واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۱ب.ظ)
تأکيد بر پيشرفته بودن معماري معاصر ايران/ برگزاري نمايشگاه معماري معاصر ايران در شهرک معماري پاريس موج - يک استاد برجسته معماري دانشگاه ورساي پاريس در ديدار با معاون معماري و شهرسازي وزير راه و شهرسازي بر پيشرفته بودن معماري معاصر ايران تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، پروفسور ريچارد اسکوفيه، استاد معماري دانشگاه ورساي پاريس، با پيروز حناچي معاون معماري و شهرسازي وزير راه و شهرسازي در محل اين وزارت ديدار و گفت و گو کرد.
اسکوفيه در اين ديدار با اشاره به معماري پيشرفته معاصر ايران که عناصر هنر و فرهنگ ايراني و اسلامي در آن وجود دارد، گفت: هنر و معماري ايران قابليت عرضه در نمايشگاه معماري پاريس واقع در سيته (شهرک) معماري پاريس در نزديکي برج ايفل را دارا است.
وي با بيان اين که اين نمايشگاه ميتواند محلي براي عرضه آثار هنري و معماري قرون ۲۰ و ۲۱ ايران و شهرسازي سالهاي اخير اين کشور باشد، افزود: همچنين ميتوان غير از آثار معماري و آلمانهاي شهري، ساير هنرهاي ايراني مانند؛ سينماي ايران که در فرانسه با آثار کيارستمي شناخته شده است يا نقاشي و مجسمهسازي نيز در تقويت محتواي نمايشگاه استفاده کرد.
اين معمار فرانسوي، شهرک معماري فرانسه را يک نهاد دولتي دانست که بودجه دولتي ندارد و وابسته به درآمدهاي حاصل از برگزاري نمايشگاههايي از اين دست است و افزود: بنابراين برگزارکنندگان نمايشگاه با توجه به نوع فضا و حجم آثار ارائه شده در نمايشگاه ميبايست هزينهاي به مديران سيته پرداخت کنند؛ ضمن اين که در طول برگزاري نمايشگاه ميتوان کنفرانس و کارگاههايي آموزشي با موضوع معماري و هنر ايراني با سخنراني هنرمندان و معماران برجسته و مقامات دو کشور برگزار کرد.
در ادامه اين نشست نيز معاون وزير راه و شهرسازي با تأييد پيشنهاد برگزاري نمايشگاهي از آثار معماري و هنر معاصر ايران در پاريس اظهار کرد: در سالهاي اخير کارهاي هنري زيادي در تهران و ديگر کلانشهرها مانند پل طبيعت و پل عباسي يا ديگر پلهاي تهران، ميادين اصلي، مجسمههاي مهم تهران، سردر برخي دانشگاهها و ... طراحي و اجرا شده که ميتوان اين آثار را در نمايشگاه مذکور ارائه کرد.
عضو هيأت علمي دانشکده معماري و شهرسازي دانشگاه تهران ادامه داد: معاونت معماري و شهرسازي وزارت راه و شهرسازي در گذشته همکاريهاي خوبي با جمال کامياب، رئيس سابق سازمان زيباسازي شهرداري تهران و رايزن فعلي فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در فرانسه، داشته و اين روابط هماکنون نيز ادامه دارد که ميتوانيم با استفاده از تجربيات خوبي که وي در زمينه ارتقاي معماري و شهرسازي تهران با استفاده از هنر معاصر هنرمندان بنام کشور داشته است، آثار هنري خوبي که در تهران وجود دارد را در اين نمايشگاه به علاقهمندان به هنر و معماري در فرانسه معرفي کنيم.
وي با تأکيد بر لزوم طراحي يک پروپوزال در خصوص اهداف و نحوه برگزاري نمايشگاه معماري و هنر معاصر ايران در پاريس خاطرنشان کرد: برگزاري اين نمايشگاه يک نقطه شروع براي همکاريهاي هنري ايران و فرانسه است و ميتوان پس از برگزاري اين نمايشگاه در پاريس، نمايشگاه مشابهي نيز درباره آثار معماري مدرن فرانسه در تهران برگزار کرد.
گفتني است؛ در اين نشست دو طرف بر برگزاري يک ورکشاپ در تهران و پاريس براي آشنايي معماران و آرشيتکتهاي جوان، گمنام و خلاق ايراني و فرانسوي از آثار معماري و هنري دو کشور که در آن آموزشهاي جديد به اين معماران ارائه شود، توافق کردند. ضمن اين که ريچارد اسکوفيه استاد معماري دانشگاه ورساي پاريس تقاضاي گروه علمي فلسفه هنر دانشگاههاي ايران براي ترجمه کتابش با عنوان «۴ مفهوم اساسي در معماري» را که کتابي در باب فلسفه معماري است، پذيرفت؛ حناچي نيز کتاب «پنج هزار سال مهندسي در ايران» را به اين استاد دانشگاه و هنرمند فرانسوي اهدا کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]