تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):آن که در کاری که نافرمانی خداست بکوشد امیدش را از دست می دهد و ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830057264




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در نشست آمانو و نمایندگان کمیسیون ویژه برجام چه گذشت؟


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: در نشست آمانو و نمایندگان کمیسیون ویژه برجام چه گذشت؟

در نشست آمانو و نمایندگان کمیسیون ویژه برجام چه گذشت؟


شخصا استقبال می کنم تا این تعاملات بین ما باشد از سال 2009 بنده سمت مدیرکلی را بر عهده گرفته ام و اولویت اول خود را حل مسئله هسته ای ایران از طریق دیپلماسی قرار دادم چرا که به این روش اعتقاد دارم.
مدیرکل آژانس بین المللی هسته ای در کمیسیون ویژه برجام اظهار داشت: آژانس به مسائل محرمانه احترام می گذارد چرا که آن را جدی تلقی می کند. ما رژیمی برای حفاظت از اطلاعات محرمانه داریم که به آن پایبند هستیم و آن را جدی می دانیم.

 به گزارش «انتخاب»، یوکیا آمانو با حضور در مجلس شورای اسلامی در نشستی بااعضای کمیسیون ویژه بررسی برجام گفت: خوشحالم چنین فرصتی در اختیار من قرار گرفت تا در خدمت نمایندگان مجلس ایران باشم. فرصت پیش آمده برای تعامل در مسئله مهم هسته ای بسیار مهم است چرا که ما نیازمند گفتگو با هم هستیم.

مدیرکل آژانس بین المللی هسته ای اظهار داشت: قبل از اینکه افتخار حضور در مجلس ایران را داشته باشم در 3 ماه گذشته 2 بار با حسن روحانی رئیس جمهور و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ملاقات های متعددی داشته ام همچنین با علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ظرف مدت یک هفته 2 بار ملاقات کردم.

به نوشته خانه ملت، وی با بیان اینکه تمام این ملاقات ها را در مسیر گفتگوی سازنده می داند گفت: شخصا استقبال می کنم تا این تعاملات بین ما باشد از سال 2009 بنده سمت مدیرکلی را بر عهده گرفته ام و اولویت اول خود را حل مسئله هسته ای ایران از طریق دیپلماسی قرار دادم چرا که به این روش اعتقاد دارم.

آمانو تاکید کرد: از 6 سال گذشته اکنون بهترین فرصت پیش آمده تا بتوانیم مسئله هسته ای ایران را حل و فصل کنیم با همکاری کامل ایران می توان اعتماد جامعه بین الملل را نسبت به مقاصد صلح آمیز برنامه هسته ای ایران را جلب کرد.

تاریخچه همکاری ایران و آژانس بسیار طولانی است

مدیرکل آژانس بین المللی هسته ای با تأکید بر اینکه آژانس یک سازمان مستقل و فنی است اظهار داشت: آژانس نقش حیاتی در چالش پیش رو ایفا خواهد کرد چرا که ما از نیروهای متخصص برخورداریم و می توانیم وظایف خود را به درستی انجام دهیم.

وی با تأکید بر اینکه تاریخچه همکاری ایران و آژانس بسیار طولانی است گفت: تاریخچه فعالیت های سازمانی و همکاری ایران و آژانس به دهه 70 میلادی بر می گردد.

آمانو با بیان اینکه از برجام استقبال می کند گفت: در ماه جولای بین ایران و گروه 1+5 توافق حاصل شد و ماه گذشته شورای حکام بنده را مسئول انجام فعالیت های مرتبط با آن انتخاب کرد مسئولیت من در زمینه راستی آزمایی خواهد بود که مطمئنم با همکاری ایران می توان این وظیفه را به درستی انجام داد و توافقی که 20 ماه بر سر آن گفتگو شد را به سرانجام برسانیم.

وی تأکید کرد: ما با ایران بر سر یک نقشه راه توافق کردیم نقشه راهی که تا الان قدم های چشم گیری در آن برداشته شده است این نقشه راه بسیار محکم است و برنامه زمان بندی خود را دارد و قرار است در آن مسائل باقی مانده بین ایران و آژانس را تا پایان سال میلادی به اتمام برسانند.

