واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۱۸ب.ظ)
اقدامات کنترلي از فرودگاه تا منزل حجاج ادامه دارد موج - به گفته سياري ناتواني در کنترل کرونا ويروس سبب شده طي اين مدت وزارت بهداشت عربستان چهار وزير عوض کند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اکبر سياري در نشست روسا و معاونين دانشگاههاي علوم پزشکي با بررسي چالشهاي بيماري مرس و بازگشت حجاج به کشور گفت: وزارت امور خارجه تحليلي از علت ماندگاري سه ساله کرونا ويروس در عربستان و ريشه کني سه ماهه اين بيماري در کره شمالي ارائه داده که نشان ميدهد ضعف و عدم دقت بيمارستانها و کادر خدماتي همچنين غيرواقعي بودن گزارشهاي وزارت بهداشت اين کشور عامل اين موضوع بوده است.
به گفته سياري ناتواني در کنترل کرونا ويروس سبب شده طي اين مدت وزارت بهداشت عربستان چهار وزير عوض کند.
وي از تشکيل ستادي متشکل از مسوولان سازمان حج و زيارت، سازمان هواپيمايي، وزارت بهداشت و شماري از اعضاي هيأت علمي دانشگاهها براي پيشگيري و کنترل اين بيماري در کشورمان خبر داد و گفت: با توجه به فاجعه رخ داده در منا نگرانيها نسبت به ابتلاي حجاج ايراني که در بيمارستانهاي عربستان تحت مداوا قرار گرفتند وجود دارد.
معاون وزير بهداشت با بيان اينکه براي پيشگيري و کنترل بيماري يک تيم از کادر پزشکي درماني در هواپيما مستقر ميشود، گفت: در هواپيما اطلاعات فردي و سلامت زائران از طريق فرم خود اظهاري بررسي ميشود و اگر علايمي از سرفه، تنگي نفس و تب در فردي شناسايي شد به فرودگاه اعلام ميشود تا به محض ورود به فرودگاه از طريق آمبولانسهايي که براي اين کار در نظر گرفته شده توسط تيم آموزش ديده به بيمارستان منتقل شود.
سياري تاکيد کرد: تمام اقدامات لازم براي افراد مشکوک به بيماري مِرس از فرودگاه تا بيمارستان و حتي در خانه حجاج انجام خواهد شد.
وي با اشاره به اينکه علاوه بر کادر درماني، حجاج نيز پيش از اعزام به سفر حج تحت آموزشهاي بهداشتي مراقبتي قرار گرفتند، افزود: در تمام 19 فرودگاه بين المللي تمامي حجاج مورد معاينه پزشکي قرا ميگيرند و بيمارستانها نيز بايد آمادگي پذيرش بيماران را داشته باشند. ضمن اينکه در بازگشت نيز آموزشهاي لازم از طريق تيمهاي مجرب و آموزش ديده وزارت بهداشت به حجاج و خانوادهها داده ميشود.
معاون بهداشت وزير بهداشت ادامه داد: پيش بيني شده که در اين 19 شهر که حجاج به آنها بازخواهند گشت، موارد مشکوک از طريق اورژانس 115 گزارش شود و در هر بيمارستان بخشي ويژه براي اين افراد در نظر گرفته شود.
سياري با بيان اينکه کرونا ويروس نوعي ويروس سرماخوردگي است که از طرق عطسه و سرفه و دست دادن ممکن است از فردي به فرد ديگر منتقل شود، از مردم خواست با رعايت نکات بهداشتي و مراقبتهاي اوليه در پيشگيري از کرونا ويروس همکاري کنند.
وي با اشاره به اينکه سرماخوردگي از طريق 200 نوع ويروس که کرونا يکي از آنهاست به وجود ميآيد، گفت: تغييراتي در کرونا ويروس به وجود آمده که باعث شده ميزان کشندگي آن 30 تا 40 درصد بيشتر باشد و چون دارو و واکسني براي درمان آن شناسايي نشده تنها راه مقابله با اين ويروس پيشگيري و مراقبت است.
معاون بهداشت وزير بهداشت درباره اپيدمي وبا در کشور عراق هم گفت: اکنون در چهار استان اين کشور وبا همه گير و 120 نفر مبتلا شدهاند که با توجه به تردد بالاي زائران بين ايران و عراق اين موضوع از حساسيت بيشتري برخوردار است.
وي از شناسايي يک نفر مبتلا به وبا در قم خبر داد و افزود: اين فرد از اهالي نجف کشور عراق است که به قصد زيارت به قم سفر کرده بود که خوشبختانه به موقع شناسايي و به سرعت درمان شد.
به گفته اين مسئول وزارت بهداشت کشورمان براي پيشگيري از اين بيماري به حالت آماده باش درآمده و موارد مشکوک نمونه برداري ميشود.
سياري با بيان اينکه باکتري وبا از طريق آب و غذاي آلوده منتقل ميشود، تاکيد کرد: اگر اين دو مورد رعايت شود، خطري افراد را تهديد نميکند.
به گفته معاون وزير بهداشت امروز مانوري براي بررسي ميزان آمادگي بخش بهداشت و درمان کشور و رفع ضعفهاي موجود در اين حوزه برطرف شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]