واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۲۰ب.ظ)
تا چند روز آينده؛ کوچ پاييزه عشاير کهگيلويه و بويراحمد آغاز مي شود موج-مديرکل امور عشاير کهگيلويه و بويراحمد از آغاز کوچ پاييزه عشاير اين استان از مناطق ييلاقي به قشلاقهاي خود تا چند روز آينده خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مجيد علي پور با بيان اين که عشاير کهگيلويه و بويراحمد به عنوان توليدکننده نقش مهمي در اقتصاد استان و کشور دارند، گفت: به دليل شرايط جغرافياي استان جاي ارائه خدمات بيشتر به جامعه عشاير خالي است و مسئولان دستگاههاي مختلف بايد عزم خود را براي برآورده کردن برخي نيازهاي اين قشر جزم کنند.
وي ساماندهي مناطق عشايري، افزايش بهره وري از منابع خاکي و آبي، بهسازي جادههاي عشايري، آبرساني را از جمله مواردي عنوان کرد که مسئولان بايد براي خدمات دهي به عشاير استان مد نظر قرار دهند.
علي پور با بيان اينکه بيش از 54 درصد صنايع دستي کهگيلويه و بويراحمد توسط عشاير توليد ميشود، افزود: در حال حاضر عشاير اين استان سالانه بيش از 400 هزار متر مربع صنايع دستي از جمله گليم، جاجيم و گبه توليد ميکنند.
مديرکل امور عشاير کهگيلويه و بويراحمد تعداد دام عشاير استان را يک ميليون و 180 هزار رأس برآورد کرد و گفت: عشاير اين استان سالانه بيش از 35 هزار تن انواع محصولات دامي توليد ميکنند بهطوري که قابليت عرضه 94 هزار رأس گوسفند و بره،320 هزار رأس بز و بزغاله و 2هزار و600 رأس دام سنگين از جمله گاو و گوساله را به بازار دارند.
وي با اشاره به اينکه 23 درصد محصولات باغي و کشاورزي استان نيز توسط عشاير توليد ميشود، اظهار داشت: تعداد خانوارهاي عشايري کهگيلويه و بويراحمد در سال 1366 بيش از 17 هزار خانوار با 113 هزار نفر جمعيت بود که بر اساس آخرين سرشماري عشاير کوچنده کشور در سال 1387، اين جمعيت به 11 هزار و 120 خانوار کاهش يافته است.
علي پور خشکسالي هاي پياپي و کاهش قيمت دام زنده، عدم تأمين علوفه دام و آب، جادههاي نامناسب، نبود زيرساختهاي رفاهي نظير برق را از دلايل کاهش جمعيت عشايري استان ذکر کرد.
مديرکل امور عشاير کهگيلويه و بويراحمد با اشاره به تغيير روش زندگي عشاير از سنتي به ماشيني، گفت: فاصله گرفتن جوانان از زندگي عشايري در حال افزايش است و حمايت از جامعه عشايري کهگيلويه و بويراحمد نيازمند تلاش تمام دستگاههاي اجرايي است.
وي با بيان اينکه اعتبارات امور عشاير جوابگوي مشکلات عشاير نيست و ساير سازمانها نيز بايد به ياري اين نهاد بيايند، از در دست اجرا بودن بيش از 50 طرح عمراني در مناطق عشايري استان خبر داد.
علي پور اين طرحها را نگهداري تاسيسات، بهسازي چشمهها، تجهيز آب آشاميدني عشاير، آبرساني با تانکر سيار، بازگشايي جادههاي عشايري ذکر کرد و افزود: با اجراي اين طرحها برخي از مشکلات عشاير استان کاهش مييابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]