آمانو تاکید کرد که این پروسه بی پایان نیست و قرار است این پرونده تا پایان سال میلادی بسته شود.

 آژانس به مسائل محرمانه احترام می گذارد /اجرای پروتکل الحاقی درباره ایران بدون هیچ تبعیضی خواهد بود

مدیرکل آژانس بین المللی هسته ای اظهار داشت: آژانس به مسائل محرمانه احترام می گذارد چرا که آن را جدی تلقی می کند. ما رژیمی برای حفاظت از اطلاعات محرمانه داریم که به آن پایبند هستیم و آن را جدی می دانیم.

آمانو با بیان اینکه طبق برجام ایران به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا خواهد کرد گفت: این اقدام از طرف ما مثبت تلقی خواهد شد و کمک می کند تا اثبات ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران محقق شود.

وی عنوان کرد: باید متذکر شوم که بیش از 120 کشور در حال حاضر پروتکل الحاقی را اجرا می کند و ما این موضوع را در قبال ایران بدون هیچ تبعیض یا مورد ویژه و استثنایی اجرا خواهیم کرد.

عدم حل مساله سوخت 20درصد رآکتور تهران ارتباطی با آژانس نداشت

آمانو با بیان اینکه آژانس یک نهاد مستقل، فنی و بی طرف است گفت: ما به اساسنامه توافق پادمانی متعهد هستیم و شخصا به همکاری با ایران در راستای ایجاد اعتماد بین المللی در خصوص برنامه هسته ای پایبند هستیم.

دبیرکل آژانس بین المللی هسته ای در خصوص سوخت 20 درصد راکتور تهران گفت: در آن سال تلاش خود را برای تسهیل این موضوع انجام داد اما متأسفانه این توافق به موقع حاصل نشد و نتوانستیم از این طریق با کمک کشورهای دیگر موضوع را حل و فصل کنیم باید تاکید کنم که کشورهای دیگر موافقت نکردند و این موضوع ارتباطی با آژانس ندارد امیدوار هستم بعد از توافق اجرایی این کار در راستای همکاری های فنی صورت بگیرد.

پارلمان ایران دارای استقلال و اختیارات ویژه است

در نشست امروز حسین نجابت عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام گفت: در اینجا باید یادآوری کنم که ساختار سیاسی ایران با دیگر کشورها متفاوت است، به طوری که مجلس ایران مستقل بوده و تشکیلات حزبی در کشور وجود ندارد که تابع دولت باشد. از طرف دیگر پارلمان جمهوری اسلامی نظرات مستقل و وظایف و اختیارات ویژه‌ای دارد که در تصویب قوانین حرف اول و آخر را می‌زند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون ویژه بررسی برجام ادامه داد: علت این مسئله این است که ما نمایندگان مردم ایران هستیم و افکار عمومی برای ما مهم بوده و باید این امور را ساماندهی کنیم تا برنامه‌ها پیش برود.

وی خطاب به آمانو تصریح کرد: جنابعالی اشاره کردید که حاضرید در رابطه با نقش آژانس درباره ایران بحث جدی داشته باشید؛ از این‌رو دوستان ما در این جلسه مطالبی را با صراحت عرض خواهند کرد و بنده بابت صراحت و خارج بودن مطالب از ضوابط دیپلماتیک پیش از بیان آنها، از شما عذرخواهی می‌کنم.

مردم ایران آژانس را به جای یک بنگاه فنی، یک بنگاه سیاسی می‌دانند

در ادامه این نشست سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام با خیرمقدم به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: از تلاش‌های شما و تیم مذاکره‌کننده کشورمان برای رسیدن به نقطه مشترک درباره برجام تشکر می‌کنیم.

وی ادامه داد: در سال‌های قبل مجموعه اطلاعاتی از سوی یک گروه تروریستی که ماهیت آن برای همه کشورهای غربی و منطقه شناخته شده است، منتشر شد. خوب است بدانید که این گروه تروریستی تاکنون 16 هزار نفر از مردم ایران را ترور کرده‌‌اند اما اطلاعات منتشر شده از سوی آنها موجب بروز اختلافات میان ایران و آژانس شد، پس از آن این موضوع موجب شد یک دوره سوالات میان آژانس و ایران مطرح شود. البته ابتدا سوالات یک‌موردی بود اما پس از گذشت یک سال 6 سوال مطرح شد که ایران به همه آنها پاسخ داد.

