واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۵۸ق.ظ)
نصب يک هزار و 200 کنتور بر روي چاههاي مجاز آب تهران موج - مدير عامل شرکت آب منطقهاي تهران از نصب يک هزار و 200 کنتور بر روي چاههاي مجاز آب استان در سال جاري خبر داد و گفت: نصب اين کنتورها بر روي چاههاي مجاز باعث صرفهجويي در برداشت حدود 45 ميليون مترمکعب آب ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، خسرو ارتقايي، مدير عامل شرکت آب منطقهاي تهران، با تأکيد بر اين که بيش از 2 هزار حلقه چاه غيرمجاز بايد از مدار بهرهبرداري خارج شود، تصريح کرد: خارج کردن اين تعداد چاه از مدار بهرهبرداري باعث جلوگيري از برداشت 90 ميليون مترمکعب آب از سفرههاي زيرزميني ميشود.
وي گفت: اگر تمامي فعاليتهاي طرح تعادل بخشي سفرههاي زيرزميني به نتيجه برسد از برداشت سالانه حدود 130 ميليون تا 150 ميليون مترمکعب جلوگيري ميشود.
ارتقايي با بيان اين که بخشي از چاههاي غيرمجاز در سالهاي 1360 تا 1370 و بخش قابل توجهي از آن در دهه دوم حفر شده تصريح کرد: بيشترين برداشت آب از چاههاي زيرزميني مربوط به چاههاي کشاورزي است.
مدير عامل شرکت آب منطقهاي تهران افزود: چاههايي که براي بخش صنعت و خدمات استفاده ميشود معمولا با ظرفيت يک تا 5 ليتر بر ثانيه است و در بخش کشاورزي از چاههايي با ظرفيت 30 ليتر بر ثانيه استفاده ميشود.
ارتقايي گفت: يکي از برنامههاي عمده در بخش پايداري سفرههاي آب زيرزميني جلوگيري از حفر چاههاي جديد غيرمجاز، بستن چاههاي آب غيرمجاز با هماهنگي جهاد کشاورزي و نصب کنتور بر روي چاههاي آب مجاز است.
وي با بيان اين که حدود 10 هزار حلقه چاه در تهران وجود دارد که ميزان برداشت از آنها در حد چند مترمکعب در شبانه روز است تصريح کرد: براي صرفهجويي و جلوگيري از مصرف آب آشاميدني براي مصارف خانگي نظير فضاي سبز و استخر به صورت قانوني براي متقاضيان تهراني پروانه حفره چاه صادر ميشود.
مديرعامل شرکت آب منطقهاي تهران از وجود 35 هزار و 100 حلقه چاه آب مجاز و غيرمجاز در استان تهران خبر داد.
ارتقايي افزود: از حدود 22 هزار و 700 حلقه چاه آب غيرمجاز در استان تهران 200 ميليون مترمکعب آب و از 12 هزار و 400 حلقه چاه آب مجاز در استان دو ميليارد و 250 ميليون مترمکعب آب از سفرههاي زيرزميني برداشت ميشود.
وي افزود: در دو سال گذشته بيش از هزار حلقه چاه آب غيرمجاز که بيش از 50 ميليون مترمکعب آب از سفرههاي زيرزميني آب برداشت ميکردند از مدار بهرهبرداري خارج شد.
ارتقايي با تأکيد بر اين که در حفاظت از منابع آبهاي سطحي 40 هکتار از اراضي که در بستر رودخانه بود آزاد شد، تصريح کرد: حفاظت از آبهاي سطحي و آبهاي زيرزميني را در دستور کار خود قرار دادهايم.
مدير عامل شرکت آب منطقهاي تهران سرانه مصرف آب آشاميدني به ازاي هر شهروند تهراني را حدود 300 ليتر و سرانه مصرف به ازاي هر روستايي را 115 ليتر اعلام کرد.
ارتقايي با بيان اين که سرانه مصرف آب در تهران بالا است، افزود: شرکت آب و فاضلاب بايد مديريت مصرف را در شهرها و روستا کنترل کند.
وي با تأکيد بر اين که سرانه مصرف هر فرد بايد 150 ليتر باشد تصريح کرد: سرانه مصرف آب به ازاي هر فرد در تهران بايد 130 ليتر باشد.
ارتقايي با تأکيد بر اين که شهروندان تهراني يک ميليارد و 100 ميليون مترمکعب آب مصرف ميکنند، تصريح کرد: براي تأمين آب شهروندان تهراني از استانهاي همجوار آب منتقل ميشود.
وي افزود: از سدهاي لار، طالقان و کرج 30 مترمکعب بر ثانيه با حجمي معادل 4.3 دهم ميليارد مترمکعب در سال آب به استان تهران منتقل ميشود.
ارتقايي با بيان اين که آب آشاميدني مورد نياز منطقه شرق تهران از سد لار، لطيان و ماملو تأمين ميشود، تصريح کرد: اگر آب اين سدها کاهش يابد ديگر نميتوانيم آب مورد نياز ساکنان اين منطقه را تأمين کنيم.
مدير عامل شرکت آب منطقهاي تهران افزود: آب آشاميدني مورد نياز شهروندان منطقه غرب نيز از سد اميرکبير و طالقان تأمين ميشود و زماني که آب سدها کاهش يابد و نتوانيم آب مورد نياز شهروندان را تأمين کنيم آب کشاورزي دشتهاي قزوين، دشت شهريار و کرج را کاهش ميدهيم.
ارتقايي با بيان اين که بخشي از چاههاي آب آشاميدني تهران در منطقه يافت آباد، منطقه جنوب تهران، افسريه و مشيريه قرار دارد گفت: ترکيب آب سد ماملو با آب چاهها باعث ارتقاي کيفيت آب منطقه جنوب تهران شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]