واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۳۲ب.ظ)
ضرورت استفاده هرچه بيشتر از انرژيهاي نو و تجديدپذير موج-مديرعامل شرکت توانير با تأکيد بر ضرورت استفاده هرچه بيشتر از انرژيهاي نو و تجديدپذير گفت: امروز حرکت به سمت استفاده از انرژيهاي نو و تجديد پذير براي صنعت برق يک راهبرد اساسي است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، آرش کردي، مديرعامل شرکت توانير در نشست بررسي مشکلات برق بخش خلجستان از توابع استان قم بر ضرورت استفاده هرچه بيشتر از انرژيهاي نو و تجديدپذير تأکيد کرد و گفت: امروزه در برخي نقاط استفاده از يک مدل سنتي براي تأمين برق پايدار مشترکين توجيه اقتصادي ندارد و لازم است با استفاده از ظرفيت و مشارکت بخش خصوصي در جهت توليد انرژي از منابع تجديدپذير (خورشيدي)حرکت کنيم.
مديرعامل شرکت توانير در جلسهاي که با حضور محمدي مشاور رييس مجلس شوراي اسلامي و همچنين معاون عمراني استانداري قم و جمعي از مديران برق و گاز استان قم برگزار شد،خاطرنشان کرد: با استفاده از توليد پراکنده برق (D&G) ميتوانيم بسياري از مشکلات از جمله افت ولتاژ برق بخش خلجستان را برطرف کرد.
کردي گفت: پيشبيني ميشود تا پايان برنامه ششم توسعه صنعت برق کشور 3 تا 4 هزار مگاوات نياز خود را از نيروگاههاي مقياس کوچک تأمين کند.
وي افزود: استفاده از توليد پراکنده که يک استراتژيک کلان براي صنعت برق کشور است، در گذشته استانداردهاي لازم را نداشت، اما؛ امروز با استفاده از مولدهايي با راندمان بالا ميتواند راهگشا باشد.
کردي در ادامه با اشاره به مزيتهاي استفاده از اين نيروگاهها افزود: ميزان تلفات انرژي به جهت نزديکي محل توليد و مصرف کاهش مييابد و کاهش تلفات از جمله سياستهاي اساسي صنعت برق کشور است.
وي همچنين به ميزان قرارداد خريد تضميني برق اشاره کرد و گفت:در حال حاضر قرارداد 2700 مگاواتي براي خريد تضميني برق با استفاده از ظرفيت توليد پراکنده برق بسته شده است و در مجموع ظرفيت استفاده از اين نيروگاهها در کشور به 500 مگاوات ميرسد.
کردي در ادامه اظهار اميدواري کرد: بر اساس راهبردهاي شرکت توانير و مشارکت بخش خصوصي جهت سرمايهگذاري با استفاده از ظرفيت توليد پراکنده برق، مشکلات برق بخش خلجستان برطرف و از يک استاندارد لازم برخوردار خواهد شد.
وي اظهار داشت: امروز قيمت يک کيلووات ساعت برق براي صنعت برق قريب 80 تومان تمام ميشود، درحاليکه آن را به مردم به طور متوسط 30 تا 40 تومان ضرر ميفروشيم.
وي با ابراز اميدواري از حضور بخش خصوصي در توليد برق گفت: اخيرا شرکت توانير اختياراتي را به استانها مبني بر جذب سرمايهگذار و دعوت بخش خصوصي جهت توليد برق واگذار کرده است و در اين راستا استان ها ميتوانند به صورت مستقل از اين مدل جديد استفاده کنند.
مديرعامل شرکت توانير در ادامه از مشارکت بخش خصوصي مبني بر احداث زيرساخت توليد پراکنده برق به ميزان 6 مگاوات در بخش خلجستان قم خبر داد و گفت: اين سرمايهگذار لازم است قبل از پيکبار تابستان آينده آن را وارد مدار کند.
اين مقام مسوول خاطرنشان کرد: بخش خصوصي و همچنين مشترکين مختلف از جمله خانگي ميتوانند در اين مدلها با استفاده از انرژيهاي پاک حضور داشته باشند.
وي اضافه کرد: شرکت توانير به هر شهروندي که بتواند با استفاده از انرژيهاي نو و تجديدپذير برق توليد کند، به ازاي هر کيلووات ساعت انرژي توليدي، مبلغي بالغ بر 600 تا 900 تومان ميپردازد.
وي اين خريد برق را تضميني دانست و مدت قرارداد آن را 20 ساله عنوان کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]