واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ مهر ۱۳۹۴ (۸:۵۰ق.ظ)
آمار مطالعه در کشور هيچ تناسبي با تمدن و فرهنگ اسلامي و ايراني ندارد موج - خرم آباد - مدير کل دفتر هماهنگي امور استان هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: متاسفانه در کشور ما، آمار مطالعه هيچ تناسبي با تمدن و فرهنگ اسلامي و ايراني ما ندارد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد مهدي احمدي در اين مراسم ضمن تبريک روز عرفه و هفته گراميداشت دفاع مقدس، از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان و موسسه نمايشگاه هاي فرهنگي ايران تقدير کرد و گفت: ما هم از منظر ديني و هم از منظر ملي داراي تمدن و پيشينه تاريخي هستيم و کشوري که از اين دو منظر داراي تمدن باشد بايد از سطح بالاي مطالعه در جامعه برخوردار باشد اما متاسفانه در کشور ما آمار مطالعه هيچ تناسبي با تمدن و فرهنگ اسلامي و ايراني ما ندارد.
وي در ادامه به علل پايين بودن سرانه مطالعه در کشور اشاره کرد و گفت: اولين موضوعي که موجب کاهش علاقه مندي مردم ما به مطالعه و کتابخواني شده، وجود و گسترش فضاهاي مجازي است که بايد با مديرت درست در مسيري قرار گيرد که موجب کمرنگ شدن جايگاه مطالعه و کتابخواني در کشور نشود.
مدير کل دفتر هماهنگي امور استان هاي وزارت عدم وجود الگوي زيست فرهنگي را دومين علت پايين بودن سطح سرانه مطالعه در کشور خواند و افزود: براي حل اين مشکل راهکارهايي وجود دارد که ابتدايي ترين و اصلي ترين آن کانون خانواده است و والدين بايد با گرايش به سمت مطالعه، علاقه به کتابخواني را در وجود فرزند خود نهادينه کنند.
احمدي اضافه کرد: حمايت درست از ناشران و نويسندگان دومين راهکار ايجاد يک الگوي زيست فرهنگي درست است که خوشبختانه دولت تدبير و اميد وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين زمينه اقداماتي انجام داده که اين جنبه حمايتي را بيش از پيش پررنگ جلوه مي دهد.
وي تاکيد کرد: معافيت مالياتي ناشران و کتابفروشان يکي از مهم ترين اقدامات حمايتي دولت در اين زمينه است که موجب ايجاد اميد در بين فعالان اين حوزه شده است.
مدير کل دفتر هماهنگي امور استان هاي وزار فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح کرد: شفاف سازي مشکلات و قوانين حوزه کتاب از ديگر کارهايي است که در دولت کنوني صورت گرفته و موجب شده که به عنوان نمونه اعضاي شوراي نظارت بر کتاب بدور از صلائق و نظرات شخصي و فقط بر اساس قانون اظهار نظر کنند تا مسير ناشران و نويسندگان در زمينه چاپ کتاب هموارتر شود.
احمدي خاطر نشان ساخت: اعتماد به بخش خصوصي و صنوف مرتبط با کتاب از ديگر راهکارهاي حمايت از فعالان اين حوزه است که نمونه بارز آن واگذاري مديريت و اجراي نمايشگاه بين المللي کتاب تهران در دوره گذشته بود که اثرات درخشاني را با خود به همراه داشت.
وي در پايان برگزاري نمايشگاه ها را بهترين راهکار هدايت افکار عمومي به سمت کتاب دانست و گفت: کتاب جامعه را در برابر بسياري از مشکلات فرهنگي واکسينه مي کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]