واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۲۱ب.ظ)
برگزاري همايش علمي روز جهاني گردشگري موج - همايش علمي بين المللي روز جهاني گردشگري با حمايت و پشتيباني دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين همايش امروز، 6 مهر، به مناسبت روز جهاني گردشگري، با حضور مسعود سلطاني فر، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، اساتيد، صاحبنظران و فعالان بخش خصوصي گردشگري در مرکز همايشهاي برج ميلاد برگزار شد.
محمدرضا فرزين، دبير علمي همايش علمي روز جهاني گردشگري، در تشريح برنامههاي اين مراسم گفت: مسووليت و مديريت همايش علمي روز جهاني گردشگري بر عهده دانشگاه علامه طباطبايي است.
فرزين ادامه داد: اين همايش در 4 پنل تخصصي، گردشگري و تقويت بنيانهاي زيست محيطي، گردشگري-اقتصاد مقاومتي و فرصتهاي پساتحريم، تحکيم هويت ملي و تضمين صلح، گردشگري و توسعه خدمات اقامتي و تورگرداني برگزار ميشود.
دبير علمي همايش علمي روز جهاني گردشگري با اشاره به اينکه هر پنل تخصصي دو سنخران خواهد داشت، ادامه داد: امروز در آستانه تدوين برنامه ششم توسعه، نيازمند برنامه ريزي براي گردشگري هستيم و اميدواريم اين همايش به توسعه فکر و انديشه در حوزه گردشگري کمک کند.
گردشگري تمام عناصر توسعه پايدار را دارد
در ادامه اين همايش، حسن سليمي رئيس دانشگاه علامه طباطبايي گفت: در دنياي امروز که بسياري از پديدههاي عالم، ماهيت جهاني پيدا کرده است، بنياد تعاملات بين المللي دگرگون شده، در اين تغيير ماهيت تعاملات بين المللي، پديدههايي همانند توسعه، دچار دگرگونيهاي بنيادين شده و توسعه با معناي کلاسيک گذشته متفاوت است.
سليمي يادآور شد: در مفاهيم جديد توسعه و توسعه پايدار، صنعت گردشگري در کانون توجه قرار گرفته است چراکه اين صنعت تمام عناصر توسعه پايدار را درون خود جاي داده است، عناصري مانند حفظ محيط زيست، عدالت اجتماعي، فرهنگ مدارا، فرهنگ نوع دوستي از جمله مواردي است که در گردشگري وجود دارد و بخش عمده اي از زندگي مردم در دنياي امروز براساس گردشگري بنا ميشود.
رئيس دانشگاه علامه طباطبايي تصريح کرد: در جامعه ايران با وجود پتانسيلهاي طبيعي، تاريخي، زيارتي و مذهبي، توسعه گردشگري مي تواند به يکي از مباني اصلي توسعه فرهنگي و اقتصادي تبديل شود.
وي يادآور شد: عناصري که در گردشگري وجود دارد داراي فرهنگي است که مي تواند بنيان گذار توسعه پايدار باشد، گردشگري کسي است که نگاه "هيولا مانند" به دنيا ندارد، مي تواند تمام دنيا را درک کند و براي بهره بردن از ظرفيتهاي موجود به کشورهاي مختلف سفر کند.
سليمي اضافه کرد: کشورهاي گردشگرپذير هم به اتباع خارجي نگاه منفي ندارند و به مهمان به عنوان کساني که ميتوانند به آنها مودت، هم انديشي و تعامل داشته باشند، مينگرند.
رئيس دانشگاه علامه طباطبايي افزود: اگر براساس اين مباني فرهنگي و به عنوان گسترش دهنده فرهنگ صلح و مدارا به گردشگري نگاه کنيم اين صنعت فقط يک صنعت درآمدزا نيست، بلکه گونه اي متفاوت از زيست اجتماعي را در جوامع بشري گسترش خواهد داد.
وي گفت: يک ميليارد گردشگري ميتوانند يک ميليارد پيام صلح و دوستي و مودت را در جهان گسترش دهند و اين پيامي که توسط يک ميليارد گردشگري در دنيا جاري ميشود به تدريج در مناطقي از دنيا که دچار جنگ و تخاصم است سوق پيدا ميکند.
سليمي اضافه کرد: امروز در نقاطي از جهان شاهد جنگ و خونريزي هستيم که بيشترين جاذبههاي تاريخي و فرهنگي را دارند و ميتوانند جذابترين نقاط گردشگري باشند، اميدواريم با گذر از اين دوران پرتنش، از يک ميليارد شعار صلح و دوستي گردشگري در اين مناطق هم بهره مند شويم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]