واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرخش آشکار سیاستهای غرب نسبت به دمشق/ از «اسد مشروعیت ندارد» تا «باید با اسد گفتوگو کنیم»
به گزارش نامه نیوز، اظهارات اخیر مقامات غربی درباره «بحران سوریه» و «بشار اسد» در تناقضی آشکار با مواضع چند سال اخیر آنها، نشان از چرخشی قابل توجه در سیاست های غرب نسبت به سوریه است. چرخش در سیاست هایی که مولفه های «قدرت»، «بحران»، «داعش» و «اسد» شاکله اصلی آن را تشکیل می دهد.
لوران فابیوس، وزیر خارجه دولت فرانسه درسخنانی در گفت وگو با روزنامه لوفیگارو این کشور می گوید: فرانسه بر این عقیده است که راه حل دیپلماتیک، نیازمند تاسیس دولت واحد ملی با مشارکت افرادی از دولت بشار اسد است تا از تکرار حادثه سرنگونی دولت که در عراق روی داد، جلوگیری کند.
وی در ادامه می افزاید: فرانسه هیچگاه خواستار برکناری بشار اسد به عنوان پیش شرط مذاکرات صلح در سوریه نبوده است.
جان کری وزیر نیز در اظهاراتی قابل توجه در هفته اخیر گفت که بشار اسد رئیس جمهور سوریه باید قدرت را ترک کند اما زمان ترک قدرت قابل مذاکره است.
وزیر خارجه آمریکا در این باره افزود: در یک و نیم سال گذشته گفتیم که بشار اسد باید از قدرت کناره گیری کند اما چه زمانی و با چه شیوه ای ... ضروری نیست این موضوع در یک روز یا یک ماه روی دهد.
این در حالی است که قدرت های غربی و منطقه ای برای برگزاری نشست های بین المللی با هدف پایان دادن به بحران سوریه پیش شرط برکناری بشار اسد از قدرت را مطرح می کردند و همه اطراف درگیری و موثر در این بحران را به پذیرش آن وادار می کردند؛ واشنگتن و پایتخت های اروپایی که در چند سال نخست آغاز بحران سوریه، عنوان می کردند دولت بشار اسد از وجاهت و مشروعیت قانونی برخودار نیست و حاضر نبودند با دولت دمشق برای حل بحران این کشور بر سر یک میز بنشینند امروز در چرخشی آشکار به دنبال میانجی مورد اعتماد برای جلب نظر اسد برای گفت وگو هستند.
جان کری وزیر خارجه آمریکا در اظهارات اخیر خود نیز در این باره می گوید: وی افزود: ما آماده گفتگو هستیم اما آیا بشار اسد هم آماده مذاکره واقعی است؟ آیا روسیه آماده است بشار اسد را پای میز مذاکره حاضر کند و به راه حلی برای این پرونده دست یابیم؟ در وضعیت فعلی، بشار اسد بحث و بررسی های جدید را رد می کند روسیه هم حاضر کردن بشار اسد در پای میز مذاکره را رد می کند.
تاکنون بیش از 215 هزار نفر در جنگ 4 ساله سوریه کشته و بیش از 11 میلیون نفر نیز آواره شده اند؛ بحران پناهجویان سوری نیز اخیرا به معضلی برای کشورهای اروپایی تبدیل شده است، چالشی عمیق که به تحرکات اروپایی ها برای تصمیم گیری در قبال پدیده «داعش» نیز سرعت بخشیده است.
با این وجود می توان گفت ظهور و گسترش یک دشمن مشترک میان دولت اسد و دول اروپایی و غربی پس از چهار سال توانسته است دشمنان دیرین را به متحدانی امروزی تبدیل کند تا امروز پاریس که سفارت دمشق در این کشور را تحویل مخالفان اسد داده بود دستور لشکر کشی به سوریه برای مقابله با داعش را صادر کند.
از سوی دیگر تاثیر دستیابی ایران و غرب به نقطه ای مشترک بر سر تفاهم بر سر مساله فعالیت های هسته ای ایران و تحریم های غرب بر انعطاف پذیری غرب نسبت به بحران سوریه را نمی توان نادیده گرفت؛ پیروزی گزینه دیپلماسی در قبال دیگر گزینه ها دو طرف را چند گام به سمت میز مذاکره و پذیرش نقش و تاثیر ایران در منطقه در قبال حل بحران سوریه نزدیک تر کرد و منجر به آن شد که چرخشی آشکار در سیاست های غرب نسبت به بحران سوریه با نقش آفرینی ایران صورت بگیرد.
واشنگتن و دیگر پایتخت های غربی به وضوح دریافته اند که اسد رفتنی نیست و بی شک آینده سوریه با بشار اسد و یا نزدیکان وی گره خورده است؛ 4 سال کشتار بی رحمانه در سوریه و سرازیر شدن پول های هنگفت و تجهیزات نظامی به سوی مخالفان اسد از سوی قدرت های غربی و منطقه ای امروز چیزی جز پشیمانی برای آنها به همراه نداشته است چرا که ظهور پدیده داعش به درستی مسیر اشتباه سیاست های غرب را نمایان کرده است.
۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]