واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۳:۴۸ب.ظ)
ستاد ويژه پذيرش مصدومين حادثه منا تشکيل شد موج - رئيس مرکز حوادث و فوريتهاي پزشکي کشور از تشکيل ستاد ويژه پذيرش بيماران حادثه منا خبر داد و گفت: اين ستاد تا خارج شدن مکه مکرمه از حالت بحراني و پس از بازگشت حجاج به کشور به فعاليت خود ادامه ميدهد.
به گزارش خبرگزاري موج؛ امين صابري نيا با اعلام اين خبر اظهار کرد: جلسه اضطراري اي توسط مرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي و اداره کل نظارت براي بررسي و برنامه ريزي به منظور چگونگي پذيرش حجاجي که در سانحه غم بار منا دچار آسيب و جراحت شدند، تشکيل شد.
وي با بيان اينکه در اين ارتباط دو موضوع در نظر گرفته شد، گفت: نخست اينکه مقرر شده اين ستاد در حالت آماده باش باشد تا چنانچه سازمان حج و زيارت به نيروهاي متخصص اعلام نياز کرد، بتوانيم اين نيروها را در اختيار آنها قرار دهيم تا زماني که عربستان از وضعيت قرمز خارج شود.
صابري نيا افزود: موضوع دوم در مورد بيماراني است که نياز فوري به درمان دارند که بايد از طريق مرکز کنترل و هدايت بحران (EOC) هماهنگيهاي لازم با فرودگاهها براي اعزام بيمار و شرح وضعيت بيماري انجام شود. در اين مرحله "اي او سي"، از طريق اورژانس پيش بيمارستاني و خدمات بيمارستاني اطلاعات لازم درباره نوع بيماري، محل سکونت بيمار و شهري که بيمار سکونت دارد را در اختيار ستاد قرار ميدهد تا بيمار از طريق سيستم هدايت انتقال بيمار به بيمارستان مربوطه منتقل شود.
رئيس مرکز حوادث و فوريتهاي پزشکي کشور گفت: اين اطلاعات براي ارائه خدمات به اداره کل نظارت و اعتباربخشي نيز ارسال ميشود تا زائران به علت جراحتي که ديدهاند دچار آسيب نشوند.
وي افزود: همچنين مصدوميني که خدمات درماني دريافت کردهاند و پس از انتقال به کشور به پيگيري درمان نياز دارند، اسامي اين افراد نيز از طريق سازمان حج و زيارت به "اي او سي" وزارتخانه اعلام ميشود تا ادامه روند درمان از طريق دانشگاه علوم پزشکي شهر محل سکونت بيمار دنبال شود.
صابري نيا خاطرنشان کرد: گرچه افراد مصدوم در بيمارستانهاي عربستان مداوا ميشوند اما اين حرکت، نوعي اقدام حمايتي به منظور کنترل بيماريهاي عفوني و مراقبتهاي پيشگيرانه است که شيوه نامه آن به دانشگاههاي علوم پزشکي کشور ارسال ميشود.
صابري نيا در مورد هزينه درمان بيماران حادثه منا گفت: سعي ميشود خدمات به صورتي ويژه و مناسب براي زائرين ارائه شود و پوشش حمايتي کاملي داشته باشد.
رئيس مرکز خدمات و فوريتهاي پزشکي کشور در مورد خدمات ترياژ فرودگاهي نيز توضيح داد: با توجه به بيماريهايي که در عربستان وجود دارد، شيوه نامه اي تعريف شده و طبق آن در تمام 19 فرودگاه کشور که حجاج بازمي گردند، پايگاههاي بهداشتي مستقر شدهاند تا در صورتي که بيماري دچار مشکلات تنفسي باشد براساس اين شيوه نامه عمل کنند و خدمات اورژانس پيش بيمارستاني و اورژانس بيمارستاني ارائه و به بيمارستانهاي تحت پوشش دانشگاهها منتقل شوند.
به گفته صابري نيا اين خدمات براي زائران مجروح حادثه منا نيز لحاظ شده و مراقبتهاي کنترل عفونت براي اين دسته از زائران اجرا خواهد شد.
رئيس مرکز حوادث و فوريتها پزشکي کشور در پايان گفت: اين ستاد به صورت روزانه فعال بوده و طبق هماهنگيهاي لازم با ارگانهاي امدادي، تا زماني که وضعيت زائرين در مکه مکرمه از حالت بحراني خارج نشود به کار خود ادامه خواهد داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]