واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۵۸ب.ظ)
سند توافقنامه سه کشور ايران، افغانستان و هند براي تأسيس کريدور چابهار نهايي شد موج - جلسه کارشناسي سه کشور ايران، افغانستان و هند براي تأسيس کريدور بينالمللي چابهار برگزار شد و سند توافقنامه پس از نهايي شدن به روساي جمهور سه کشور ارائه ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، جلسات کارشناسي نخستين اجلاس کارشناسي تأسيس کريدور حملونقل بينالمللي و ترانزيت بين جمهوري اسلامي ايران، جمهوري اسلامي افغانستان و جمهوري هند (کريدور چابهار) ديروز و امروز برگزار شد و صبح امروز محمدجواد عطرچيان، مدير کل ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي، به نمايندگي از ايران، رودرندرا تاندن، معاون وزير امور خارجه هند، به نمايندگي از دولت دهلينو و وحيد الله ويسي، رئيس عمومي همکاريهاي اقتصادي وزارت خارجه افغانستان، نشستي خبري برگزار کردند.
عطرچيان در اين نشست خبري ضمن تشريح اهميت کريدور بينالمللي چابهار گفت: اين اجلاس با مشارکت کارشناسان ارشد وزارت حملونقل و وزارت خارجه سه کشور در حال برگزاري است و هدف از امضاي اين توافقنامه توسعه تجارت و حملونقل ميان ۳ کشور ايران، افغانستان و هند است.
مدير کل ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي يادآور شد: اين موافقتنامه بر اساس تفاهم اوليهاي بود که ميان وزراي خارجه و حملونقل سه کشور منعقد شد که اميدواريم با تهيه پيشنويس موافقتنامه اين مهم هرچه زودتر اجرايي شود.
وي با بيان اين که اين موافقتنامه تأثير بهسزايي در توسعه منطقه سيستان و بلوچستان و رشد اشتغال و ايجاد ارزش افزوده براي منطقه چابهار و استان سيستان و بلوچستان دارد اظهار اميدواري کرد که با امضاي اين موافقتنامه و باز شدن مسير ترانزيتي جديد کالاهاي کشورهاي ايران، افغانستان و هندوستان بين ۳ کشور جابهجا شود.
عطرچيان با تأکيد بر اينکه ايران آمادگي دارد شرايط را براي توسعه ترانزيت فراهم کند، افزود: در حال حاضر زيرساختها در منطقه چابهار فراهم است و تخفيفات بسيار مناسبي نيز در اين زمينه در نظر گرفته شده است.
اين مقام مسوول در سازمان راهداري و حملونقل جادهاي اظهار کرد: اين توافقنامه مناسبات حملونقلي و ترانزيتي بين ۳ کشور را فراهم ميکند که اميدواريم به تبع اين موضوع تجارت بين ۳ کشور توسعه يابد.
در ادامه اين نشست نماينده کشور هند در پاسخ به سوالي در خصوص نظر دولت کشور هند درباره توافقنامه مذکور گفت: اين توافقنامه براي ارتقاي تجارت هند با ساير کشور بسيار اهميت دارد؛ چراکه بندر چابهار به سواحل غربي هند نزديک است.
رودرندرا تاندن با بيان اين که قابليتهاي بالقوه و متعدد و زيادي در بندر چابهار وجود دارد، گفت: اين بندر راههاي دسترسي زيادي به بازار افغانستان و آسياي مرکزي دارد که از اين لحاظ منحصر به فرد است.
وي با يادآوري اين که روز گذشته تصميمات بسيار خوبي براي راهاندازي اين پروژه اتخاذ شد، ادامه داد: بايد تأکيد کنم تصميمات ديروز قدم اول بود و کارهاي بسيار زيادي باقي مانده که بايد نهايي شود.
نماينده کشور هند افزود: اگر تلاشهاي ۳ کشور به نتيجه برسد گام مهمي در جهت توسعه تجارت و حملونقل ۳ کشور خواهند بود و ۳ کشور از مزاياي اين کريدور منتفع خواهند شد.
همچنين وحيد الله ويسي، نماينده کشور افغانستان، گفت: فعاليتهاي خوبي براي راهاندازي اين کريدور انجام شد يکي از نزديکترين بنادر به سواحل غربي هندوستان چابهار است و با توجه به افزايش روز افزون تجارت در منطقه ايجاد کريدورهاي جديد مثل بندر چابهار ضرورت دارد.
وحيد الله ويسي افزود: حکومت افغانستان بندر چابهار را يکي از مهمترين بندرهاي منطقه ميداند که کالاهاي تجاري افغانستان و آسياي مرکزي را جابهجا ميکند براي اين که ما به مرحله اجراي توافقنامه برسيم لازم است اقدامات مهم ديگري در سطح کلان تصميمگيري شود.
پس از سخنان ويسي عطرچيان درادامه يادآور شد: موافقتنامه چابهار يک موافقتنامه بينالمللي به شمار ميآيد که نه تنها ابعاد حملونقلي و تجاري بين ۳ کشور را دنبال ميکند، بلکه به توسعه و همگرايي منطقه نيز کمک ميکند.
عطرچيان سابقه همکاري ۳ کشور ايران، افغانستان و هند را قديمي و محکم دانست و افزود: اين توافقنامه نقطه عطفي در تجارت منطقهاي خواهد بود و روابط دوستانه و برادرانه ۳ کشور را تقويت خواهد کرد.
مدير کل ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي افزود: امروز و ديروز براي تدوين سند همکاري ميان سه کشور جلسات کارشناسي برگزار شد که توافق پس از نهايي شدن به روساي جمهور ۳ کشور ارائه خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]