واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
فرصتی برای نیایش غنچهها
جشنواره نیایش غنچهها ویژه نمایش آثار نقاشی کودکان افغانستانی در قم برگزار شد و کودکان افغانستانی آثار خود را در این جشنواره به نمایش گذاشتند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، جشنواره «نیایش غنچهها» عنوان ویژه برنامهای بود که برای کودکان افغانستانی با موضوع نمایش آثار نقاشی برگزار شد و کارگروه شکوفههای بادام و انجمن حامی(حمایت از زنان و کودکان پناهنده) با برگزاری این جشنواره رویدادی متفاوت را برای کودکان افغانستانی رقم زدند. در ابتدای این جشنواره که با نمایش آثار و تجلیل از برترینها همراه بود فریده اخلاقی به نمایندگی از کارگروه کودک شکوفههای بادام به ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده پرداخت. *انتخاب تیمی برای داوری آثار جشنواره نیایش غنچهها اخلاقی با اشاره به سخنی از امام صادق(ع) اظهار کرد: حضرت موسی بن عمران(ع) عرض کرد، پروردگارا کدام یک از کارها نزد تو برتر است و خداوند به او فرمود دوست داشتن کودکان زیرا سرشت آنها بر یگانگی من استوار است. وی به نمایندگی از کارگروه کودک شکوفههای بادام ضمن خیر مقدم به مسئولان و فرهیختگان گفت: کارگروه شکوفههای بادام در بخش نمایشگاهی و دیداری با برگزاری کارگاههای کودک سعی کرده تا وظیفه خود را نسبت به کودکان و آیندهسازان کشور انجام دهد. دبیر جشنواره نیایش غنچهها با اشاره به فعالیتهای انجام شده گفت: از جمله این فعالیتها برگزاری مسابقه نقاشی نیایش غنچهها با موضوع آرزوها و خواستهها از خداوند در ماه رمضان بود که به لطف الهی و با تلاش دوستان و همکاران با استقبال بینظیری از سوی کودکان و نوجوانان مواجه شد. وی خاطرنشان کرد: بحث داوری و کارشناسی نقاشیها توسط تیمی متشکل از سه نفر از استادان ممتاز به سرپرستی استاد هادی گل محمدی رئیس انجمن هنرهای تجسمی استان قم انجام شد. اخلاقی ضمن تشکر و قدردانی از همکاری و مساعدت صمیمانه سازمانها، نهادها، مراکز و خیران و دوستداران کودک و کار کودک گفت: جامعة المصطفی العالمیه، انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده، ادارهکل اتباع و امور مهاجرین خارجی استان قم و کارگروه فرهنگی اداره اتباع، دفتر آیتالله حکیم، انجمنهای هنرهای تجسمی استان قم، فرهنگسرای جوان، موسسه فرهنگی هنری نوای آشنا، مرکز خدمات کامپیوتری فاطر و دوستداران و خیرین فرهنگی و اجتماعی از جمله نهادهایی بودند که در اجرای جشنواره نیایش غنچهها یاری داشتهاند. وی خاطرنشان کرد: از تمام اعضای کارگروه شکوفههای بادام، همکاران و همراهانی که با تلاش وصفناپذیر ما را در تحقق این برنامه یاری کردند و به ویژه کودکانی که با حضور گرم خود به این مراسم شور و نشاط بخشیدند، نهایت سپاس را داریم.
*تلاش هدفمند برای مهاجرت افغانستانیها به اروپا فاطمه اشرفی نیز در این مراسم با بیان اینکه مرگ ناخواسته هزاران حاجی ناراحتی در دل مسلمانان و شیعیان ایجاد کرده است، اظهار کرد: آنها به دیدار دوست شتافته بودند و در جوار دوست به آرامش رسیدند. وی خاطرنشان کرد: بدون تردید در درگاه خدا این افراد که به نیت مهاجرت الی الله و الی رسول الله(ص) رفته بودند و جایگاه رفیعی دارند. رئیس انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده با بیان اینکه باید به ائمه اطهار(ع) به عنوان الگوهای زندگی توجه شود گفت: باید به آداب، روایات و اعمال ائمه اطهار(ع) و به ویژه زنان صدر اسلام مانند حضرت خدیجه(س)، حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) به عنوان الگوهای بزرگ توجه کرده و از آنها یاد بگیریم که چگونه برای به دست آوردن رضایت الهی در مسیر خدمت به خلق گام برداریم. وی خاطرنشان کرد: با بازگشت به درون خود مشاهده میکنیم، پیش از آنکه در دنیای امروز حقوق بشردوستانه، زن و کودک شکل پیدا کند، در 1400 سال گذشته دین اسلام بزرگترین هدیهها را به کودکان داد و بزرگترین توصیهها و یادآوریها را برای خدمت به خلق ارائه کرد. اشرفی ادامه داد: افرادی به معنای واقعی رسالت و مسئولیت انسانی را نشان دادند، جوانانی که مدتها است با بچهها ارتباط دارند و وقت گذاشتهاند تا لحظهای خنده و شادی را به دل کودکان بیاورند. رئیس انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده با اشاره به جریانسازی در زمینه خروج افغانستانیها به اروپا گفت: بسیاری از افراد بسیار راحت میتوانستند در بهترین نقاط اروپا باشند و بورسیههای خوب از دانشگاههای آمریکایی و اروپایی دریافت کنند، ولی ایستادند، زیرا رسالت انسانی آنها اجازه نمیدهد که تنها به خود فکر کنند و ماندند تا مسئولیت اجتماعی خود را با حداقلها و امکانات محدود انجام دهند. وی خاطرنشان کرد: کسانی هستند که به معنای واقعی جا پای ائمه اطهار(ع) گذاشتند تا تنها به فکر خود نباشند و جیبهای خود را انباشته نکنند و از هر آنچه داشتند و دارند برای دیگران و مردم استفاده کنند. اشرفی با بیان اینکه افتخار میکنم جوانان برومند و برازندهای را مشاهده میکنم که سرمایههای امروز جامعه مهاجران هستند گفت: بدون تردید باید جوانان افغانستانی بتوانند به عنوان سرمایههای انسانی، سیاسی و اجتماعی و فرهنگی افغانستان در آینده جایگاههای مهم، موثر و فراوانی به دست آورند. وی خاطرنشان کرد: رهاشدگی از درون و منویات درونی موضوع و حلقه واسط بین ما و خدا، معیار و ارزشی برای این است که بتوانیم شرایط خود را بهتر درک کنیم و مسیر پیشرفت، تعالی و عروج خداوند را بهتر و بیشتر پیش ببریم. رئیس انجمن حمایت از زنان و کودکان پناهنده یادآور شد: باید به خانوادهها، مادران و پدران تبریک بگویم که فرصت درس خواندن و درک کردن فضاهای فرهنگی را برای فرزندانشان فراهم کردند. وی خاطرنشان کرد: حضور شما در این جلسه نشاندهنده این مسئله است که برای فرزندانتان نگران هستید و برای آینده آنها تلاش میکنید، خوشحال هستم که فرزندانتان را به گروهی از جوانان متعهد سپردید که با دست خالی، دلی گرم و مطمئن تلاش میکنند. این جوانان روحیهای بالا دارند تا بتوانند شرایط خود را از رکود و انفعال خارج کنند.
