تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على هر كس حلال بخورد، دينش صفا مى‏يابد، رقّت قلب پيدا مى‏كند، چشمانش از ترس خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816188671




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كاهش تورم در سايه بي‌پولي مردم!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كاهش تورم در سايه بي‌پولي مردم!
بانك مركزي گزارش تورم شهريور ماه را منتشر كرد و بر اساس شاخص قيمت‌هاي 12 گروه اصلي نرخ تورم در 12 ماه منتهي به شهريورماه 1394 نسبت به 12 ماه منتهي به شهريورماه 1393 معادل 1/15 درصد رشد داشت.
نویسنده : مهران ابراهیمیان 


بانك مركزي گزارش تورم شهريور ماه را منتشر كرد و بر اساس شاخص قيمت‌هاي 12 گروه اصلي نرخ تورم در 12 ماه منتهي به شهريورماه 1394 نسبت به 12 ماه منتهي به شهريورماه 1393 معادل 15/1 درصد رشد داشت.
به گزارش «جوان» كارشناسان بر اين باورند كاهش شديد تقاضاي مؤثر و بي‌برنامه بودن دولت در حوزه اقتصاد باعث شده به خوبي نتوان از اين فضا به نفع توليد استفاده كرد وكاهش نرخ تورم و شكافتن هسته سخت تورم مزيتي براي بخش‌هاي مولد اقتصادي ايجاد نكرده با اين حال بانك‌ها و نرخ سود بانكي مانع جدي براي كاهش بيشتر نرخ تورم هستند.
بنابر اين گزارش، بيشترين نقش افزايش قيمت‌ها در بخش بهداشت و درمان، تفريح و امور فرهنگي و رستوران و هتل بوده است. اين گروه‌ها به ترتيب 23/3 درصد، 18/8 و 16/9 درصد افزايش داشته‌اند اما در مقابل نرخ تورم در دخانيات 4/2 درصد منفي بوده است.
همچنين آمار تورم در دو گروه اختصاصي كالا و خدمات نسبت به ماه مشابه سال قبل 8/9 و 15/7 درصد رشد نشان مي‌دهد كه بيانگر افزايش تورم از سوي بخش خدمات در ماه‌هاي اخير بوده و آهنگ افزايش قيمت كالا كند‌تر از بخش خدمات است.
به عبارت ديگر در فضاي كنوني اين آمار مي‌تواند علامتي براي تعميق ركود در بخش توليد باشد.
همچنين بر اساس نماگرهاي بانك مركزي آهنگ رشد تورم در ماه‌هاي اخير كاهش داشته است و مسير نزولي خود را آهسته اما پيوسته ادامه مي‌دهد، به طوري كه در شش ماهه اول امسال نرخ تورم به ترتيب در فروردين، ارديبهشت، خرداد، تير، مرداد و شهريور برابر 15/5، 15/5، 15/6، 15/6، 15/4 و 15/1 درصد بوده است.
اين در حالي است كه پيش از اين كارشناسان اقتصادي حامي دولت كاهش تورم را سخت عنوان و از آن به عنوان هسته سخت ياد كرده بودند كه گذر از آن نيز براي كارشناسان دولتي تأمل برانگيز است. به عبارت ديگر كاهش خارج از تصور دولت تورم فعلي در سايه بي‌پولي مردم بود. نه تدبير دولتي!
برخي كارشناسان منتقد درباره وضعيت فعلي اقتصاد بر اين باورند كاهش نرخ تورم تا اين اندازه به دليل تعميق ركود و كاهش شديد تقاضاي مؤثر و بي‌برنامه بودن دولت در حوزه اقتصادي است. فرشاد مؤمني استاد دانشگاه علامه طباطبايي در اين باره معتقد است: متأسفانه در دولت يازدهم بسيار تمايل دارند بگويند كه اوضاع زيادي خوب است ولي ركود به قدري است كه موجودي انبارها در بالاترين سطح خود در پنج سال اخير قرار دارد.
مؤمني ادامه مي‌دهد: در شرايطي كه كشور با بحران حاد در ميان توليدكنندگان روبه رو است، همين ميزان توليد نيز فاقد تقاضاي مؤثر است، بنابراين ايران در حال حاضر در شرايط بحران تقاضاي مؤثر به سر مي‌برد.