نقوی حسینی افزود: شرط ایران برای پاسخگویی به این سوالات این بود که سوال اول از سوی آژانس ارائه شده و ما آن را پاسخ بدهیم، سپس سوالات بعدی به همین گونه مطرح شوند، از این‌رو جمهوری اسلامی به هر 6 سوال به صورت جداگانه پاسخ داد و آژانس اعلام کرد که از پاسخ‌های ایران قانع شده است. اما مشکلات همچنان باقی ماند. از این‌رو ما این مسئله را یک موضوع طراحی شده و سیاسی می‌دانیم.

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام گفت: مردم ایران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به جای یک بنگاه فنی و تخصصی، یک بنگاه سیاسی می‌دانند، بنابراین انتظار داریم که به اختلافات پایان داده شود، زیرا ما عضو ان‌پی‌تی هستیم و انتظار داریم که به این مسائل پایان داده شود.

گزینه توقف اجرای پروتکل الحاقی همواره روی میز مجلس ایران است

در ادامه این نشست، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با خیرمقدم به آمانو خطاب به وی گفت: دیوار بی‌اعتمادی میان ایران و آمریکا پس از برجام نیز دیوار بلندی است و همچنان شاهدیم ادبیات دولتمردان آمریکا، تهدید ایران و اعلام گزینه‌های مختلف روی میز است که این موضوع نشان‌دهنده سیاست‌های خصمانه آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران است.

وی ادامه داد: ما به هیچ وجه علاقه‌مند نیستیم که این سایه بی‌اعتمادی بر روی آژانس هم قرار داشته باشد. البته در تاریخچه همکاری‌های میان ایران و آژانس می‌بینیم که برخی اطلاعات جمهوری اسلامی که باید در بایگانی‌های آژانس محرمانه باقی بماند، سر از نشریات آمریکایی درآورد، این در حالی است که همکاری‌های ایران و آژانس، همکاری‌های صمیمانه‌ای بوده است.

بروجردی تصریح کرد: در مقطع فعلی اگر آمریکایی‌ها در بحث برجام قواعد بازی را برهم زده و سوءاستفاده کنند، قطعاً نمایندگان پارلمان ایران به‌عنوان منتخبان مردم تصمیمات مناسبی را درخصوص این تخلفات خواهند گرفت. البته در گذشته نیز زمانی که دولت ایران به صورت داوطلبانه پروتکل الحاقی را اجرا می‌کرد، ما در مجلس دولت را مکلف به توقف اجرای این پروتکل کردیم و این گزینه همواره روی میز مجلس قرار دارد.

عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام ادامه داد: امیدوارم اجرای برجام به گونه‌ای باشد که مجلس ناگزیر به استفاده از ابزارهای خود برای کاهش با آژانس نشود.

برخی کارکنان سابق آژانس اطلاعات محرمانه کشورها را در رسانه‌ها نشر می‌دهند

در ادامه مهرداد بذرپاش عضو هیات رئیسه مجلس با خیرمقدم به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: نگرانی جدی کشورهای عضو آژانس نشر اطلاعات محرمانه است، از طرف دیگر شنیده‌ایم که آژانس از کارکنان خود تعهد گرفته که اطلاعات محرمانه هیچ کشوری از این بخش‌ها درز نکرده و خارج نشود، اما تجربه نشان داده که اطلاعات محرمانه از این آژانس به بیرون نشر یافته است.

وی خطاب به یوکیا آمانو تصریح کرد: برخی از همکاران شما که از سازمان خارج شده‌اند، اطلاعات محرمانه دیگر کشورها را در قالب نگارش مقاله، مصاحبه و گزارش در رسانه‌ها نشر داده‌اند. به طور مثال وقتی مقالات معاون مدیرکل آژانس را در رسانه‌های بین‌المللی دنبال می‌کنیم، می‌بینیم که این مقالات شامل اطلاعات محرمانه سایر کشورهای عضو آژانس است.

بذرپاش ادامه داد: همچنین در نوامبر 2011 گزارش 64 پاراگرافی درخصوص مسائل پی‌ام‌دی ایران از سوی آژانس تهیه شد، اما در حالی که این گزارش باید به دست مسئولان جمهوری اسلامی ایران می‌رسید، این اقدام صورت نگرفت  و پیش از تحویل به ایران، این گزارش در رسانه‌های غربی منتشر شده و در اختیار 5 کشور عضو دائم شورای امنیت قرار گرفت.

وی افزود: پس از آن 120 کشور عضو جنبش عدم تعهد نسبت به این اقدام خلاف مقررات آژانس اعتراض کردند و شما نیز آن اعتراض را پذیرفتید. این در حالی است که اگر این جو ایجاد نمی‌شد، تاکنون مسئله پی‌ام‌دی ایران خاتمه یافته بود و هم‌اکنون شاهد باز بودن پرونده ایران نبودیم. از این‌رو موضوع بی‌اعتمادی ملت ایران نسبت به آژانس از این مسائل نشأت می‌گیرد.

در این نشست، حسین نجابت گفت: مردم ایران بر این باورند که ترور دانشمندان هسته‌ای کشورشان، به علت درز اطلاعات محرمانه برنامه هسته‌ای ایران از سوی اشخاصی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده است.

ترور دانشمندان ایران زخم عمیقی را در دل دانشگاهیان گذاشته است

همچنین در نشست امروز، محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام ضمن خوشامدگویی به آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: من از جانب جامعه دانشگاهیان ایران اعلام می‌کنم که ما به آژانس و عملکردش بی‌اعتماد هستیم، زیرا.

وی با اشاره به انجام تعهدات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سوی ایران افزود: براساس مواد 4 و 5 آژانس مکلف است که به توسعه علم و فناوری در حوزه صلح‌آمیز هسته‌ای کمک کند، اما آژانس درعمل نشان داده که همیشه مانع تحقیق و توسعه ایران بوده و حتی اجازه تحصیل به دانشجویان ایرانی را نمی‌داده است، همچنین شاهد بودیم که آژانس حتی دانشمندان ما را رصد و تحت تعقیب قرار داده است.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه در شرایط کنونی مسئولیت راستی‌آزمایی در بحث برجام برعهده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، تصریح کرد: تجربه نشان داده که نمی‌توان در این حوزه به آژانس اعتماد کرد. به طور مثال زمانی که قرار بود در این رابطه تفاهمی صورت گیرد، آمریکایی‌ها مداخله کرده و مانع این توافق شدند.

زاهدی خطاب به آمانو گفت: در این رابطه رئیس سابق انرژی اتمی ایران به شما گفته بود که بیایید این پرونده را ظرف 5 سال حل کنیم و حتی معاون شما اعلام کرد که 5 هفته در این رابطه کافی است، اما آژانس این کار را انجام نداد.

تصویب پروتکل الحاقی در مجلس به نحوه عملکرد آژانس در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران بستگی دارد

در ادامه محمدحسن ابوترابی‌فرد نایب‌رئیس مجلس با خیرمقدم به یوکیا آمانو گفت: گزارشات آژانس تا امروز درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران با یک تضاد درونی روبرو است، زیرا آژانس ضمن اظهار بر عدم انحراف فعالیت هسته‌ای از سوی ایران به گونه‌ای گزارش  خود را به پایان می‌رساند که انگار ایران اراده‌ای بر شفاف‌سازی در این حوزه ندارد.

عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به طور حتم بررسی و تصویب پروتکل الحاقی در مجلس به نحوه عملکرد آژانس در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران بستگی دارد. از این‌رو عملکرد آژانس می‌تواند نقش مهمی در بررسی پروتکل الحاقی در مجلس داشته باشد. البته شما گفتید که تا پایان سال میلادی موضوع هسته‌ای ایران را نهایی می‌کنید.

ابوترابی‌فرد افزود: قطعاً نگاه دوگانه آژانس به مسائل جهانی بی‌اعتمادی‌ها را افزایش می‌دهد، زیرا زمانی که بر ایران برای شفاف‌سازی فعالیت هسته‌ای خود فشارهای بسیاری وارد می‌شد، در این شرایط مجمع عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطع‌نامه نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی را رد کرد.

وی ادامه داد: براساس آمار این رژیم دارای 80 کلاهک هسته‌ای و براساس آمار دیگر دارای 200 کلاهک هسته‌ای است. این نگاه دوگانه درخصوص رد کردن نظارت بر فعالیت هسته‌ای رژیم صهیونیستی و فشار بر ایران درباره شفاف‌سازی برنامه هسته‌ای خود،‌ نکته تاریک و سیاهی در کارنامه آژانس است.

 یوکیا آمانو با حضور در جلسه کمیسیون ویژه بررسی برجام در پاسخ به سوالات اعضای این کمیسیون گفت: من یک دیپلمات هستم اما از شنیدن سوالات شما ناراحت نشدم و حتی از آن استقبال می کنم چرا که کمک می کند تا چیزی که در ذهن شما را بهتر بشناسم.

وی ادامه داد: شما نظرات خود را دارید و من هم نظرات خود را و اکنون که نقطه نظرات شما را می شنوم باعث می شود تا بهتر شما را درک کنم.

دبیرکل آژانس بین المللی هسته ای با بیان اینکه تمام صحبت های نمایندگان را نت برداری کرده است گفت: تلاش من این است به تمام سوالات شما پاسخ دهم اما اگر چیزی جا ماند یادآوری کنید با این حال موضوعی که بارها در صحبت های شما تکرار شد مسئله ترور دانشمندان شما بود.

هیچگونه دخالتی از طرف آژانس در خصوص ترور دانشمندان هسته ای ایران وجود ندارد

آمانو با تأکید بر اینکه هیچگونه دخالتی از طرف آژانس در خصوص ترور دانشمندان هسته ای ایران وجود ندارد اظهار داشت: این مسئله به هیچ وجه مورد علاقه آژانس بین المللی نبوده است و می خواهم ضمن اینکه تأکید کنم این مسئله ارتباطی به آژانس ندارد "نه"صریحی به این مسئله بگویم.

وی ادامه داد: شخصا علاقه ای به ترور هسته ای ندارم و در هیچ یک از پادمان، اساسنامه و شورای حکام جایی برای ترور هسته ای وجود ندارد شخصا مخالف هرگونه خشونت و اعمال زور هستم تنها وظیفه من راستی آزمایی فعالیت های هسته ای است.

 دبیرکل آژانس بین المللی هسته ای با اشاره به گفتگو با عباسی ادامه داد: در این گفتگو تأکید داشتم که هیچ ارتباطی بین آژانس و ترورها وجود ندارد و اگر اطلاعات و سندی در این زمینه دارید ارائه دهید اما آنها اطلاعاتی ارائه نکردند.

آمانو با تأکید بر اینکه وظیفه او در مسئله ترور هسته ای نیست گفت: این روزها به قدری درگیر هستم و باید مسئله برجام و کمک به دیگر کشورها در زمینه هسته ای در اولویت برنامه من است بنابراین مسئله ترور در هیچ کجای وظایف کاری من قرار ندارد.

وی با اشاره به حفاظت اطلاعات محرمانه اظهار داشت: ما در این مسئله بسیار جدی هستیم یک رژیم رعایت محرمانگی را داریم که به آن پایبند هستیم به کارکنان خود آموزش های لازم در این خصوص می دهیم و همیشه که با آنها صحبت می کنم متذکر می شوم مهمترین وظیفه ما حفاظت اطلاعاتی است.

افشای اطلاعات ممکن است از منابع مختلف به کشورهای عضو داده شده باشد

آمانو ادامه داد: با این حال من نمی توانم ادعا کنم که صد در صد در این زمینه موفق بوده ایم و یا کارمان را درست انجام می دهیم متأسفانه گاهی اوقات ممکن است کارکنان ارشدی باشند که اشتباهات جزئی در این زمینه مرتکب شوند اما در دوران ریاست من مشکلات جدی در این زمینه وجود نداشته است.

