تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه قلب بهتر از روزه زبان است و روزه زبان بهتر از روزه شكم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825825179




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ايران نبايد صرفا به بازاري براي فروش خودروهاي جهاني تبديل شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۰:۶ق.ظ)
محمد قلي يوسفي، تحليلگر اقتصادي درگفتگو با موج؛ ايران نبايد صرفا به بازاري براي فروش خودروهاي جهاني تبديل شود موج - آيا وضعيت صنايع کشورمان پس از رفع تحريم ها اقتصادي بهبود مي يابد؟ آيا با ورود غول هاي خودرو سازي جهان مانند بنز و فولکس واگن به ايران توليد داخلي ما در اين صنعت از بين خواهد رفت؟
اين روزها چنين پرسشهايي موضوع بحث بسياري از محافل است که هر کسي در اين خصوص عقيده اي را بازگو مي کند. محمد قلي يوسفي، تحليلگر اقتصادي کسي بود که خبرنگار موج براي طرح چنين پرسشهايي به گفتگو با وي پرداخت. آنچه در زير مي بينيد شرح اين گفتگو است.
بهتر است در ابتدا نگاهي اجمالي به جايگاه صنايع در کشورمان داشته باشيم.
کشور ما کشوري توسعه نيافته است که داراي درآمدهاي عظيم نفت و و گاز با پتانسيل هاي بسيار بالا در اين بخش است. تنها راه فرار ما از توجه صرف به فروش نفت و گاز پرداختن درست و بجا به صنعت است که در راس آن مي توان به صنعت خودرو سازي اشاره کرد که از آن تعبير به صنعتِ صنعتها مي کنند.اين صنعت از آنجا که روي 60 تا 70 صنعت ديگر تاثير مي گذارد اين عنوان را به خود اختصاص داده است. ما در کشور خودمان هم بيش از 4-5 دهه است که تجربه فعاليت در اين بخش اقتصادي را داريم. در حين اين سالها در اين راستا نيروهاي فني زيادي هم رشد و پيشرفت کردند. ايران به دليل در دست داشتن نفت و گاز و بازار منطقه قطعا مي تواند شرايط مناسبي براي رشد در اين بخش توليدي داشته باشد.

با اين اوصاف چرا اين صنعت نتوانست در منطقه و تا حدودي حتي در داخل کشور آنگونه که بايد رضايت خاطر مشتريانش را جلب کند؟
ما در همه اين سالها هر بار بدلايل مختلفي با محدوديتهايي مواجه شده ايم. بخشي از مشکلات بر مي گردد به معضلات کلاني که مجموع صنايع کشورمان را در بر گرفت. از جمله سياستهاي غلط که منجر به رکود عميقي در اقتصاد کشورمان شد سياستهاي پولي، مالي و مديريت غلط سيستم بانکي بود که در سال هاي اخير به نهايت شاهد آن بوديم. سيستم هاي بانکي که مبتلا به مشکلات شدند (از آنجا که مهم ترين محل براي تامين اعتبار بخش توليد و گردش اقتصادي بودند) به تمام زواياي ديگر اقتصاد نيز آسيب شديدي وارد شد. علت هم اين بود که سياستگذاران اقتصادي، سيستم بانکي را تبديل به مکان توليد کيک ملي کردند و منابع مالي در دست عده اي ذي نفوذ و با قدرت قرار گرفت و ديگر بخش ها از اين محرک اقتصادي بي بهره شدند. تمام اين مشکلات سبب شد که کشاورزي و صنايع ما در سالهاي اخير بشدت در تنگنا قرار گيرند و هر کدام به طور متوسط تنها از 50 درصد ظرفيت شان استقاده مي کنند. از طرفي وقتي توليد کم شود 35 درصد از نيروي کار نيز مازاد بر نياز خواهد بود و همين امر هزينه ها را بالا مي برد. متاسفانه صنعت خودرو ما نيز مبتلا به همين گرفتاري ها است.

دولت در اين ميان چه راهکاري پيش رو گرفت و چه کرد؟
دولت به دليل مشکلات پيش روي اقتصاد در تلاش براي تامين مخارج خود از طريق تغيير نرخ ارز است و در کنار آن به وسيله افزايش دريافت ماليات و هزينه هاي اينچنيني در پي جبران در آمد و افزايش نقدينگي اش هستند. بايد توجه کرد که خود همين تدابير نادرست منجر به افزايش بيکاري، تورم و رکود در توليد مي شود در نهايت اين به ضرر صنايع خواهد بود.

مي خواهم تخصصا سوالي در مورد صنعت خودرو از شما داشته باشم
به نظرتان پس از رفع تحريم و ورود غول هاي خودرو سازي به کشور چه اتفاقي بر سر خودرو سازان داخلي خواهد افتاد؟
اين امر تماما بستگي دارد به اين که سياستگذاران ما چه تدبيري را دنبال خواهند کرد. اگر هدفشان حمايت از توليدات داخلي باشد مي توانند از طريق جذب سرمايه گذاران خارجي براي افزايش توليد در کشور اقدام مثبتي کنند و اين به نفع صنايع ايران از جمله خودرو سازي خواهد بود. اما اگر هدف اين باشد که از طريق واردات بخواهند رقابت ايجاد کنند، اين منجر به شکست صنايع داخلي و رکود بلند مدت اقتصادي کشورمان مي شود. تجربه نشان داده است واردات هيچ وقت نتوانسته باعث موجب رفع تورم و بهبود وضع اقتصادي خواهد شد. ايران نبايد صرفا به بازاري براي فروش خودروهاي جهاني تبديل شود. بايد توجه داشت که اگر خودرو سازان بين المللي به ايران بياييند و آمدنش براي صرفا فروش محصولاتشان نباشد و باب همکاري و شراکت باز شود، هم بر ارتقا و انتقال تکنولوژي و دانش فني و هم بر افزايش فعاليت هاي صنعتي در داخل کشور تاثيري مستقيم خواهند گذاشت.

گفتگو:محمدرضا زماني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن