واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تناسب موافقان و منتقدان توافق هستهای در کمیسیون برجام
رئیس کمیسیون ویژه بررسی «برجام» مجلس شورای اسلامی گفت که بین موافقان و منتقدان توافق هستهای در این کمیسیون تناسب برقرار است.
آفتاب : علیرضا زاکانی در برنامه «متن و حاشیه» که شامگاه شنبه از شبکه سوم سیما پخش شد، با بیان اینکه این کمیسیون با جدیت مشغول بررسی توافق هستهای است، اظهار کرد: شورای عالی امنیت ملی بر اساس اصل 176 قانون اساسی وظایفی دارد که مبتنی بر آن میتواند بخشی از این متن را بررسی کند، الا اینکه تدبیر رهبر انقلاب این باشد که شورای عالی امنیت ملی، متولی این کار شود که در اینصورت تمام کار و بررسی تمام این متن تحت نظر این شورا قرار میگیرد. تدبیر رهبر معظم انقلاب این بوده که این متن را مجاری قانونی بررسی کنند و تأکید داشتند که این متن با دقت مورد رسیدگی قرار بگیرد تا مسئولانی که آن را بررسی کردهاند، به مردم گزارش دهند.
وی افزود: بررسی برجام وظیفه ذاتی مجلس است. اگر این متن را یک معاهده در نظر بگیریم، براساس اصل 77 و 125 قانون اساسی و اگر این متن را یک صلح دعوی در نظر بگیریم، براساس اصل 139 قانون اساسی وظیفه مجلس است که آن را بررسی کند.
این نماینده اصولگرای مجلس در پاسخ به سؤالی درباره تعداد زیاد منتقدین توافق هستهای نسبت به موافقان در این کمیسیون گفت: باید ببینیم تعریف ما از انتقاد و منتقد چیست؟ به نظر من تعداد طیف منتقد در این کمیسیون زیاد نیست و یک تناسبی بین تعداد موافقان و منتقدان برقرار است و نمایندگان مجلس نیز با توجه به شناخت کافی نسبت به حضور این افراد در کمیسیون رأی دادند و تا کنون در کمیسیون ویژه برجام منطق حاکم بوده است.
زاکانی با ارائه توضیحاتی درباره علت دعوت از تیم سابق هستهای در جلسات کمیسیون برجام، تصریح کرد: از آقای جلیلی و دوستانشان به این دلیل دعوت کردیم که آنها 6 سال مسئولیت مذاکرات را بر عهده داشتند، همان طور که درخواست داشتیم با دکتر لاریجانی هم جلسه داشته باشیم چرا که ایشان دو سال مسئولیت مذاکرات را برعهده داشت.
وی ادامه داد: جلیلی نقاط ضعف و قوت متن برجام را دستهبندی کرده و به طرح نقاط ضعف که موجب نگرانی برای آینده بود، پرداخت. تیم مذاکرهکننده هم هیچگاه نمیگفت این متن ضعف دارد و همواره آن را تأیید میکرد و ما تلاش هر دو گروه مذاکرهکننده را قدر میدانیم.
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام همچنین با اشاره به حضور آمانو در جلسه فردا (یکشنبه) کمیسیون برجام خاطرنشان کرد: آمانو با 5 نفر همراه در جلسه کمیسیون حضور مییابد. آنها برای پیگیری تفاهمات میان ایران و آژانس به ایران سفر میکنند و ما هم وظیفه خود دانستیم که با ایشان دیداری داشته باشیم و انتظارات خود را بیان کنیم. البته بنا نداریم درباره مسائل محرمانه میان ایران و آژانس از آمانو سوال کنیم بلکه این سوال را از آقای صالحی خواهیم پرسید و از ایشان درخواست کردهایم این اسناد را به مجلس بیاورند زیرا اعتماد ما به مسئولان خودمان بیشتر است.
وی درباره پخش جلسات کمیسیون برجام از شبکه خبر نیز اظهار کرد: ابتدا ما برای ثبت و ضبط جلسات کمیسیون از صدا و سیما و مجلس درخواستی را مطرح کردیم. جلساتی که از شبکه خبر هم پخش میشد به شکل گزینشی نبود فقط یک جلسه با آقای جلیلی را پخش نکرده بودند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه کمیسیون برجام بنا دارد به دیدار روسای سه قوه برود، درباره حضور نمایندگان غیر عضو کمیسیون در جلسات نیز توضیحی ارائه کرد و گفت: براساس آییننامه همه نمایندگان میتوانند بدون حق رای در جلسات کمیسیونها حضور یابند و اظهار نظر کنند.
زاکانی درباره تفاوت فضای جلسات کمیسیون با ظریف نسبت به جلسه با سعید جلیلی خاطرنشان کرد: تیم آقای جلیلی بر کاری که انجام شده نقدی داشتند اما در زمان حضور آقای ظریف ما با تیم مذاکرهکننده و صاحبکار طرف بودیم و بر همین اساس فضا و سوالات هم متفاوت بود.
رئیس کمیسیون ویژه بررسی برجام با تاکید بر اینکه نباید مسائل ملی را دستخوش نگاههای سیاسی کرد، افزود: کمیسیون برجام هم گزارش تفصیلی و هم گزارش مختصری را برای قرائت در صحن علنی ارائه خواهد کرد و تا پایان این هفته نیز نسبت به جمعآوری اطلاعات و نظرات کارشناسی اقدام میکنیم تا آخر هفته جاری گزارش خود را آماده کنیم.
وی با بیان اینکه بدنه کارشناسی کمیسیون با اساتید دانشگاه ارتباط دارد، خاطرنشان کرد: آنچه برای ما اهمیت داشته این بوده که مجلس دریافت درستی از نقاط ضعف و قوت برجام و قطعنامه پیدا کند و با ظرفیتهای قانونی بهترین انتخاب را داشته باشد. ما هم در این مسیر منافع حداکثری و مضرات حداقلی را برای امروز و آینده کشور مدنظر قرار دادیم.
به گزارش ایسنا، زاکانی درباره برخی اخبار منتشره مبنی بر پایان بررسی برجام در شورای عالی امنیت ملی، اظهار کرد: این شورا در مدتزمان طولانی در حال بررسی توافق بوده و کار را دنبال کرده و مجلس هم براساس وظیفه ذاتی خود مسیری را دنبال میکند که بیشترین منافع حفظ شود و حداقل زمینه نفوذ وجود داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]