واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۴۲ب.ظ)
عضو کميته کشوري کرونا ويروس در گفتگو با موج تاکيد کرد: خطر ابتلا به کرونا ويروس زياد است/ با حجاج روبوسي نکنيد موج - عضو کميته کشوري کرونا ويروس به حجاج توصيه کرد: اگر سرماخوردگي، آبريزش بيني، عطسه، سرفه و خلط و تنگي نفس دارند، حداقل کار ممکن اين است که تا دو هفته پس از بازگشت از تماس با اطرافيان خودداري کنند.
مسعود مرداني، عضو کميته کشوري کرونا ويروس و فوق تخصص بيماري هاي عفوني در گفت و گو با خبرنگار موج با اشاره به حادثه منا و بستري شدن برخي از حجاج ايراني در بيمارستان هاي عربستان سعودي، تاکيد کرد: خطر ابتلاي حجاج بستري در بيمارستان هاي عربستان به کرونا زياد است.
عضو کميته کشوري کرونا ويروس گفت: اگرچه تاکنون مورد جديدي از اين بيماري در ايران مشاهده نشده است ولي انتقال بالقوه و بالفعل اين بيماري از حجاج ايراني که از کشور عربستان در آينده به ايران منتقل مي شوند، دور از ذهن نيست.
مرداني با بيان اينکه بايد در برخورد با زائران مکه اصولي را رعايت کنيم، خاطرنشان کرد: کل دوره کمون اين بيماري بيش از دو هفته نيست و به همين دليل اولين توصيه به مردم اين است که حجاج يک حالت خودقرنطينه داشته باشند.
اين متخصص بيماري هاي عفوني به حجاج توصيه کرد: اگر سرماخوردگي، آبريزش بيني، عطسه، سرفه و خلط و تنگي نفس دارند؛ حداقل کار ممکن اين است که تا دو هفته از تماس با اطرافيان خودداري کنند.
وي دست دادن و روبوسي را باعث انتقال سريع اين ويروس دانست و تاکيد کرد: اين دو مورد موجب انتقال بيماري از شخصي به شخص ديگر مي شود از اين رو از دست دادن و روبوسي جدا خودداري کنيد.
به گفته مرداني نشانه هاي اين بيماري که معمولا با تب شروع مي شود، تنگي نفس، خلط و گلودرد است که تنگي نفس حالت پيش رونده پيدا کرده و فرد دچار سيانوس (کبودي لب ها و ناخن ها) مي شود که نشان از نرسيدن اکسيژن به خون است و باعث بستري در بيمارستان مي شود.
وي در ادامه تصريح کرد: تنگي نفس پيش رونده در فرد مبتلا موجب انتقال بيمار به ICU مي شود و بيمار زير دستگاه تنفسي قرار مي گيرد، وقتي بيمار به اين مرحله رسيد حدود 55 درصد منجر به مرگ مي شود.
عضو کميته کشوري کرونا ويروس با بيان اينکه متاسفانه واکسن و درمان دارويي براي اين بيماري وجود ندارد، تنها راه براي عدم ابتلا را نبوسيدن و دست ندادن با مبتلايان و حاملين اين بيماري عنوان کرد.
اين فوق تخصص بيماري هاي عفوني از حجاج ايراني خواست پس از بازگشت در صورت داشتن علائم تنفسي مانند آبريزش، پس از يک بار استفاده از دستمال کاغذي آن را به سطل زباله بياندازند و همچنين مرتبا دست هايشان را با صابون بشويند.
وي اظهار کرد ثابت شده که شستشوي مکرر دست ها موجب قطع زنجيره انتقال ويروسي دستگاه تنفسي فوقاني از فرد بيمار مي شود و همچنين از حجاج درخواست کرد که درصورت سرفه از ماسک محافظت استفاده کنند.
مرداني پيشنهاد کرد: حجاج مراسم وليمه خود را دو هفته به تعويق بياندازند، چراکه در صورت وجود ويروس در بدن فرد، اين ويروس در اين دو هفته غير فعال شده و موجب انتقال به ديگر افراد نمي شود.
عضو کميته کشوري کرونا ويروس به آخرين اطلاعات پزشکي اشاره و اعلام کرد: مطالعات انجام شده حاکي از اين است که اين بيماري يک عفونت کاملا بيمارستاني بوده و خطر ابتلا به اين بيماري در افرادي که در بيمارستان هاي عربستان بستري شده اند، چند برابر مي شود؛ بنابراين مجروحان منا ممکن است حامل ويروس کرونا باشند.
اين متخصص با بيان اينکه ممکن نيست تا به حال کسي در دنيا به کرونا ويروس مبتلا نشده باشد، تصريح کرد: کرونا ويروس ها دومين علت شايع بيماري هاي تنفسي هستند که بيماري سبکي مانند سرماخوردگي است و خود به خود بهبود مي يابد.
وي در ادامه گفت: اما اين نوع خاص از کرونا ويروس که با نام Mers-Co Viruses در خاورميانه شيوع پيدا کرده از نظر خصوصيات باليني با کرونا ويروسي که دومين علل شايع بيماري هاي تنفسي فوقاني شايع متفاوت است که اگر در ريه استقرار يابد موجب مرگ مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]