واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: اجرای برنامه حذف مالاریا آمار مبتلایان به این بیماری را در کشور از ۱۱هزار نفر به ۶۸ مورد رساند
رئیس اداره مالاریا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در کنفرانس حذف مالاریا (با تاکید بر توجه به بیماری احتمالی در مناطق غیر اندمیک) در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: با اجرای برنامه حذف مالاریا از سال ۸۹ در کشور آمار مبتلایان از ۱۱هزار نفر به ۶۸ مورد در شهریورماه سال جاری کاهش یافته است.
آفتاب : دكتر احمد رئيسي با اشاره به ميزان بالاي شيوع مالاريا در پنج كشور سودان، سومالي، يمن، پاكستان و افغانستان واقع در مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت افزود: ايران به واسطه هم جواري با دو كشور اقغانستان و پاكستان بايد هوشيارانه در بحث كنترل و پيشگيري از مالاريا اقدام نمايد.
به گفته وي، در ايران نيز سه استان مرزي، سيستان و بلوچستان، هرمزگان و كرمان بيشترين ميزان شيوع بيماري مالاريا را به خود اختصاص مي دهند كه سيستان و بلوچستان در بين استانهاي مذكور در جايگاه اول قرار گرفته است.
دكتر رئيسي تصريح كرد: خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته سال گذشته و در ششماهه نخست سال جاري تعداد موارد كشنده بيماري مالاريا در كشور به سه مورد كاهش يافته است و در اين مدت گزارشي از فوت بيماران دراستان هرمزگان و كرمان دريافت نشده است.
رئيس اداره مالاريا وزارت بهداشت ، وضعيت شيوع بيماري مالاريا در كشور را در بين ۲۲ كشور مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت را مطلوب ارزيابي كرد.
دكتر رئيسي در خصوص روند شكل گيري برنامه حذف مالاريا در كشور اظهار داشت: در سال ۱۳۸۶ بدنبال كاهش قابل توجه موارد بيماري ، سازمان جهاني بهداشت پيشنهاد امكان سنجي حذف مالاريا را براي ايران مطرح نمود و در سال ۱۳۸۷ برنامه حذف با مشاركت فعال سه استان جنوب، و جنوب شرقي كشور و با راهنمايي عالي ترين كارشناس بين المللي دكتر كندراشين تهيه گرديد.
وي اضافه كرد: در نهايت برنامه استراتژيك حذف مالاريا سال ۱۳۸۶ با مشاركت ۲۶ نفر از كارشناسان ، هيات علمي دانشگاه، مشاروران برنامه و مديران استاني و كشور تهيه و در استانهاي هرمزگان، كرمان و سيستان و بلوچستان اجرا شد.
به گفته اين مقام مسئول، اين برنامه در اسفند ۸۸ به تصويب شوراي سياستگذاري وزارت متبوع و ارديبهشت ماه ۸۹ به تصويب شوراي عالي بهداشت و امنيت غذا رسيد و طي نامه رياست جمهوري تيرماه ۸۹ اجراي برنامه به استانهاي مذكور ابلاغ گرديد.
وي، قابل توجه بودن روند كاهش موارد گزارش شده ابتلا به مالاريا در كشور را از عوامل اجراي برنامه حذف اين بيماري عنوان كرد و افزود: همه گيري هاي مناطق مرزي استانهاي مذكور نگران كننده و هشداري براي بازگشت مجدد مالاريا مي باشد لذا تلاش براي اجراي اين برنامه همواره مورد تاكيد مي باشد.
دكتر رئيسي گفت: از دانشگاه علوم پزشكي واقع در مناطق غير اندميك انتظار مي رود آمادگي براي مقابله با طعيانهاي احتمالي را داشته و بيماريابي و بررسي دقيق همه موارد را مورد توجه قرار دهند.
رئيس اداره مالاريا وزارت بهداشت، با اشاره به دستاوردهاي برنامه حذف مالاريا افزود: تبادل جمعيتي غير قابل كنترل با پاكستان به عنوان بزرگترين چالش اجراي برنامه به شمار مي رود.
به گزارش وبدا، وي، نسبت به اثرات سوء فراموشي اهميت بيماري در استانهاي پاك(عاري از موارد بومي مالاريا) هشدار داد و افزود: اين موضوع حتي سبب ابتلا و مرگ مواردي از بيماران در استانهاي اصفهان، يزد و خوزستان در سالهاي گذشته شده است.
بر اساس اين گزارش، كنفرانس حذف مالاريا با تاكيد بر توجه به بيماري احتمالي در مناطق غير اندميك) با حضور رئيس اداره مالاريا وزارت بهداشت، پزشكان متخصص عفوني، اطفال و داخلي و پزشكان عمومي، كارشناسان بهداشت خانواده و مبارزه با بيماري ها و اپيدميولوژي شاغل در مراكز بهداشتي و درماني شهرستان هاي شهركرد ، اردل، فارسان، كوهرنگ و كيار در بيست و نهمين روز از شهريورماه جاري در سالن همايش هاي ابن سيناي مجتمع رحمتيه دانشگاه علوم پزشكي شهركرد برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]