دبیرکل آژانس بین المللی هسته ای اظهار داشت: ممکن است قبل از اینکه کشورها گزارشاتی را دریافت کنند اطلاعات گزارش چند روز قبل در رسانه ها منتشر شود ما این مسئله را جدی می گیریم اگر احساس کنیم این کار به صورت جدی اتفاق افتاده است آن را پیگیری می کنیم اگر کسی در این زمینه تخلفی انجام داده باشد با آن برخورد می کنیم ضمن اینکه افشای اطلاعات ممکن است از منابع مختلف به کشورهای عضو داده شده باشد و آنها وسوسه شده باشند اطلاعات را در اختیار رسانه ها قرار دهند.

وی با بیان اینکه نباید در زمینه درز اطلاعات قضاوت عجولانه ای داشته باشیم گفت: ممکن است از منابع دیگری اطلاعات درز کرده باشد اما من این اطمینان را به شما می دهم که به حفاظت اطلاعاتی اعتقاد داریم و آموزش های لازم به کارکنان آژانس داده شده است.

آمانو با بیان اینکه متعهد هستم از اطلاعات حفاظت کنیم ادامه داد: در عین حال وظیفه دارم اطلاعات ضروری را در اختیار کشورهای عضو آژانس قرار دهم و نباید حفاظت از اطلاعات را با قرار دادن اطلاعات ضروری در اختیار کشورهای عضو یکی بدانیم.

وی توضیح داد: منظور از ارائه اطلاعات محرمانه به کشورها این است که گزارش های محرمانه برای تمام کشورها ارائه شود.

تشریح امانو درباره دوران مذارکات سال 2007 و نقل قول وی به سعید جلیلی

دبیرکل آژانس بین المللی هسته ای با اشاره به برنامه کاری سال 2007 گفت: این برنامه از نظر من یک پروسه بی پایان بود و برنامه مناسبی نبوداما نقشه راهی که اکنون داریم به مراتب بهتر از برنامه گذشته است و چارچوب بهتری دارد چرا که پروسه بی پایانی ندارد و قرار است تا پایان سال میلادی پرونده را مخدومه اعلام کنیم.

آمانو افزود: البته رویکرد ساختارمندی که داشتیم حدود 2 سال آن را اجرا کردیم و به برخی اهداف نزدیک شدیم زمانی که با آقای جلیلی صحبت می کردم گفتم حفره هایی وجود دارد و ضمن اینکه ممکن است دولت ها تغییر کنند و برنامه به نتیجه نرسد آن صحبت ها و آن رویکردهای ساختارمند به ما کمک کرد تا به این نقشه راه برسیم.

وی با اشاره به همکاری های فنی آژانس و ایران و استفاده از انرژی هسته ای گفت: شعار ما این است که اتم باید در خدمت صلح و توسعه باشد در گذشته به خاطر قطعنامه های شورای امنیت همکاری هایی از این دست بین ایران و آژانس صورت نگرفت و این همکاری ها محدود شد و ما امیدواریم در آینده دیگر شاهد این روند نباشیم و شاهد همکاری های مفید و موثر بین ایران و آژانس باشیم که این خواست شخص بنده نیز هست.

اعتماد یک شبه حاصل نمی شود

دبیرکل آژانس بین المللی هسته ای تاکید کرد: ما کاملا با آن تروریسم مخالفیم، با ترور دانشمندان هسته ای مخالفیم و این جایی در برنامه فعالیت های آژانس ندارد. همچنین محافظت از اطلاعات محرمانه بسیار برای ما مهم است برای این کار یک رژیم خاص طراحی کرده ایم و آموزش های لازم به کارکنان داده شده است.

آمانو ادامه داد: مسئله دیگر همکاری های فنی با ایران انجام خواهیم داد. می خواهم بگویم اعتماد یک شبه به به دست نمی آید و لازمه آن این است که با یکدیگر تعامل متقابل داشته باشیم.

مقایسه محمدمهدی زاهدی درباره فعالیت هسته ای ایران و اسرائیل

محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام سوال کرد: آیا می توان تاریخ دقیقی برای آغاز راستی آزمایی ها که قرار است از طرف آژانس بین المللی هسته ای صورت گیرد اعلام کرد. آمانو در پاسخ به این سوال گفت  این موضوع بستگی به خود ایران دارد .

