واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر:1394/06/31-به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علیرضا زالی روز سه شنبه در هفتمین نشست و اولین سالگرد تاسیس شورای راهبری گردشگری سلامت افزود: هرگز هیچ تخت مورد نیاز بیماران داخلی در اختیار گردشگر خارجی قرار نخواهد گرفت.
وی اضافه کرد: این شورا با هدف ارتقاء، هم افزایی، تجمیع و ایجاد همکاری بین دستگاه های مرتبط چهارگانه محقق شد.
زالی اظهار کرد: هدف مهم این شورا، افزایش کیفیت خدمات در کنار کمیت است که این مهم در بخش سیاستگذاری با ایجاد مجموعه های نظارتی و نهادسازی های متنوع مورد توجه قرار گرفته است.
وی با تاکید بر مزیت های نسبی درمان در ایران تصریح کرد: تمرین بالای پزشکان ما نسبت به سایر پزشکان به ویژه در خاورمیانه و آسیا و ارزان بودن خدمات پزشکی و سلامت کشور دو مزیت بزرگی است که ایران را پایگاه خوبی برای گردشگری سلامت قرار خواهد داد.
زالی ادامه داد: ساماندهی خدمات گردشگری در قالب طبیعت درمانی، مختص بیماران نیست و برای همه افرادی که تمایل دارند از تنوع اقلیم بکر ایران استفاده کنند مورد توصیه است.
وی اظهار کرد: شورای راهبری سلامت، کوشیده است در زمینه فراهم کردن زیرساخت ها و تحقق شرایط حضور بخش خصوصی، ایجاد انجمن صنفی درمانی در بیمارستان ها به عنوان انجمن فعالان گردشگری سلامت و تهیه پیش نویس فعالیت های موردنظر، گام های موثری در این زمینه بردارد.
زالی تاکید کرد: کشور ما در ارائه خدمات درمانی جراحی پلاستیک و زیبایی، درمان های کم تهاجمی و غیرتهاجمی قلبی- عروقی، جراحی های پیچیده قلب، درمان ناباروری و نازایی که با ذائقه فرهنگی مردم جنوب شرق آسیا نیز مطابقت دارد، درمان های تخصصی و فوق تخصصی دندانپزشکی، اعمال پیچیده ستون فقرات و جراحی های مغز و اعصاب دارای شرایط ممتاز و ویژه ای است.
وی با تاکید بر شرایط ممتاز درمانی در ایران گفت: در برخی از خدمات درمانی برای نمونه درمان های نوین لاپاراسکوپی با روش های جدید کم تهاجمی در منطقه بی بدیل هستیم به طوری که در پیوند کلیه با لاپاراسکوپی در آسیا اول و در جهان رده سوم را در اختیار داریم.
رییس سازمان نظام پزشکی افزود: تعرفه خدمات درمانی برای گردشگران خارجی فعلا شناور است. این خدمات متناسب در درجه بیمارستان و نوع ارائه خدمات در آینده نزدیک توسط انجمن ویژه ای قیمت گذاری خواهد شد و پیشنهاد مشترک اعضای شورا این است که تعرفه گذاری در این زمینه به هیات امنای دانشگاه های علوم پزشکی سپرده شود.
وی یادآور شد: در شرایط کنونی ما می توانیم برای ارائه همه خدماتی که در دنیا به عنوان خدمات لوکس، پیچیده و باکیفیت در حوزه درمان ارائه می شود، پذیرای گردشگران کشورهای منطقه و فرامنطقه ای باشیم.
در ادامه این نشست معاون امور کنسولی و پارلمانی وزارت امور خارجه گفت: شورای راهبری گردشگری سلامت با نظر سه وزیر و حضور معاونین وزارت خانه های بهداشت و درمان، خارجه و سازمان میراث فرهنگی و نماینده سازمان نظام پزشکی، جلسات منظمی را برگزار می کند.
حسن قشقاوی افزود: در تمام استان ها زیرمجموعه این شورا با همین ترکیب متشکل از نمایندگان پزشکان و نظام پزشکی، نماینده وزارت خارجه در استان ها و نمایندگان معاونت گردشگری در سطح استان جلسات مفیدی برگزار می کنند.
