واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مجلس از سخنان وزیر رفاه قانع نشد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نتوانست نمایندگانی را که به بی توجهی به مشکلات معلولان و تبدیل کردن بهزیستی به حیات خلوت هزینه ها و برنامه های تبلیغاتی اعتراض داشتند، قانع کند و از مجلس کارت زرد گرفت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، نمایندگان مردم در خانه ملت، توضیحات وزیر کار درباره علت اجرا نکردن قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و استفاده از سازمان بهزیستی بهعنوان حیات خلوت هزینهها و برنامههای تبلیغاتی را قانع کننده ندانستند.
در نشست امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی، علی ربیعی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی برای ارائه توضیحاتش درباره سوال های مطرح شده، پشت تریبون رفت و گفت: در دولت یازدهم اقدامات زیادی برای رفع موانع و مشکلات معلولان صورت گرفته است. وی با اشاره به اقدامات و سیاست گذاری های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی درخصوص معلولان گفت: ما از مشاوران و تشکل های معلولان به خوبی استفاده کرده ایم و این امر نهایتا منجر به تصویب برنامه جامع حمایت از معلولان در دولت شده که بخشی از آن تحت عنوان یک لایحه به مجلس تقدیم شده است.
وی افزود: با توجه به قوانین قبلی و همچنین این قانون که دولت تصویب کرده است، قطعا تحول اساسی در وضعیت معلولان ایجاد خواهد شد. وزیر تعاون با اشاره به مواردی از جمله پیش بینی حق برخورداری از تامین اجتماعی و نگه داشتن معلولان در خانه ، مالیات و استراتژی توانمندسازی معلولان گفت: ما حسن قرار گرفتن بهزیستی در کنار قانون کار را به خوبی دیده ایم و براین اساس قسمت اول سوال خانم آلیا محقق شده است.
ربیعی در ادامه درخصوص انتصابات در سازمان بهزیستی و مسائلی از این قبیل گفت: تلاش من و همکارانم این بوده است که از نیروهای داخلی ، متخصص و افرادی استفاده کنیم که عملکرد غیر سیاسی داشته اند و همواره تلاش ما در جهت بهینه سازی این سازمان بوده است.
وی افزود: در این زمینه هیچ نگرش سیاسی نباید وجود داشته باشد و همچنین با توجه به منابع مالی این سازمان باید عملکرد آن نیز حساب شده باشد زیرا همه منابع این سازمان متعلق به افراد کم توانی است که مسئولیت ما را در این زمینه سنگین تر می کند. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با تاکید بر عملکرد خوب دولت در زمینه بهزیستی گفت: البته در همین مدت ، نگاه و میزان حضور رئیس جمهور و همچنین خود من در بهزیستی ، بیش از حضور در هر سازمان دیگری بوده است.
وی تاکید کرد: ما در سازمان بهزیستی تحولات شگرفی ایجاد کرده ایم. ربیعی در ادامه با اشاره به وجود نکات مهم در سوال نماینده مردم تهران گفت: من تمام این انتقادات را می پذیرم و تلاش می کنم تا از هرگونه ریخت و پاش در سازمان جلوگیری کنم و البته بسیار خوشحالم که چشمان نظاره گری در این زمینه وجود دارد.
