تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آدم دين‏دار چون مى‏انديشد، آرامش بر جان او حاكم است. چون خضوع مى‏كند متواضع است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816597259




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وزیر اقتصاد اطلاع کافی از بورس ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در حال حاضر میزان منابع مالی تعیین شده برای سرمایه گذاری های جدید بعضاً در کشورهای صنعتی و حتی کشورهای در حال رشد و اقتصاد نو ظهور 70 درصد می باشد. بر این اساس، این که اقتصاد کشورمان کماکان متکی به سیستم بانکی باشد نشان دهنده این است که مسئولین با حوزه بازار سرمایه آشنا نیستند و یکی از دلایل مؤثر بر سقوط بورس و متضرر شدن سهامداران عدم واکنش یا برخورد مسئولین به اتفاقات و رویدادهای این بازار به نظر می رسد.

به گزارش تراز ، وزیر اقتصاد و دارایی در یکی از مصاحبه های خود طی هفته گذشته عنوان کرد که منابع بانکی می بایست به بخش مسکن تزریق شود. حال این سوالات مطرح می شود که آیا صنعت ساختمان برای اقتصاد کشور ارزش افزوده ای ایجاد می کند؟ و چرا در شرایطی که بازار مسکن در رکود به سر می برد و بخشی از منابع بانکی به دلیل سرمایه گذاری در بازار مسکن بلوکه شده، می بایست مجدداً نقدینگی توسط بانک ها به این بازار تزریق شود؟

در همین ارتباط، رییس سابق اداره مطالعات و بررسی های اقتصادی شرکت بورس عنوان کرد: برنامه های گوناگونی برای خروج از رکود اقتصادی مطرح می شود که در نهایت مشاهده می کنیم برخی از این مسائل نه پایه علمی دارد و نه اجرایی.

بهمن آرمان افزود: با این موضوع که منابع بانک ها به سمت ساختمان هدایت شود حتی صورت مسئله را هم نمی توان پاک کرد. چرا که با نگاهی به صورت های مالی بانک ها در می یابیم که این گروه از وضعیت مناسبی از لحاظ سودآوری برخوردار نیستند. از این رو مطرح کردن موضوع مذکور از سوی مقامات و مسئولین اقتصادی بیانگر این است که این افراد به مسائل روز اقتصاد جهانی آگاه نیستند.

در حال حاضر میزان منابع مالی تعیین شده برای سرمایه گذاری های جدید بعضاً در کشورهای صنعتی و حتی کشورهای در حال رشد و اقتصاد نو ظهور 70 درصد می باشد. بر این اساس، این که اقتصاد کشورمان کماکان متکی به سیستم بانکی باشد نشان دهنده این است که مسئولین با حوزه بازار سرمایه آشنا نیستند و یکی از دلایل مؤثر بر سقوط بورس و متضرر شدن سهامداران عدم واکنش یا برخورد مسئولین به اتفاقات و رویدادهای این بازار به نظر می رسد.

وی ادامه داد: اگر وزیر اقتصاد مشخص می کردند که هدایت منابع بانکی به سمت بخش ساختمان می بایستی چگونه انجام بگیرد، شاید این موضوع روشن می شد و در این صورت می توانستیم در خصوص ایجاد روزنه هایی از رونق اقتصادی با تقویت این بخش اظهار نظر کنیم. اما متأسفانه در ایران شاهد هستیم که مسئولین تنها کلیت مسائل را مطرح می کنند و به جزئیات توجهی نمی شود.

رییس سابق اداره مطالعات و بررسی های اقتصادی شرکت بورس در پاسخ به این سوال که آیا صنعت ساختمان می تواند ارزش افزوده برای اقتصاد ایجاد کند، اظهار داشت: در کشوری همچون کشور ما که درآمد نفتی آن کاهش یافته و سایر درآمدهای آن کفاف نمی دهد شرایط اقتصادی نا مناسبی ایجاد شده و رییس جمهور در این شرایط نمی تواند اقدام به اجرای پروژه های عمرانی کند و در پی آن مانع از تزریق منابع مالی به این بخش می شود که در نهایت این امر موجب کاهش مصرف سیمان شده است.

آرمان با بیان اینکه تولید سیمان و فولاد در کشورهای گوناگون به عنوان شاخصه های توسعه اقتصادی به شمار می روند، ابراز داشت: در حالی در کشور ما میزان تولید سرانه فولاد به عنوان کالای استراتژیک مورد استفاده در صنعت 198 کیلو گرم و مصرف سرانه آن 267 کیلوگرم می باشد که میزان تولید فولاد در کشور کره جنوبی 1309 کیلوگرم و مصرف آن 1117 کیلوگرم اعلام می شود.

حال اگر نگاهی به میزان تولید و مصرف سیمان در کشور بیاندازیم، در می یابیم که تولید سیمان در کشور ما که در رده چهارم جهانی از نظر تولید سیمان قرار دارد به میزان 75 میلیون تن می باشد و مصرف آن 864 کیلوگرم محاسبه می شود.

این در حالی است که در کشور عربستان صعودی تولید سیمان 50 میلیون تن در سال و مصرف آن 1625 کیلوگرم محاسبه می شود. این موضوع بیانگر این است که بحران فعلی موجود در صنعت سیمان به سیاست های دولت بر می گردد.

وی افزود: این ارقام نشان می دهد که در داخل کشور اهتمام کافی برای مصرف سیمان وجود ندارد، وگرنه مصرف سرانه سیمان در کشورمان به این اندازه پایین نبود. از این رو در شرایط فعلی که شرکت های سیمانی نمی توانند همچون گذشته برای تحقق بودجه برآوردی خود به صادرات سیمان به اصلی ترین بازار هدف یعنی کشور عراق اتکا کنند، می بایست چاره ای برای خلا ناشی از رکود بودجه های عمرانی بیاندیشند.

رییس سابق اداره مطالعات و بررسی های اقتصادی شرکت بورس ادامه داد: اگر به تاریخ توسعه اقتصادی کشورهای خارجی نگاه کنیم در می یابیم که از دیر باز صنایع مرتبط با یکدیگر بازار مصرف را برای خودشان بوجود آوردند. به طور مثال در کشور آمریکا شبکه های آزاد راهی این کشور توسط شرکت های تولید کننده خودرو مورد حمایت قرار می گرفت و با تداوم آن بزرگترین شبکه آزاد راهی را در اختیار گرفتند.

یا به طور مثال می توان به ساخت پروژه کانال دوم سوئز اشاره کرد که 50 درصد از هزینه لازم برای اجرای آن معادل چهار میلیارد دلار از طریق فروش اوراق قرضه به مردم تأمین شد. بر این اساس می توان گفت شرکت های داخلی تولید کننده سیمان نیز می توانند یک نهاد مرتبط با خود را ایجاد کنند و قدرت انجام پروژه های بزرگ و آزاد راه ها را که مصرف سیمان در آنها بالاست را افزایش دهند.

آرمان در خاتمه گفت: بزرگترین ابزارهای تجهیز منابع مالی در اختیار بورس و بازارسرمایه قرار دارد. به طور مثال برنامه افزایش سرمایه 50 درصدی فولاد مبارکه اصفهان به ارزش 25 هزار میلیارد ریال که در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد می تواند امکانات بزرگی را در اختیار بخش ساختمان قرار دهد. از این رو گروه ساختمان و تولید کنندگان مرتبط با این حوزه نبایستی تنها به امکانات دولتی بسنده کنند و باید ابزارهای جدید را طراحی و تدوین نمایند.


منبع: بورس نیوز



زمانبندی انتشار: 30 شهريور 1394 - 08:01





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن