واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۱۲ب.ظ)
همکاريهاي دو جانبه سازمان غذا و دارو و انتقال خون موج - به منظور اتخاذ سياستگذاري يکسان سازمان غذا و دارو بر فرايند توليد فرآوردههاي خون و به ويژه پلاسما، نشست مشترک روساي سازمان انتقال خون کشور و سازمان غذا و دارو در محل سازمان انتقال خون ايران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، رسول ديناروند، معاون وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و رئيس سازمان غذا و دارو، صبح روز سه شنبه 31 شهريور 94 با حضور در دفتر مدير عامل سازمان انتقال خون ايران، در نشست مشترکي که به منظور بررسي و تبيين نظارت فني سازمان غذا و دارو بر فرآيند توليد فرآوردههاي خون و به ويژه فرآوردههاي مشتق از پلاسماي خون و تصميم گيري براي سياست گذاري يکسان در زمينه توليد فرآوردههاي مشتق از پلاسماي خون تشکيل شده بود، شرکت کرد.
در اين نشست که معاونين سازمان انتقال خون کشور نيز حضور داشتند، علي اکبر پورفتح اله، مدير عامل سازمان انتقال خون، با ذکر اين نکته که کنسرسيومي از شرکتهاي خصوصي، دولتي و نيمه دولتي و با سرمايه گذاري شرکتهاي خارجي تشکيل شده است که آمادگي و علاقه مندي خود را براي ورود به ايران در زمينه تأسيس پالايشگاه پلاسما و جمع آوري پلاسما اعلام کردهاند، اظهار اميدواري کرد که با افزايش ظرفيت توليد پلاسما و پالايشگاه و حمايت سازمان غذا و دارو شاهد باشيم ايران در آينده بازار توليد داروهاي استراتژيک مشتق از پلاسماي خون را در منطقه در دست بگيرد.
پور فتح اله با ذکر اين نکته که حضور اهداکنندگان مستمر خون که ضريب سلامت خون در بين آنان 8 تا 10 برابر بيشتر از اهداکنندگان بار اول است، سلامت خون و فرآوردههاي خون را تضمين کرده است، گفت: بايد کشور بتواند از اين ظرفيت در توليد فرآوردههاي سالم مشتق از پلاسماي خون در منطقه به بهترين نحو ممکن استفاده نمايد.
ديناروند، با اظهار اميدواري از اين که اين نشست منشأ خير و برکت و آغاز همکاريهاي بيشتر بين دو سازمان بزرگ تلاشگر در عرصه سلامت – سازمان انتقال خون و سازمان غذا و دارو – باشد، اعلام آمادگي سازمان خود را براي تنظيم و اجرايي کردن تفاهم نامه مشترک با سازمان انتقال خون جهت آموزش GMP در زمينه مسائل فني و نظارت بر فعاليت بخش خصوصي براي جمع آوري پلاسما و توليد فرآوردههاي مشتق از پلاسماي خون اعلام کرد.
وي با تاکيد بر اينکه جمع آوري پلاسما و اهداي خون ارتباط مستقيمي با مسائل اخلاقي و فرهنگي جامعه دارد، افزود: اهداکنندگان خون از متعهدترين، معتقدترين، مسئوليت پذيرترين افراد جامعه هستند.
همچنين در اين نشست دکتر صديقه اميني کافي آباد، معاون تضمين کيفيت و کنترل کيفي سازمان انتقال خون، از راه اندازي پايگاه داده مشترکي بين سازمان انتقال خون و مراکز خصوصي اهداي پلاسما در آينده خبر داد و گفت: اطلاعات داوطلبان اهداي خون و پلاسما در اين پايگاه داده نگهداري خواهد شد.
وي در توضيح اين پايگاه داده افزود: اين کار به منظور حفظ سلامت خون و پلاسماي اهدايي انجام خواهد شد تا چنانچه داوطلب اهداي خون، پلاسما يا پلاکت به سازمان انتقال خون يا مراکز خصوصي اهدا مراجعه کرد و بنا به دلايلي از اهدا معاف شد، امکان اهداي خون، پلاسما يا پلاکت در هيچ جاي ديگر نداشته باشد.
دکتر بهادر کاظمي، معاون توسعه مديريت و منابع سازمان انتقال خون، که در اين نشست حضور داشت با تشکر از همکاريهاي سازمان غذا و دارو با سازمان انتقال خون در خصوص تخصيص اعتبارات در رديفهاي کمکي، از دکتر ديناروند خواستار استمرار مساعدت بيشتر به اين سازمان شد.
معاون توسعه مديريت و منابع سازمان انتقال خون ايران، همچنين خواستار تجديد نظر در هزينه پلاسماهاي ارسالي براي توليد فراوردههاي مشتق از پلاسما شد.
گفتني است در اين نشست مشترک، مذاکراتي در خصوص نحوه نظارت سازمان غذا و دارو به عنوان ناظر بر توليد دارو و فراوردههاي بيولوژيک در کشور صورت گرفت.
همچنين مقرر شد طي تنظيم تفاهم نامه اي، نيروهاي تخصصي و فني که در زمينه پلاسما فعاليت دارند، زمينه مميزي از مراکز اهداي خون توسط سازمان غذا و دارو فراهم شود و کارگروه مشترکي براي سياست گذاري يکسان بين سازمان انتقال خون و سازمان غذا و دارو در زمينه داروهاي مشتق از پلاسما و صنعت دارو در کشور تشکيل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]