اين اقتصاددان با اشاره به نگاه غلط دولتمردان به برنامه‌ريزي در اقتصاد گفت: در دوران وفور درآمدهاي ارزي چه در دوران قبل انقلاب و چه بعد از انقلاب طوري درآمدهاي ارزي را مصرف مي‌كنيم كه همه مي‌گويند هر چه فرياد داريد، بر سر نفت بكشيد و در دوران كاهش درآمد نفتي نيز مي‌گوييم ما كه پول نداريم، پس براي چه بايد برنامه بريزيم.
مؤمني با انتقاد از بالا بودن نرخ سود بانك‌ها خاطرنشان كرد: كساني كه تورم را بهانه بالا بردن نرخ بهره كردند، الان كه تورم يك سوم شده چه منطقي را بهانه مي‌كنند؟ آنهايي كه قدرت جريان‌سازي در ايران دارند و ما خيلي محترمانه و در كليت به آنها غيرمولدها مي‌گوييم، در سال 91 موجي راه انداختند كه تمام گرفتاري‌ها در ايران به اين دليل است كه نرخ بهره در شرايطي كه تورم بالاست، پايين است و همان موقع در اوج آن بحران فشار آوردند و نرخ بهره را 10 درصد بالا بردند.
مؤمني بيان داشت: از نظر من اين برخورد سهل‌انگارانه كه زمان را از ما مي‌گيرد و منابع‌مان را هدر مي‌دهد، امروز نسبت به هر روز ديگر حتي در ربع قرن اخير برايمان بيشتر مسئله‌سازي مي‌كند و اميدوارم همه ما در حد توان خود بتوانيم دولت را متقاعد كنيم كه با اين برخورد نرم و غيرشفاف در زمينه برنامه‌گريزي، كشور، راه به جايي نخواهد برد.
 به گزارش «جوان» اما در مقابل اين نظر گودرزي كارشناس اقتصادي بر اين باور است كه نه تنها كاهش نرخ تورم در اين شرايط حاصل برنامه‌ريزي دولتي نيست بلكه از تبعات بي‌برنامه بودن دولت است.
وي با بيان اينكه ‌اگر چه نرخ تورم در ماه‌هاي اخير به دليل كاهش تقاضا كم شده و انبارها پر از كالاست، افزود: ما با شرايط عجيب بي‌تدبيري مواجهيم و سرنوشت اقتصاد را به دست بانك‌ها سپرده‌ايم.
وي با بيان اينكه متأسفانه بانك‌ها نيز حاضر به كاهش نرخ سود و تسهيلات نيستند، خاطر نشان مي‌كند: در صورت تجديد نظر در كاهش نرخ سود و تزريق نشدن سرمايه‌ها به بخش مولد وضعيت اقتصاد به مرحله بحراني نزديك مي‌شود به نحوي كه بخش‌هاي مختلف تصميمات خود‌سرانه خواهند گرفت و حتي ممكن است بانك‌ها را مجبور به دخالت در بازارها بكند كما اينكه شنيده‌ها حكايت از آغاز خريد مسكن توسط بخش هايي از بازار پولي – بانكي دارد.
گودرزي با اشاره به سخنان وزير اقتصاد مبني بر غيرقابل توجيه بودن توليد با نرخ سود تسهيلات 25 درصدي اضافه مي‌كند: در ماه‌هاي آتي ما با پديده‌هاي جديدي مواجه خواهيم بود كه يا منجر به ضررهاي سهامداران بانكي خواهد شد يا معاملات صوري براي رشد قيمت‌ها افزايش خواهد يافت كه نتيجه آن كاهش بيشتر تقاضاي مؤثر كل خواهد بود.
وي با انتقاد از عملكرد دولت و بانك مركزي ادامه داد:‌ متأسفانه دولت همچنان دل به توافقات برجام و دسترسي به ارزهاي خارجي بسته و به جاي برنامه‌ريزي و ساماندهي بازار پولي - بانكي به نفع توليد در حالت انتظار دلارهاي خارج از كشور قرار دارد.
وي هشدار مي‌دهد علائم كاهش نرخ تورم در اين ماه‌ها براي اقتصاد نشاط‌آور نيست و نشانه بارزي از خمودگي در بخش‌هاي واقعي است.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن