واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۳۵ق.ظ)
نايب رئيس اتحاديه چرم و سالامبور در گفتگو با موج: صادرات چرم در سال جاري کاهش يافت/ افزايش واردات بعد از امضاي قرارداد تعرفه ترجيحي با ترکيه موج - تا قبل از تعرفه ترجيحي وادرات چرم نداشتيم و چرم بيشتر به شکل پيله وري و چمداني قاچاق مي شد اما بعد از اين قرارداد با توجه به مزيتي که ترکيه در زمينه چرم دارد واردات شکل رسمي به خود گرفته است.
محمد لاهوتي نايب رئيس اتحاديه چرم و سالامبور در گفتگو با خبرنگار موج با بيان اين که طي يک سال و نيم گذشته صنعت چرم دچار فراز و نشيب هاي فراواني شده است؛ گفت: مزيت صادراتي ما در چرم سبک است که 5/5 درصد از سهم جهاني را به خود اختصاص داده که درصد بالايي در دنياست.اما از آن جا که در 4 دهه گذشته زيرساخت هاي لازم در زمينه توليد محصولات چرمي فراهم نشده و اين صنعت مورد بي توجهي کامل قرار گرفته است؛ در نتيجه صادرات اين بخش به شکل سالامبور و وت بلو انجام مي شود.
لاهوتي ادامه داد: دولت ها نيز به جاي ريشه يابي مشکلات و پيدا کردن راه هايي براي توليد با ارزش افزوده بالاتر، ساده ترين راه را انتخاب کرده اند و آن افزايش تعرفه صادراتي است.
وي با اشاره به عوارض وضع شده براي صادرات چرم و سالامبور اظهار داشت: سال گذشته حدود 150 ميليون دلار صادرات داشتيم اما امسال ميزان صادرات نسبت به سال گذشته کاهش چشمگيري داشته و پيش بيني مي کنيم به 100 ميليون دلار برسد.
نايب رئيس کنفدراسيون صادرات ايران عامل تاثير گذار ديگر درکاهش صادرات را قيمت گذاري در گمرک بر شمرد و گفت:با توجه به اين که قيمت پوست در دنيا نسبت به سال گذشته، به يک سوم تقليل يافته است اما در گمرک قيمت هاي پايه صادراتي سال گذشته اعمال مي شود و با توجه به تعرفه بالاي صادرات قيمت هاي ما بالاتر از سطح جهاني است.
وي افزود:علاوه بر اين وضع تعرفه بر صادرات مواد شيميايي عملا امکان استفاده توليدکننده از مواد مرغوب را مي گيرد.مشکلات حاکم بر صنعت کشور مانند تسهيلات گران قيمت نيز در اين امر تاثيرگذار است و اين موارد باعث شده توليد کنندگان، توانايي رقابت در بازارهاي جهاني را از دست داده و محصولات خود را فقط در بازار داخل عرضه کنند.
همه اين موارد دست به دست هم داد تا شرايط صنعت چرم به مراتب بدتر از سال گذشته شود.از سوي ديگر به دليل اين که کشور ما عضو سازمان تجارت جهاني نيست تعرفه کالاهاي صادراتي ما چندين برابر رقباست؛در نتيجه توليد کننده داخل به دليل مشکلات ساختاري قادر به رقابت در بازارهاي جهاني نيست.
نايب رئيس اتحاديه چرم و سالامبور با اشاره به اين که در زمينه چرم سنگين واحد هاي مجهز خوبي داريم اما مواد اوليه آن در داخل کم است؛ اظهار داشت: در خصوص چرم سبک ميزان مواد اوليه بسيار زياد، اما تعداد واحدهاي توليدي که چرم را به محصول نهايي تبديل مي کنند انگشت شمار است.
لاهوتي با بيان اين که توليد با ارزش افزوده بالا نيازمند سرمايه گذاري دراين صنعت است؛ تصريح کرد:در زمينه ماشين آلات و تکنولوژي هاي نو عقب هستيم و نياز به سرمايه گذاري در اين حوزه احساس مي شود.
وي ادامه داد: در کشور فقط 10 درصد تقاضا براي مصرف چرم وجود دارد و لاجرم 90 درصد آن بايد صادر شود و به دليل مشکلاتي که بر شمردم محصول به شکل نيمه خام صادر مي شود.
وي افزود: تمام اين مشکلات باعث شده تا واحدهاي توليد کننده محصول نهايي چرم به جاي خريد چرم داخل، اقدام به واردات کنند.زماني که با يک کشور توليد کننده محصولات چرمي درجه يک مانند ترکيه تعرفه ترجيحي امضا مي کنيم نتيجه اش افزايش واردات به کشور مي شود.تا قبل از تعرفه ترجيحي وادرات چرم نداشتيم و چرم بيشتر به شکل پيله وري و چمداني قاچاق مي شد اما بعد از اين قرارداد با توجه مزيتي که ترکيه در زمينه چرم دارد واردات شکل رسمي به خود گرفته است.
وي در پاسخ به اين که دليل عدم تمايل مردم ما به استفاده از پوشاک چرمي چيست؛تصريح کرد: يکي از دلايل اين موضوع به شرايط اقليمي و آب وهوايي ما بر مي گردد.علاوه بر اين چرم با مد در ارتباط است وقتي استفاده از چرم در تمام دنيا رو به کاهش است و به همين دليل قيم پوست کاهش داشته است کشور ما هم از اين موضوع تبعيت مي کند که اين مورد بيشتر شامل قشر متوسط رو به بالاي کشور مي شود. اما در مجموع چرم يک کالاي لوکس و گران قيمت محسوب مي شود و مردم ما قدرت خريد محصولات چرمي را ندارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]