*حفظ هویت فرهنگی عامل ماندگاری یک ملت حجتالاسلام حسن برزو هم در این مراسم با بیان اینکه هنر بهترین وسیله انتقال یک فرهنگ است، اظهار کرد: اجداد و نیاکان سالیان فراوانی، فرهنگ را روز به روز غنیتر کردند. برای انتقال این فرهنگ به نسل بعد بهترین وسیله هنر متعهد است، هنری که بیان احساس انسان نسبت به خدا با موضوع نیایش و دعا است. وی خاطرنشان کرد: زمانی که یک ملت مهاجرت میکند و در فرهنگ متفاوت قرار میگیرد، بهترین خدمت به این ملت مهاجر این است که فرهنگ و پیشینه فرهنگی خودشان به آنها شناسانده شود و هویت آنها را حفظ کرد. مدیرکل فرهنگی جامعة المصطفی العالمیه عنوان کرد: یک ملت زمانی از بین میرود و محو میشود که هویت فرهنگی خود را از دست بدهد، اگر هویت فرهنگی یک ملت را بتوانیم حفظ کنیم، آن ملت به هیچ وجه آسیبپذیر نیست. وی با اشاره به سخنان خود در جمع طلاب کابل گفت: در این جلسه مطرح شد که هویت علمی حوزههای علمیه افغانستان را به دوستان طلبه بشناسانید تا بدانند آخوند خراسانی مرجع عام و تام شیعه و خاقانی ادیب بزرگ اهل افغانستان بوده است. برزو خاطرنشان کرد: باید بدانیم اگر ملتی در شرایط ضعف سیاسی و اقتصادی است، به معنای این نیست که در ضعف فرهنگی نیز قرار دارد، هر اندازه ملت بتواند هویت فرهنگی خود را حفظ کند، آن ملت از نابودی دور میشود. وی ادامه داد: کسی برنده است که بتواند فرهنگ خود را حفظ کند و گرفتار خودباختگی فرهنگی نشود تا با ورود به فضای فرهنگی جدید منحل و محو نشود. مدیرکل فرهنگی جامعة المصطفی العالمیه یادآور شد: هنر پاک و معنوی سرزمین افغانستان حتی هنرهای دستی و اصیل خود را بازخوانی و بازسازی مجدد کنید و به نمایش بگذارید. وی عنوان کرد: اگر مشاهده میشود افغانستان مورد توجه بسیاری از افراد است و برخی اوقات ملت آن را دچار التهاب میکنند، به دلیل خوف از این پیشینه فرهنگی است. اجرای سرود، نمایشنامه، مسابقه توسط کودکان افغانستانی از دیگر برنامههای این جشنواره بود. در پایان این جشنواره به 9 اثر برگزیده و 9 اثر شایسته تقدیر در سه مقطع سنی 6 تا 9 سال، 9 تا 12 سال و 12 تا 18 سال جوایز ارزشمندی اهدا شد. در این مراسم از کوثر فیضی هفت ساله به عنوان نفر اول، موسی امیری 6 ساله به عنوان نفر دوم و معصومه واعظی هشت ساله به عنوان نفر سوم در گروه سنی 6 تا 9 سال تقدیر شد. همچنین در این مراسم خدیجه رضایی هشت ساله، هانیه میرزایی هشت ساله و فاطمه ابراهیمی هفت ساله به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شدند.
در رده سنی 9 تا 12 سال نیز از حسین حسینزاده به عنوان نفر اول، زهرا رضایی به عنوان نفر دوم و علی اصغر فاضلی به عنوان نفر سوم تقدیر شد و عاطفه امینی 10 ساله، مرتضی خدادادی 11 ساله و سکینه سادات هاشمینژاد 12 ساله به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند. در رده سنی 12 تا 18 سال از فاطمه رضایی 16 ساله به عنوان نفر اول، زینب صادقی 15 ساله به عنوان نفر دوم و مریم ابراهیمی 14 ساله به عنوان نفر سوم تجلیل صورت گرفت و فاطمه کریمی 15 ساله، مرضیه امینی 13 ساله و طاهره حسینی 14 ساله به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شد. انتهای پیام/78003/و40
94/07/05 - 11:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]