واضح آرشیو وب فارسی:فارس: علی الاحمد:
عربستان از اداره مناسک حج ناتوان است
مدیر موسسه امور خلیج فارس حادثه مسجدالحرام را به دلیل سهل انگاری و عدم رعایت استاندارهای لازم دانست و گفت: این حادثه نشان دهنده ناتوانی عربستان در اداره حرمین شریفین و مناسک حج است.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از تسنیم، «علی الاحمد» مدیر موسسه امور خلیج فارس و تحلیلگر سیاسی سعودی به ناتوانی آلسعود در ادامه امور حرمین شریفین و مناسک حج اشاره کرد و حادثه سقوط جرثقیل در مکه مکرمه را جنایت دانست. باندبازی در خاندان سعودی وی افزود: در تمام اقدامات عربستان به دلیل عدم وجود ساز و کار مناسب و همچنین فساد دولت، هرج و مرج و فساد فراوانی دیده میشود. به خصوص که پروژههای بزرگ همواره به افراد بانفوذ سپرده میشود و این افراد سعی میکنند تا جای ممکن از هزینههای خود بکاهند از این رو افرادی را به کار میگیرند که نه مهندس هستند و نه تجربه کاری در زمینه مهندسی دارند. علی الاحمد تاکید کرد، سقوط جرثقیل تنها یک دلیل داشت و آن عدم وجود نگهدارنده و تجهیزاتی بود که جرثقیل را به زمین متصل کند.مسئولان اهمال کرده و این جرثقیل را تثبیت نکردند. مکه خطرناک ترین شهر برای زائران وی با اشاره به سابقه پژوهشهای خود در زمینه حوادث روی داده در مناسک حج و حرمین شریفین گفت: اگر تمام شهرهای مذهبی جهان را بررسی کنید متوجه میشوید که مکه خطرناک ترین شهر مقدس جهان است و طی 30 سال گذشته بیش از 7 هزار حاجی و زائر در حوادث مختلفی که میشد از وقوع آنها جلوگیری کرد، در این شهر جان باختهاند.
2006 - جان باختن 362 حاجی در پل جمرات
2004- کشته شدن 251 نفر و مجروح شدن 244 تن دیگر به دلیل ازدحام جمعیت در رمی جمرات این کارشناس سعودی ادامه داد: مناسبتهای مذهبی بسیار بزرگ در نقاط مختلف جهان برگزاری میشود برای نمونه یکی از بزرگترین مناسک مذهبی جهان در بنگلادش برگزاری میشود اما به ندرت شاهد اینگونه حوادث در این مراسم بودیم . وی گفت: بنده چندی پیش مقالهای در خصوص حفظ امنیت در مراسم حج نوشتم و در آن به این نکته اشاره کردم که بزرگترین حادثه خونین در یک مراسم مذهبی در شهر مکه روی داده است به طوری که در یکی از تونلهای مکه در حدود 3 هزار حاجی به دلیل ناتوانی مهندسان و عدم تعبیه سیستم تهویه در تونل و همچنین بسته شدن انتهای تونل به دلیل عبور هیئت وزیر کشور سعودی جان خود را بر اثر خفگی و فشار جمعیت از دست دادند. علی الاحمد خاطر نشان کرد، در تمام نقاط جهان به دلایل متعددی جرثقیلها سقوط میکنند اما هیچگاه تعداد قربانیان به اندازه حادثه سقوط جرثقیل در مکه نبوده است و این بیشتر آمار تلفات در حوادث مشابه است. "طوفان" عامل اصلی سقوط جرثقیل نبوده است وی با اشاره به سهل انگاری مقامات سعودی در تامین امنیت حجاج گفت: این مسئله نشان دهنده میزان جهل و ناآگاهی مسئولان سعودی است اگر یک مهندس ساده در محل حضور داشت متوجه میشد که این جرثقیل باید تثبیت شود. اگر تصاویر حادثه را نگاه کنید متوجه میشوید که طوفان عامل اصلی سقوط جرثقیل نبوده است بلکه دلیل اصلی عدم تثبیت آن توسط کابلهای نگهدارنده و تجهیزات لازم بود.
مدیر موسسه امور خلیج فارس تاکید کرد: این یک جنایت است، در منطق قانونی نیز دو نوع سهل انگاری داریم که یکی از آنها سهل انگاری جنایتکارانه است، دولت عربستان از هیچ یک از حوادث گذشته درس نگرفته است. تکرار حوادث در عربستان مقرون به سابقه است وی ادامه داد، مشکل اصلی در عربستان سهل انگاری و سبک شمردن جان حجاج است، این حادثه نشان دهنده ناتوانی عربستان در اداره حرمین شریفین و مناسک حج است. ناتوانی عربستان بارها در نقاط مختلف به اثبات رسیده و این بار اولین بار نیست حوادث مختلفی همچون سیل در جده در سال 2006 و تکرار این حادثه در سال 2009 که 600 کشته برجای گذاشت. الاحمد به راهکارهای مناسب برای پیشگیری از تکرار اینگونه حوادث اشاره کرد و گفت: به نظر من عربستان به دلیل ناتوانی خود در پروژههای عمرانی میتواند با مهندسان کشورهای اسلامی مشاوره کرده و یا آنان را به خدمت بگیرد، همچنین برای ساماندهی مراسم حج و حجاج از شرکتهایی که توانایی انجام این کار را دارند بهره بگیرد. وی در پایان گفت: مهمترین و اولین گام در پیشگیری از اینگونه حوادث مسئولیت پذیری مقامات سعودی است، آنان حتی مسئولیت این حادثه را برعهده نگرفتند و اعلام کردند که خداوند حجاج را کشته است و این قضا و قدر الهی بوده است. سهل انگاری صورت گرفته در این حادثه بسیار آشکار است و امیدوارم کشورهای اسلامی حتی با یک بیانیه ساده از دولت عربستان بخواهند امنیت را برای حجاج تامین کند. انتهای پیام/
94/07/05 - 13:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]