واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۸:۵۷ب.ظ)
در آمريکا مرکزي حالت اضطراري و آماده باش اعلام شد موج - در نتيجه خسارات ناشي از خشکي آب و هوا و پديده ال نينو، شوراي کشاورزي آمريکاي مرکزي حالت آماده باش و اضطراري در اين منطقه اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از سازمان خواروبار و کشاورزي جهاني، خشکي طولاني مدت آب و هوا به همراه پديده ال نينو در سال جاري ميلادي به شدت خروجي غلات در السالوادور، گواتمالا، هندوراس و نيکاراگوئه را کاهش داده است و به همين دليل حالت اضطراري در منطقه آمريکا مرکزي اعلام شده است.
شوراي کشاورزي آمريکاي مرکزي -به رياست وزراي کشاورزي کشورهاي اين منطقه- حالت آماده باش و اضطراري را در کل منطقه با توجه به از دست رفتن محصولات کشاورزي اعلام کرده است.
فائو طي گزارشي تصريح کرده است: در نتيجه شرايط آب و هوايي و کاهش محصولات کشاورزي، تعداد زيادي از کشاورزان آمريکا مرکزي نياز به کمک دارند.
به گفته فائو، اين دومين سال متوالي است که بدي آب و هوا و پديده ال نينو موجب کاهش برداشت محصولات در کشورهاي مذکور شده است.
برآوردهاي اوليه نشان دهنده کاهش60 درصدي برداشت ذرت در آمريکا مرکزي است و به همين دليل دولت هاي السالوادور، گواتمالا، هندوراس، و نيکاراگوئه توزيع بسته هاي کمک هاي کشاورزي، از جمله بذر، کود و پمپ هاي آبياري را در ميان خانواده هاي کشاورزان آغاز کرده اند.
همچنين اين کشورها توزيع کمک هاي مستقيم غذايي براي کمک به خانواده ها به منظور مقابله با کمبود شديد مواد غذايي را در دستور کار قرار داده اند.
فائو اعلام کرده است، براي دومين سال متوالي پديده ال نينو محصولات کشاورزي را هدف قرار داده است و حتي امسال اثرات اين پديده بيشتر از قبل خواهد بود.
فليکس باکو ادانو، اقتصاددان فائو هشدار داده است که شرايط ال نينو در اوايل سال 2016 نيز ادامه مي يابد و محصولات کشاورزي را تحت تأثير قرار خواهد داد.
انتظار مي رود که در سال جاري ميلادي، حدود 3 ميليون تن در آمريکا مرکزي ذرت برداشت شود که بسيار پايين تر از حد متوسط و حدود 8 درصد زير برداشت سال گذشته ميلادي است.
بيشترين کاهش در برداشت ذرت به ويژه در السالوادور و هندوراس پيش بيني مي شود، به طوريکه بيش از 60 درصد از ذرت اين کشورها تحت تأثير پديده ال نينو قرار گرفته است.
در السالوادور، خسارات وارده به کشاورزان با احتساب مواردي مانند بذر، کود، آفت کش ها و آماده سازي زمين، 28 ميليون دلار برآورد شده است.
آمارها نشان مي دهد که 80 درصد از دانه هاي توليدي هندوراس تحت تأثير پديده ال نينو از ميان رفته اند، در گواتمالا، نيز برآورده شده است که حدود 80 درصد از محصولات کشاورزي از بين رفته اند.
اين گزارش تصريح کرده است که در گواتمالا بيش از 55 هزار تن ذرت و 11 هزار و 500 تن لوبيا از بين رفته اند و از خسارات اين پديده 150 هزار خانواده متأثر شده اند.
بر اساس گزارش منتشر شده توسط فائو، در نيکاراگوئه، برآوردهاي اوليه نشان مي دهد که 50 درصد از محصولات اين منطقه آسيب ديده است.
در نتيجه شرايط موجود در آمريکا مرکزي، واردات مواد غذايي به منظور پايدار نگه داشتن قيمت ها و در دسترس بودن مواد غذايي افزايش يافته است.
با وجود افزايش واردات مواد غذايي قيمت ذرت در هندوراس، السالوادور و نيکاراگوئه بالاتر از قيمت هاي سال گذشته است و در هندوراس قيمت ذرت نسبت به سال قبل 20 درصد افزايش يافته است.
تنها گواتمالا توانسته است با واردات ذرت از مکزيک و مديريت برداشت محصولات، از افزايش شديد قيمت ذرت جلوگيري کند.
پديده ال نينو، يکي از چرخههاي مشهور آب و هوايي جهان است که هر ۲ تا ۷ سال يکبار باعث ايجاد مي شود و ناهنجاريهاي بزرگي در آب و هواي سراسر سيّاره زمين به وجود مي آورد.
از جمله ناهنجاريهاي به وجود آمده در نتيجه پديده ال نينو ميتوان به سيلابهاي ناگهاني، خشکسالي، قحطي و اپيدمي اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]