واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۳۹ق.ظ)
طرح «پاريس بزرگ» در شوراي عالي شهرسازي و معماري ارائه شد موج - طرح «پاريس بزرگ» با حضور عضو هيات علمي دانشگاه ورساي پاريس گزارش که هدف آن ايجاد فضاي بهتر زندگي براي شهروندان و اصلاح نابرابريهاي منطقهاي براي به وجود آوردن شهري پايدار براي آيندگان است در شوراي عالي شهرسازي و معماري ارائه شد.
به گزارش خبرگزاري موج، پروفسور ريچارد اسکوفيه در دوازدهمين جلسه شوراي عالي شهرسازي و معماري در سال ۱۳۹۴، با ارائه گزارش طرح «پاريس بزرگ» تأکيد کرد: همچنان طرحهاي ساماندهي کلانشهرها در مسکو، برلين و پاريس انجام شده است به نظر ميرسد در کلانشهر تهران نيز ميتوان از اين تجربهها بهره برد.
وي با اشاره به فراخوان طرح «پاريس بزرگ» توسط وزارت فرهنگ فرانسه توضيح داد: به خاطر اينکه حومه پاريس داراي شهرداران مستقل از مرکز شهر پاريس است، وزارت فرهنگ اين کشور متولي فراخوان اين طرح شد و پس از نهايي شدن آن نيز به علت عدم مديريت يکپارچه اين کلانشهر برخي از موارد هنوز اجرايي نشده است.
مسوول پاويون معماري و شهرسازي پاريس اظهار داشت: در اين فراخوان که با هدف تبديل کردن شهر پاريس پايتخت فرانسه، به يک کلانشهر جهاني و اروپايي قرن بيست و يکمي اجرا شد؛ چند پيشنهاد با رويکردهاي مختلف توسط معماران ارائه شد؛ زيرا که در اين فراخوان شهرسازان حضور نداشتند و وزارت فرهنگ فرانسه علاوه بر کالبد شهر، درصدد استفاده از فرهنگ براي ساماندهي کلانشهر پاريس و نگاه شاعرانه معماران بود.
وي در ادامه سخنانش افزود: در سپتامبر ۲۰۰۷ فراخواني بينالمللي ميان معماران انجام شد که بنابر آن قرار شد ويژگيها و مختصات يک «کلانشهر قرن بيست و يکمي متعهد به پيمان کيوتو» تعريف شود.
پروفسور اسکوفيه يادآور شد: پس از انجام اين فراخوان اسامي معماران برجسته انتخاب شده از ميان ستارگان معماري جهان (ژوئن ۲۰۰۸) اعلام و پس از آن نمايشگاه کارهاي برجسته اين معماران در موزه معماري پاريس (آوريل ۲۰۰۹) به نمايش گذاشته شد و تأسيس آتليه بينالمللي پاريس بزرگ (AIGP) براي پيگيري طرح «پاريس بزرگ» و بازتابهاي عمومي در زمينه آن (فوريه ۲۰۱۰) از ديگر موارد اجرايي بود.
وي با تشريح رويکرد معماران برجسته در طرح «پاريس بزرگ» ابراز داشت: در کلانشهر قرن نوزدهمي سازمانها بايد به منظور تمرکززدايي از شهر خارج و در حومهها مستقر شوند و يکي از پيشنهادهاي دريافت شده معماران با اين موضوع بود و پيشنهاد ديگر مربوط به لرد ريچارد راجرز معمار معروف سبکهاي بريتانيايي بود که بر اساس طرح وي، بلوارهاي شهر پاريس باريکتر شده و خيابانها به مسيرهاي عبور و مرور دوچرخهها تبديل و پيادهروها به منظور گنجايش تعداد بيشتري از عابران پهنتر ميشد.
مسوول پاويون معماري و شهرسازي پاريس بيان داشت: از برنامههاي اين طرح ميتوان به يکي کردن مراکز دولتي مرکز پاريس و بخشهاي دور افتادهتر و ايجاد سيستم حملونقل عمومي که قسمتهاي مختلف حومه شهر را به يکديگر و به قسمتهاي مرکزي شهر اتصال خواهد داد، اشاره کرد.
وي تأکيد کرد: ايجاد خطوط ريلي و بزرگراههاي شهري موجب جدا کردن محلهها از يکديگر ميشود و بايد براي اين موضوع و جلوگيري از تعبيرهاي پايينشهر و بالا شهر فکري کرد.
پروفسور اسکوفيه تصريح کرد: بر اساس طرحي ديگر که توسط يک شرکت معماري فرانسوي ارائه شد به سطح فضاهاي سبز اين شهر از طريق ايجاد گلخانهها و باغها بر فراز بام خانههاي مسکوني اشاره شد و ساختمانها بر اساس اين طرح قسمتي از انرژي خود را از باد و نور خورشيد تأمين کرده و اتصال به مرکز شهر از طريق سيستم حملونقل سريعي که بر روي ارتفاع احداث ميشود، ممکن خواهد شد.
وي در ادامه با اشاره به طرح معماري هلندي براي تراکم بيشتر مرکز پاريس و طرح گروه «استوديو ۰۹» در زمينه يکسانسازي و همسازي در شهر و جمعآوري آبهاي سطحي در کف زمين بيان داشت: پيشنهاد ديگري که توسط گروه فرانسوي-ايتاليايي ارائه شد بر نگاه خارجي به شهر و استفاده از الگوي توکيو در از بين بردن محلههاي پايينشهر و بالا شهر و عدم سلسله مراتب شهري تأکيد داشت.
عضو هيأت علمي دانشگاه ورساي پاريس اضافه کرد: طرح ديگر مربوط به گروهي آلماني بود که بر حفظ فضاي سبز و زمينهاي کشاورزي حومه پاريس تأکيد داشت و آنها در جستجوي سبک معماري خاصي نبودند.
وي با اشاره به طرح ژان نوول در فراخوان «پاريس بزرگ» تصريح کرد: در اين طرح بر مقررات زدايي و آزادي عمل در ساختوساز شهري توجه شده بود با توجه به اين که در پاريس قوانين بسيار سخت براي ساختوساز و عدم اجازه براي ساخت ساختمانهاي بلند وجود دارد که بر اين اساس مؤسسات تجاري، دانشگاهها، مؤسسات تحقيقاتي و وزارتخانهها به حاشيه شهر پاريس و بهويژه منطقه لادفانس انتقال يافتهاند.
پروفسور اسکوفيه با تأکيد بر اين که ساختار مديريت شهري پاريس نيز مشابه تهران است، تصريح کرد: پاريس بزرگ شهردار واحد ندارد و اين مشکل در مديريت واحد اين کلانشهر وجود دارد و به همين خاطر طرح «پاريس بزرگ» از طرف دولت و وزارت فرهنگ فرانسه دنبال شد و به خاطر عدم متولي واحد، اين طرح به طور کامل اجرا نشده است.
وي در ادامه سخنانش با اشاره به اجراي اين طرح در کلانشهرهاي بزرگ جهان، پيشنهاد اجراي اين طرح را براي ساماندهي کلانشهر تهران داد.
پروفسور ريچارد اسکوفيه داراي دکتراي معماري و فلسفه، عضو هيأت علمي دانشگاه ورساي پاريس و برنده جايزه معماري ۱۹۹۱ است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]