، برخي از جنبه هاي حتي ورزشي نيز مي توانند بيشتر بار سياسي را حمل کنند. جدايي باشگاه فوتبال بارسلونا از لاليگا در صورت استقلال کاتالونيا از اسپانيا، مهمترين عاملي است که به دليل خيل عظيمي از هواداران اين تيم، اعضاي کشورهاي ديگر را به واکنش در برابر سياست داخلي اسپانيا واداشته است.
در آخر و با توجه به همه ابعاد متضاد در حوزه داخلي اسپانيا مي توان نتيجه گرفت تصميم و راه استقلال کاتالونيا آنچنان هم که تبليغ مي شود، آزموده شده و برنامه ريزي شده نيست و اين منطقه مشکلات زيادي را در ماه هاي آينده پيش رو خواهد داشت.



علي دادخواه













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن