واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۶:۲۷ب.ظ)
به دليل افزايش ميانگين دما، روان آبها بيشترين کاهش را داشت موج - معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: آمار و اطلاعات مربوط به وضعيت منابع آب در پايان سال آبي نشان ميدهد سال خوبي را پشت سر نگذاشتيم.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، رحيم ميداني، معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا، امروز در نشست خبري حاشيه برگزاري نمايشگاه صنعت آب و آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب اظهار کرد: در سال آبي که پشت سر گذاشتيم ميزان بارندگي ما به حدود 197 ميليمتر رسيد که نسبت به سال قبل 10 درصد و در مقايسه با دراز مدت 18 درصد منفي بودهايم.
وي با اشاره به اين نکته که به دليل افزايش ميانگين دما کاهش روان آبها بيشتر از کاهش بارش بوده است، تصريح کرد: مشاهدات ما در ايستگاه بارانسنجي حاکي از کاهش 58 درصدي روانآبها در کشور است.
وي ادامه داد: با توجه به خشکسالي دراز مدتي که گريبان گير کشور شده است، بايد بدانيم که بارش برف هم نسبت به گذشته بسيار اندک شده است، در حالي که کشور ما به بارش برف بيشتر از بارش باران نيازمند است.
وي همچنين با توجه بحران منابع آب که در کشور وجود دارد، گفت: با توجه به اين وضعيت در حال تهيه جداولي هستيم که ورودي آب در سدهاي کشور را در ماههاي مختلف پيشبيني ميکند تا بر اساس آن ميزان توزيع آب و نحوه صرفهجويي در آن مشخص شود.
ميداني با اشاره به اين مطلب که آب کشور به برنامههاي مدوني نياز دارد و بايد بر اين اساس حوضههاي آبريز را مديريت کنيم، عنوان کرد: مديريت به هم پيوسته منابع آب در قالب شوراي هماهنگي حوضههاي آبريز متجلي ميشود، در حوضههاي آبريز زايندهرود، سفيدکوه و درياچه اروميه سه شورا تشکيل دادهايم تا بر اين اساس ميزان رهاسازي آب به اين حوزهها را بدانيم.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا با ذکر درخواست توجه از جانب سازمان مديريت و برنامهريزي در بخش آب گفت: از اين سازمان انتظاراتي داشتهايم که تاکنون برآورده نشده است و بايد اولويتهاي وزارت نيرو را در بخش آب از اولويتهاي مهم تلقي کند.
وي ضمن اشاره به اين نکته که مديريت منابع آب کشور منحصر در اجراي پروژههاي عمراني نيست و يک سري پروژههاي تحقيقاتي در اين زمينه مهمتر هستند، عنوان کرد: دادستان کشور قرار است در بخش طرح احيا و تعادلبخشي همکاري مناسبي را با وزارت نيرو داشته باشند، چراکه؛ از جمله ضروريات اين طرح اجراي قوانين و مقررات کشور در جلوگيري از تخلفات است که افراد به شکل غيرمجاز به منابع آب زيرزميني دست رازي نکنند.
وي افزود: در نبود آب هم موضوعي به نام حسابداري آب مطرح است که اگر اجرايي شود، حقابه آب پايمال نخواهد شد.
وي ادامه داد: مديران انتظار دارند زماني که طرحي در رأس وزارت نيرو مطرح ميشود در تخصيص منابع مالي هم قدمي برداشته شود.
ميداني تصميمات مهمي را که در شوراي عالي آب درباره رودخانه کارون گرفته شد، مهم دانست و افزود: فاضلابهاي صنعتي و کشاورزي کيفيت آب کارون را مورد تهديد قرار دادهاند و اميد است در طول برنامه پنجساله ششم کيفيت آب را به حالت اول خود برگردانيم تا بتوانيم يک تمرين عملي در مديريت به هم پيوسته آب و شوراي حوضههاي آبريز آب داشت باشيم.
وي بستن چاههاي غيرمجاز و جلوگيري از اضافه برداشت آب را از اولويتهاي طرح تعادلبخشي دانست و گفت: اصلاح صدور پروانهها يک کار قانوني است؛ چراکه اين طرح تضمينکننده منافع افرادي است که چاههاي مجاز دارند.
وي افزود: در قانون توزيع عادلانه آب همه يکساناند و اگر همکاران ما هم چاه غيرمجاز حفر کنند، کاري خلاف است و همه افراد حقيقي و حقوقي در اين امر يکسان هستند.
ميداني تعداد چاههاي عميق و غير عميق کشور را 300 هزار حلقه دانست و گفت: تعداد اين چاهها در تهران به 35 هزار حلقه ميرسد.
وي در ادامه در پاسخ به يکي از سوالات خبرنگاران درباره ميزان تبخير آب در سطح درياچه سدها خاطرنشان کرد: 2 ميليارد مترمکعب تبخير در سطح درياچه سدها اتفاق ميافتد که براي جلوگيري از اين تبخير راهحلهايي وجود دارد، اما؛ به دليل هزينه بالا اکنون براي ما توجيه اقتصادي ندارد؛ چراکه براي هر مترمکعب آب 2000 ميليارد هزينه صرف ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]