در ادامه این جلسه فاطمه آلیا در ادامه طرح سوال خود با اشاره به صحبت های خوب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سوال مطرح شده ، بیش از یک سال است که در کمیسیون مطرح شده و همچنین چند ماه است که در دستور کار قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: سوال ما درخصوص مواردی است که باید انجام می شده اما قصور و کوتاهی های فراوانی در آن انجام شده است. نماینده تهران با اشاره به تصویب قانون جامع حمایت از معلولان در سال 83 و همچنین عضویت ایران در کنوانسیون جهانی معلولان و برنامه چشم انداز و قانون بودجه سالانه کشور گفت: در بسیاری از موارد تلاش های لازم صورت نگرفته است. آلیا در ادامه به بخشی از سخنان امیر مومنان علی علیه السلام خطاب به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: این بزرگوار توجه بالایی به معلولان جامعه داشتند اما امروز با توجه به اجرایی نکردن قوانین لازم در خصوص معلولان ثابت کرده ایم که خود ما مسئولان، معلول بوده ایم. وی تصریح کرد: شما به عنوان یک وزیر در دولت یازدهم در ابتدا از ما برای انجام وظایف مربوط به سازمان بهزیستی تقاضای فرصتی کوتاه داشتید اما امروز با گذشت بیش از 2 سال از آن زمان هیچگونه اقدام موثری انجام نداده اید. آلیا با تاکید بر بحث نظارت و بازرسی بعنوان یکی از نقاط ضعف عملکرد وزارتخانه گفت: عملکرد نظارتی و بازرسی شما ، بسیار ضعیف بوده است و ما تاکنون آمار درستی از تعداد معلولان نداریم. وی در ادامه با اشاره به عملکرد دولت در خصوص معلولان گفت: رئیس جمهور در تبلیغات خود گفته بودند که قانون را اجرایی می کنند و تنها کاندیدایی بودند که در تبلیغات خود اسم معلولان را آوردند اما عملکرد ایشان در ادامه مثبت نبوده است. آلیا با اشاره به اجرایی نشدن برخی قوانین درخصوص معلولان گفت: علاوه بر بحث مسکن ، تامین اجتماعی ، موضوع مهم دیگر بحث اشتغال سه درصدی معلولان در دستگاه ها و وزارتخانه های دولتی است که اصلا پیگیری نمی شود. وی افزود: سازمان بهزیستی باید آزمون استخدامی جداگانه ای برای معلولان برگزار کند که این موضوع نیز عملی نشده است. آلیا ادامه داد: قانون اختصاص 60 درصد از پست های دفتری و ماشین نویسی به معلولان و الزام موسسات و وزارتخانه ها به استخدام معلولین واجد شرایط بدون برگزاری آزمون ورودی نیز موضوع دیگری است که در هیچ یک از استان ها و شهرها اجرایی نمی شود . وی تاکید کرد: سازمان بهزیستی به هیچ یک از مکاتبات ما درخصوص معلولین پاسخی نمی دهد و برای این کار باید چاره ای اندیشید. آلیا با اشاره به تصویب وام خوداشتغالی در مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت کار و بهزیستی چه اقدام مهمی در زمینه اختصاص وام خوداشتغالی به معلولان انجام داده اند. وی تاکید کرد: برغم کم بودن بودجه ، شما بودجه را صرف کارهای دیگری می کنید. پاسخ ربیعی: در ادامه وزیر تعاون در پاسخ به سخنان آلیا نماینده تهران گفت: به نظر من در دو سال اخیر در سازمان بهزیستی هم در بحث نظری و هم اجرا شاهد تحول بزرگی بوده ایم. وی افزود: بیش از یک میلیون و 210 هزار معلول را تحت پوشش بهزیستی قرار داده ایم.
ربیعی گفت: سازمان بهزیستی در بحث پیشگیری از معلولیت با شناسایی بیماری های مولد معلولیت و غربال گری گام های موثری برداشته است.
وی با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن مسکن معلولان در سازمان بهزیستی گفت: اقداماتی را در این زمینه شروع کرده ایم. وزیر تعاون در ادامه با اشاره به بحث استخدام معلولین در سازمان های دولتی گفت: در شرایط کنونی ما استخدام دولتی به معنای اصلی خود دیگر نداریم اما من بارها این موضوع را پیگیری و همچنین سازمان فنی و حرفه ای را مکلف به آموزش معلولان کردم.
وی تصریح کرد: با توجه به کاهش استخدام در دستگاه های دولتی ما مجبور به حرکت در این مسیر بوده ایم. ربیعی در ادامه با اشاره به کارهای پیش رو در خصوص معلولان گفت: ادعا نمی کنم همه چیز عالی بوده است و حتی اذعان می کنم که نقص هایی نیز وجود داشته است اما در مسیر بهبود شرایط در حرکت هستیم.
وی با اشاره به لزوم همکاری سایر سازمان ها در این خصوص گفت: ما به تنهایی قادر به رفع همه مشکلات پیش روی معلولان نیستیم و امیدواریم که مجلس نیز در این زمینه ما را همراهی کند.
وی تاکید کرد: موارد عمل نشده را قطعا عملی خواهیم کرد و امیدواریم با کمک مجلس بتوانیم اقدام مهمی در جهت بهبود وضعیت این اقشار آسیب پذیر انجام دهیم. در این نشست فاطمه آلیا از پاسخهای وزیر کار قانع نشد و خواستار بهرأی گذاشتن توضیحات وزیر در صحن علنی مجلس شد که در نهایت نمایندگان با 94 رأی موافق، 78 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در مجلس از پاسخهای وزیر قانع نشدند و بدین ترتیب ربیعی کارت زرد دوم خود را از مجلس دریافت کرد.
سه شنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]