تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درگذشت عالم مصيبتى جبران ‏ناپذير و رخنه ‏اى بسته ناشدنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816426879




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پروانه‌هاي كاغذي و ۲ ميليون تن اختلاف آماري واردات در يك سال


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پروانه‌هاي كاغذي و ۲ ميليون تن اختلاف آماري واردات در يك سال
اسناد موجود نشان‌دهنده ۲‌ميليون تن اختلاف آماري در واردات كشور طي يك سال گذشته است؛ پديده‌اي كه از عوامل مختلفي آب مي‌خورد. از رانت ارز دونرخي تا جعل پروانه‌هاي «كاغذي» براي قاچاق رسمي به كشور؛ يكي از حفره‌هايي كه منشأ ۲۰ تا ۲۵ ميليارد دلار قاچاق سالانه به كشور است.
به گزارش فارس با افزايش روز افزون تجارت، گمرك با چالش اعمال قانون براي كشف تخلف و بدون كاهش سرعت تجارت روبه‌رو است، هر چه تجارت گسترده‌تر شود فرآيند راستي آزمايي پيچيده، هزينه‌بر و دشوارتر خواهد شد.
رئيس كل گمرك ايران با تأييد پيچيدگي‌هاي تجارت در كشور معتقد است: 45 قانون در كنار 15 كنوانسيون و نيز 20 سازمان همجوار 33 نوع عوارض و 65 نوع معافيت براي ورود يك كالا به كشور وجود دارد.
كرباسيان عنوان مي‌كند: كشورهاي ديگر چهار رويه در ترخيص كالا دارند كه در ايران 12 رويه است. اكنون زمان واردات كالا 26 روز است و همچنين صادرات به يك روز كاهش يافته است.
در اين شرايط نمونه‌هاي مختلفي براي فرار از پرداخت تعرفه و عوارض گمركي وجود دارد كه از طريق مبادي رسمي صورت مي‌گيرد. در يك نمونه آن برخي از وارد كنندگان با جعل پروانه گمركي كالاي ديگري را به دليل داشتن تعرفه پايين جايگزين كرده‌اند.
اظهارنامه الكترونيكي كه مربوط به اسفند سال 93 است، نشان مي‌دهد كالاي وارد شده در بندر ظروف شيشه‌اي بوده است اما پس از آن پروانه سبز كالا جعل و تبديل به كفش و ملزومات توليد آن شده است. پروانه سبز، مدركي است كه براساس شرح كالاي اظهار شده، تعرفه و عوارض آن تعيين و از طريق بانك عامل تسويه مي‌شود. با اين برگه است كه صاحب كالا، امور ترخيص گمركي را انجام مي‌دهد، بنابراين يكي از راه‌هاي نفوذ و گريز از قانون همين محل است زيرا مي‌توان با جعل عناوين، كالاي ديگري را جايگزين و در نهايت وارد كشور كرد.
نكته حائز اهميت اين است كه صدور پروانه سبز به شكل دستي و كاغذ عامل اصلي بروز چنين تخلفات و حجم وسيع قاچاق رسمي به كشور است؛ موضوعي كه ارگان‌هاي اجرايي و نظارتي نيز به اين موضوع واقف بوده و بايد با آن برخورد قاطع كنند.
يكي از فوايد حذف پروانه سبز كاغذي را مي‌توان كاهش قاچاق با عدم امكان بهره‌گيري از پروانه مجعول دانست. به‌طور مثال پروانه مذكور روي كاغذ هولوگرام دار با اطلاعات مجعول موجب قاچاق شده است كه بهره‌گيري از سند الكترونيكي با امضاي الكترونيك مي‌تواند اين چالش را به كلي مرتفع كند.
اكنون با بهره‌گيري از سيستم يكپارچه گمركي و رونمايي از پنجره واحد تجاري، امكان دسترسي به اطلاعات زنجيره تأمين به صورت بهنگام فراهم و امكان حذف كاغذ در چرخه مهيا شده است.
با اين وجود مقاومت‌هايي از سوي برخي سازمان‌ها و ارگان‌هاي ذي مدخل در امر تجارت مشاهده مي‌شود كه در عمل منجر به عدم شفافيت در اطلاعات كامل كالاهاي وارداتي تا امر ترخيص خواهد شد.
در حال حاضر سازمان بنادر پروانه گمركي را به‌صورت كاغذي با مهر گمرك قبول مي‌كند كه اين موضوع مي‌تواند منجر به سوءاستفاده ورود غيرقانوني كالا به كشور شود.
يك كارشناس امور گمركي با تأكيد بر اينكه اكنون مانيفست «اظهارنامه بار» كشتي‌ها به‌صورت الكترونيك به گمرك اظهار مي‌شود و كالا در بندر تخليه و قبض انبار نيز ارائه خواهد شد، معتقد است: براي ترخيص يك كالا گمرك بايد پروانه صادر كند و اگر اين پروانه دستي باشد، احتمال جعل آن بسيار زياد است. براي مثال از يك كالا هزار عدد وارد كشور شده و واردكننده براي 100 تاي آن مجوز ورود مي‌گيرد و براساس همان مجوز اوليه مابقي را بدون مجوز و پرداخت حقوق گمركي به داخل كشور وارد مي‌كند. اين موضوع همان قاچاق كالا به كشور است كه اتفاقاً از مبادي رسمي صورت مي‌گيرد.
وي علت اين موضوع را دستي بودن پروانه سبز كالا عنوان كرده و مي‌گويد: امكان رهگيري كالا به‌صورت سيستمي و الكترونيكي به منظور جلوگيري از قاچاق در اين حالت وجود ندارد.
اين كارشناس تجارت به مقاومت دو دستگاه‌ همجوار گمرك اشاره و عنوان مي‌كند: يكي از اين مقاومت‌ها در سازمان بنادر بوده كه به دنبال شفاف شدن حجم، ميزان و نوع كالاي تخليه شده در بنادر توسط گمرك نيست و معتقد است، گمرك بايد اين اطلاعات را از آنها دريافت كند اما طبق قانون متولي اجرا پنجره واحد تجارت فرامرزي گمرك بوده و ضمناً درآمد اخذ شده در اين سازمان به خزانه واريز مي‌شود ولي درآمد بنادر، اختصاصي و متعلق به خود سازمان است.

منبع : فارس



تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن