واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۴۸ب.ظ)
حوادث در صنعت پتروشيمي روند کاهشي داشت موج-مدير اچ.اس.اي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران گفت: طي يک دهه گذشته حوادث در صنعت پتروشيمي روند کاهشي داشته است.
به گزارش خبرگزاري موج، قدرت الله نصيري، مدير اچ.اس.اي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران در جمع خبرنگاران گفت: در يک دهه گذشته بيش از ۲۵۰ ميليارد تومان در حوزه محيط زيست در اين صنعت هزينه شده است.
وي به اجراي ۵ طرح جامع پدافند غيرعامل در صنعت پتروشيمي اشاره کرد و گفت: سالانه بيش از ۲۰۰ مانور با همکاري بخش خصوصي در سطح مناطق عسلويه و ماهشهر با هدف ايجاد آمادگي لازم براي مواجهه با حوادث و اتفاقات پيشبيني نشده انجام ميشود.
مدير اچ.اس.اي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران افزود: براساس الزامات محيط زيستي بينالمللي تا پايان سال ۲۰۱۵ همه کشورها بايد تا پايان شهريور برنامه خود را در زمينه کاهش گازهاي گلخانهاي به اجلاس جهاني محيط زيست در فرانسه ارسال کنند، پيشبيني ميشود ايران دستکم ۲۰ تا ۳۰ درصد بايد در انتشار گازهاي گلخانهاي خود کاهش داشته باشد، در غير اين صورت با تحريمهاي بدتر از تحريمهاي هستهاي مواجه خواهيم شد.
وي با اشاره به بندي در قراردادهاي واگذاري پتروشيميها به بخش خصوصي جهت رعايت الزامات محيط زيستي گفت: هم اکنون هيچگونه الزام قانوني براي اجرايي شدن تعهدات مجتمعهاي واگذارشده به بخش خصوصي در کشور وجود ندارد، اما؛ متأسفانه وزارت نفت فاقد هرگونه نظارت بر عملکرد آنها در زمينه بهداشت، ايمني و محيط زيست است.
نصيري با اشاره به انتشار جيوه در واحدهاي کلرآلکالي پتروشيمي بندر امام در خليجفارس، گفت: طي سالهاي گذشته اقدامات فراواني براي تغيير فرآيند در اين واحد و استفاده از فناوري قشايي در آن انجام شده است، اما؛ به دليل تحريمهاي بينالمللي تاکنون موفق به اجراي اين کار نشدهايم، از سوي ديگر به دليل استراتژيک بودن محصول کلر در کشور امکان توقف کار اين واحد وجود ندارد.
وي گفت: هم اکنون همه پساب توليدشده در مجتمعهاي پتروشيمي کشور در مجتمعهاي فجر و مبين تصفيه ميشود. براساس برنامهريزي صورت گرفته به تازگي براي ايجاد سرپوش براي واحدهاي تصفيه اين مجتمعها بيش از ۱۹ ميليارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.
مدير اچ.اس.اي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران با اشاره به اينکه طبق استانداردهاي جهاني ۱۰ درصد از فضاهاي صنعتي بايد به فضاي سبز اختصاص يابد، گفت: هم اکنون به طور متوسط نسبت فضاي سبز به فضاهاي صنعتي در پتروشيميهاي ايران ۶۷ درصد است.
بر پايه اين گزارش، عليرضا نريمان نژاد، مسوول ايمني مديريت اچ.اس.اي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران با اشاره به ماهيت خطر همجواري با مواد شيميايي و تأسيسات پتروشيمي براي نيروي انساني، اظهار کرد: بسترسازي براي اجراي فعاليتهاي ايمن هم اکنون در اولويت کاري اين مديريت قرار دارد و همسو با اين موضوع فعاليتهايي شامل تدوين دستورالعملهاي ايمني، يکسانسازي الگوهاي مديريت و ايمني در طرحها، توانمندسازي نيروهاي انساني و آموزش نيروهاي پيمانکاري در مجتمعهاي پتروشيمي انجام شده است.
وي آغاز عمليات احداث دو مرکز آتشنشاني بزرگ در عسلويه و ماهشهر، تدوين انيميشنهاي آموزشي و استقرار سيستم مديريت ايمني فرآيند در مجتمعها را از ديگر فعاليتهاي انجام شده در مديريت اچ.اس.اي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران خواند و گفت: هم اکنون طرحهاي ديگري همچون انجام مطالعات پدافند غيرعامل در مکانهاي جديد براي احداث صنعت پتروشيمي همچون ايرانشهر، چابهار و کرمانشاه، مطالعه آسيبپذيري شبکههاي آي.تي در مجتمعها و تدوين سند شيميايي جامع صنعت پتروشيمي در دست مطالعه و اجراست.
براساس اين گزارش، محمد رضا سرافرازي، مسوول محيط زيست مديريت اچ.اس.اي شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران نيز در اين نشست خبري با اشاره به تدوين مجموعه الزامات محيط زيستي بر اساس استانداردهاي بينالمللي را يکي از مهمترين فعاليتهاي اين مديريت برشمرد و گفت: با تعامل صورت گرفته با سازمان محيط زيست از مجتمعهاي پتروشيمي کشور براي اجراي اين الزامات تعهد محضري گرفته شده است.
وي افزود: بر اساس برنامهريزي صورت گرفته ۵۰ درصد از منابع آلاينده در مجتمعهاي پتروشيمي تا پايان امسال و مابقي تا پايان برنامه ششم توسعه بايد پايش آنلاين شده و کاهش يابند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]