وی اضافه کرد: از نگاه آماری در سال گذشته بیش از 100 هزار نفر در قالب گردشگر درمانی وارد ایران شدند که این افراد در سه بخش گردشگری درمانی، طبیعت درمانی و گردشگری تندرستی از امکانات و خدمات کشورمان استفاده کردند.
معاون امور کنسولی وزارت خارجه تصریح کرد: در حوزه گردشگری برای لغو روادید با همه کشورهای جهان که عمل متقابل انجام بدهند آمادگی خود را اعلام می داریم به شرطی که این لغو روادید به صورت دوجانبه انجام پذیرد.
وی در این باره تشریح کرد: اکنون به اتباع کشورهای گرجستان 45 روزه، آذربایجان 15 روزه و کشور مصر 20 روزه روادید در نظر می گیریم و البته این روادیدها به طور یکجانبه است و درباره روادیدهای دوجانبه با کشورهای سوریه، ترکیه و کشور بولیوی در آمریکای لاتین همکاری داریم.
قشقاوی افزود: در شرایط فعلی به غیر از 9 کشور جهان برای گردشگران دیگر کشورها ویزای فرودگاهی صادر می کنیم، برای اتباع عراقی هم از اول آبان ماه این امکان را فراهم خواهیم کرد.
قشقاوی درباره صدور روادید یا ویزای T که به ویزای درمانی نیز مشهور است گفت:هر بیماری در قالب گردشگری درمانی در نقاط مختلف دنیا امکان دریافت این روادید را در کشور ما دارد و شرایط قیمت آن نصف قیمت ویزای معمولی است.
وی در این باره تصریح کرد: برای ویزای درمانی در ابتدا روادید 90 روزه صادر می کنیم اما اگر تشخیص پزشک و بیمارستان بازه زمانی بیشتری باشد می توانیم روادید کثیرالمسافرت برای سفر چند باره جهت درمان صادر نماییم.
قشقاوی یادآور شد: ایران از نظر قدرت و تشخیص درمان در ردیف هشت کشور اول جهان قرار دارد و برای همین تعدادی از شخصیت های سیاسی و مطرح کشورهای دیگر در دو سال اخیر برای درمان به کشور ما مراجعه کرده اند که به دلیل محرمانه بودن مساله بیماری این افراد، ذکر اسامی آنها ممکن نیست و این مساله نشانگر یک تحول جدی در حوزه گردشگری سلامت کشور است.
در ادامه نشست معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: براساس توافقنامه فروردین 93 که به تایید وزرای امور خارجه، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رییس سازمان میراث فرهنگی رسید، تکالیف و اهداف مشترکی درباره مدیریت گردشگری سلامت معین شد که با قوت در حال اجرایی کردن آن هستیم.
مرتضی رحمانی موحد افزود: شورای راهبری گردشگری کارهای دشوار خود را با ظرافت تا به امروز مدیریت کرده است که این نتایج سازنده ای را به همراه داشته است.
رحمانی عنوان کرد: سه گام اساسی برای این شورا فعال کردن دفاتر، بازاریابان و مجریان حوزه گردشگری سلامت، شناخت منابع و امکانات خدماتی بیمارستانی و تعیین نظام قیمت گذاری بوده است که انجام این گام های اساسی تا پایان سال جاری محقق خواهد شد.
مدیرکل نظارت و اعتباربخشی درمان وزارت بهداشت نیز در ادامه نشست گفت: بیمارستان هایی که در راستای فعالیت های گردشگری سلامت قادر به ارائه خدمات هستند، براساس آیین نامه های جدید معرفی و استانداردسازی خواهند شد.
محمدحسین میردهقان افزود: وزارت بهداشت در این باره اهداف مهمی را دنبال می کند که ارائه تجربیات تخصصی و فوق تخصصی درمانی، هماهنگی بین دستگاه های مرتبط برای تخصیص تسهیلات لازم و اطمینان بخشی و اعتمادسازی برای گردشگران از آن جمله است.
وی اظهار کرد: تمام بیمارستان های کشور، تنها از ظرفیت های مازاد تخصصی خود برای این منظور استفاده خواهند کرد که درحال حاضر حدود یک چهارم بیمارستان های کشور که عمدتا خصوصی هستند این ظرفیت را دارند.
image description
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]