واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۱۶ب.ظ)
امضاي منشور اخلاقي انتخابات چقدر از هزينه هاي سياسي مي کاهد؟ موج - گروه سياسي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اسفند سال جاري دو انتخابات بزرگ در پيش است. از هم اکنون مجريان و مسوولان دولتي براي برگزاري انتخابات سالم تلاش مي کنند. در اين ميان همکاري و تفاهم احزاب و گروه هاي سياسي براي پرهيز از تنش ها و افزايش هزينه هاي سياسي بسيار مهم است؛ چرا که رعايت اخلاق انتخاباتي و جلوگيري از فعاليت هاي پرتنش سياسي مي تواند سلامت و آرامش انتخابات را تضمين کند.
از اين جهت محمدحسين مقيمي، معاونت سياسي وزارت کشور از احزاب مجوز دار خواسته است که منشور اخلاقي انتخاباتي امضا کنند تا به اين وسيله از حجم هزينه هاي سياسي کمتر کنند. وزير کشور هم بر اين نکته تاکيد کرده بود که احزاب منشور اخلاقي انتخاباتي امضا کنند تا برخي بد اخلاقي ها در جامعه به وجود نيايد.
اميري، سخنگو و قائم مقام وزارت کشور در اين زمينه گفته است: «ايجاد منشور اخلاقي انتخاباتي بين احزاب الزامات حقوقي ايجاد مي کند و از اين نظر طرح خوبي است.»
اين امر زماني بيشتر موثر واقع مي شود که خانه احزاب نيز بازگشايي شده است. از اين نظر براي وحدت بيشتر احزاب و پيشگيري از اختلافات بين جناح ها بهتر است که چنين منشور اخلاقي بين احزاب امضا شود.
قدرت علي حشمتيان، نايب رئيس خانه احزاب در اين زمينه گفته است: «من منشور اخلاقي را براي پرشور کردن فضاي انتخابات و همچنين کاهش تنشها را مفيد ميدانم. البته دولت هم در اين زمينه بايد در کنار احزاب باشد. اگر اين منشور تهيه شود، فضاي سالم انتخاباتي ايجاد شده و تخريبها کاهش مييابد. من پيشنهاد تهيه منشور اخلاقي را به هيأت رئيسه خانه احزاب تقديم ميکنم و اگر هيأت رئيسه اين پيشنهاد را تصويب کرد، تهيه اين منشور در دستور کار خانه احزاب قرار خواهد گرفت.»
وي خاطرنشان کرده است: «پيشنهاد تهيه منشور اخلاقي معاون سياسي وزير کشور را مفيد ميدانم و از اين پيشنهاد استقبال ميکنم و از هر کمکي که لازم باشد دريغ نميکنم. اين انتخابات حساستر و متفاوتتر از انتخابات گذشته است؛ زيرا در دوره دولتهاي نهم و دهم احزاب فضاي زيادي براي فعاليت نداشتند و در حاشيه بودند اما دولت يازدهم فضاي بازتري براي احزاب ايجاد کرده و احزاب هم فعال شدهاند.»
در اين رابطه بيشتر احزاب موافقت خود را اعلام کرده اند. علي کيهانيان، دبير کل جمعيت حاميان انقلاب اسلامي در اين زمينه گفته است: «منشور اخلاقي في نفسه در اساسنامه همه احزاب وجود دارد. با اين حال نوشتن و امضاي منشور ايجاد تعهد مي کند. هر چند تعهد و تقوا بايد در وجود افراد و به صورت ذاتي باشد. هر چند منشور اخلاقي مکتوب نيز از جهت نمادين حائز اهميت است و اصول و وزن خود را خواهد داشت.»
کيهانيان افزوده است: «وجود منشور اخلاقي بين احزاب خوب است و مي تواند ضمانت اجرايي ايجاد کند. هر چند حالتي نمادين دارد.»
با اين حال وجود چنين منشوري هر چند به حالت نمادين و شعار گونه پيشنهاد خوبي است. پيشنهادي که باعث مي شود که از حجم بدفهمي هاي سياسي در آستانه انتخابات و در جريان و بعد از آن کم کند و به باوري هزينه هاي سياسي هم کاهش مي يابد. با اين حال بايد ديد بررسي اين طرح و پيشنهاد چه زماني در خانه احزاب پيگيري مي شود و چه زماني اين منشور اخلاقي انتخاباتي امضا خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]