واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۴۸ب.ظ)
خشکي چشم را جدي بگيريد موج - فوق تخصص قرنيه، عضو هيات علمي دانشگاه و رئيس انجمن چشم پزشکي خراسان خشکي چشم را يکي از مهمترين بيماريهاي چشمي در دنياي مدرن معرفي کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا صداقت، فوق تخصص قرنيه عضو هيات علمي دانشگاه و رئيس انجمن چشم پزشکي خراسان، خشکي چشم را يکي از مهمترين بيماريهاي چشمي در دنياي مدرن معرفي و خاطرنشان کرد: به دليل تغيير سبک زندگي افراد و روي آوردن به زندگي مدرن و استفاده از کامپيوتر و وسايل مشابه نظير تلويزيون، تبلت، خشکي چشم روز به روز در حال شيوع بيشتري خواهد بود؛ چرا که شايعترين مشکلات ناشي از اين وسايل تمرکز زياد هنگام استفاده از اين وسايل است که منجر به کاهش تعداد دفعات پلک زدن افراد خواهد شد.
وي افزود: کساني که به مدت طولاني از اين وسايل استفاده ميکنند و زمينه خشکي چشم دارند با استفاده از اين وسايل بهطور شايع دچار خشکي چشم شده و با عوارض آن روبه رو ميشوند.
عضو هيات علمي دانشگاه و فوق تخصص قرنيه با بيان اين که جنس يکي از عوامل مهم زمينه ساز خشکي چشم است افزود: خانمها بيشتر در معرض خطر ابتلا به خشکي چشم هستند؛ زيرا هورمونهاي زنانه بعد از يائسگي تغيير يافته و بعد از سن 50 سالگي (پت منوپوز) زمينه خشکي چشم فراهم ميشود. که اگر اين افراد در زندگي روزمره از کامپيوتر استفاده کنند بشدت دچار خشکي چشم ميشوند. دکتر صداقت مصرف داروهاي ضد افسردگي، آنتي هيستامينها، حتي داروهاي سرماخوردگي، سيستم محيط زندگي و شغلي افراد که باعث خشکي محيط ميشوند را از عواملي بر شمرد که ميتواند افراد را بشدت مستعد خشکي چشم کند. همچنين کشاورزاني که در محيطهاي بيرون کار ميکنند و يا در محيطهاي شيميايي هستند در معرض خشکي چشم قرار ميگيرند.
وي مهمترين عامل ايجاد خشکي چشم را وجود بيماري در لبه پلک به نام "بلغاريت" عنوان کرد و گفت: اکثر کساني که دچار خشکي چشم ميشوند اکثراً با بلغاريت همراه هستند زيرا پايه و اساس خشکي چشم را ايجاد ميکند. اگر خشکي چشم به علت بلغاريت نباشد گذرا ايجاد ميشود ولي در صورت زمينه اصلي بلغاريت، که در سن 40-50 سالگي بيشتر ديده ميشود، خشکي چشم ماندگار و پايدار خواهد بود.
رئيس انجمن چشم پزشکي خراسان خاطر نشان کرد: خشکي چشم بيماري نيست که به سرعت ايجاد شود و زود هم بهبود يابد بلکه براي فرد به مدت طولاني باقيمانده و مشکلات زيادي ايجاد ميکند. خشکي چشم، درمان کنترل کننده دارد و اغلب تسکين دهنده هست.
وي ميزان اثر خشکي چشم را در زندگي روزمره افراد بسيار با اهميت دانسته، تصريح کرد: ميزان اثر خشکي شديد چشم معادل با يک آنژين قلبي متوسط است و هر دو به يک ميزان نگران کننده ميباشند، زيرا در شرايط زندگي و آينده فرد بسيار تأثير گذار است.
از اين رو خشکي چشم بايد جدي گرفته شود و بيمار اطمينان پيدا کند که با يک قطره اشک مصنوعي درمان نميشود، بلکه دارو درماني متعدد و درمان بيماريهاي زمينه اي بايد براي فرد انجام شود تا ميزان افت زندگي ناشي از خشکي چشم به حداقل برسد و تقريباً به زندگي معمولي خود ادامه دهد.
وي در ادامه آموزش کودکان و والدين در خصوص استفاده صحيح از وسايل کامپيوتري را ضروري دانسته و يادآور شد: بايد سعي شود استفاده از وسايل کامپيوتري در حداقل زمان باشد و در طول استفاده تعداد پلک زدنها زياد شود. قرار گرفتن سيستمهاي مانيتور و فاصله و زاويه آن با چشم کاربران به روش صحيح باشد. به بچهها ياد بدهيم وقت بازي را بازي کنند و کار با وسايل کامپيوتري را براي وقت نياز بگذارند. در سيستمهاي تهويه منازل و محل کار دقت شود تا از وسايلي استفاده گردد که حداقل وزش را دارند؛ چرا که سيستمهاي سرد کننده باعث خشکي چشم ميشوند.
رئيس انجمن چشم پزشکي خراسان از خانم هاي سن منوپوز خواست تا علايم چشمي را جدي بگيرندو در مصرف داروهاي بدون نسخه پزشک مثل ضد افسردگي، ضد حساسيت دقت کنند.
وي در پايان گفت: درمان خشکي چشم فقط استفاده از اشک مصنوعي به توصيه خود بيمار نيست و بايد توسط چشم پزشک تجويز دارويي انجام شود. انجام آزمايشهاي بررسي بيماريهاي زمينه اي مانند بيماريهاي روماتيسمي لازم است؛ زيرا شديدترين نوع خشکي چشم در انواع روماتيسم ديده ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]