همچنین وحید احمدی عنوان کرد: این سوال در بین مردم وجود دارد که عضویت در NPTبرای ایران چه سود و منفعتی داشت چرا که کشورهایی که عضو NPTنیستند مانندا اسرائیل راحت تر توانسته اند کارهای خود را پیش ببرند اما ایران حتی نتوانست فعالیت خود را به راحتی ادامه دهد.

آمانو گفت: این سوال بسیار سخت است من که کار راستی آزمایی را بر عهده دارم نمی توانم به راحتی به آن پاسخ دهم.

حقیقت پور: ما دیپلمات نیستیم آقای آمانو، انقلابی هستیم

منصور حقیقت پور با بیان اینکه آمانو خود را یک دیپلمات معرفی کرد گفت: ایشان پاسخ های سیاسی به سوالات نمایندگان دادند افرادی که در مقابل شما نشستند دیپلمات نیستند بلکه انقلابی هستند.

وی ادامه داد: می خواهم سوال من را براساس مسائل دیپلماتیک پاسخ ندهید بلکه با تفکر راستگویی جواب دهید شما چند ماه گذشته بر پایه نیاز آمریکا اعلام کردید که ایران یک اقدام غیر قانونی در مریوان انجام داده است می خواهم که شما در این باره بیشتر توضیح دهید.

آمانو در پاسخ به این سوال گفت: در این باره در ضمایم سال 2011 توضیح دادیم حرف من این است که اطلاعاتی به دست ما رسید و ما از شما خواستیم به ما توضیحاتی در خصوص مریوان ارائه کنید ما در این باره نتیجه گیری نکردیم.

مکالمه آمانو و حقیقت پور درباره گزارش های آژانس بر پایه اطلاعات اثبات نشده

نماینده مردم اردبیل اظهار داشت: چطور ممکن است که آژانس به عنوان یک سازمان بین المللی مستقل بر پایه اطلاعاتی که صحت آن اثبات نشده است گزارشی ارائه می‌کند.

آمانو تاکید کرد: ما اطلاعات زیادی از منابع مختلف کسب می‌کنیم، می‌خواهم بگویم که منابع ما باز است اما پس از کسب اطلاعات نتیجه‌گیری نمی‌کنیم بلکه خدمت شما می‌آییم و اطلاعات را عنوان می‌کنیم تا شما به ما توضیح دهید این فرآیند تا پایان سال میلادی جاری به پایان خواهد رسید.

درخواست رییس کمیسیون برجام برای برخورد فنی آژانس با پرونده هسته ای/ انتظار داریم آژانس نسبت به حفظ مسائل دفاعی و امنیت ایران حساس باشد

علیرضا زاکانی در بخش پایانی این نشست با بیان اینکه 5 درخواست از دبیرکل آژانس بین المللی هسته ای دارد، گفت: از شما می‌خواهیم برخورد فنی، شفاف و غیر سیاسی با موضوع فناوری هسته‌ای ایران داشته باشید، همچنین حل مسائل گذشته و بسته شدن پرونده‌های سیاسی علیه ایران را پیگیری کنید.

وی همچنین ادامه داد: حفظ دستاوردهای هسته ای و امانتداری از اطلاعاتی که از ایران به دست آژانس می‌رسد، از دیگر درخواست‌های ما است. همچنین می‌خواهیم به پیشرفت ایران در حوزه‌های هسته ای کمک شود، این انتظار جدی ما از عضو ارشد آژانس بین المللی است.

زاکانی با تاکید بر اینکه نسبت به خلع سلاح کشتار جمعی در جهان اقدام شود، از آمانو خواست که این کار از غرب آسیا و شمال آفریقا آغاز شود.

رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام اظهار داشت: ما نسبت به حفظ مسائل دفاعی و امنیت ایران و همچنین حفظ جایگاه، موقعیت و عزت ایران اسلامی حساس هستیم و می‌خواهیم این حساسیت را شما به عنوان خط قرمز در نظر بگیرید.



دوشنبه, 30 شهریور 1394 ساعت 00:30





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن