واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در کنگره بینالمللیام.اس در بیمارستان رضوی مشهد عنوان شد؛
بانوان ایرانی بیشتر از متوسط جهانی به بیماریام.اس دچار میشوند
شناسهٔ خبر: 2919362 - شنبه ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۶
استانها > خراسان رضوی
مشهد- یک متخصص مغز و اعصاب گفت: در حال حاضر زنان در کشور ما سه برابر بیشتر از مردان به بیماریام اس دچار میشوند و این در حالی است که این نسبت در جهان حدود دو برابر است. دکتر سید جواد حسینی نژاد در نخستین کنگره بینالمللیام. اس که در بیمارستان رضوی مشهد برگزار شد بیان کرد: شمار بانوان مبتلابه این بیماری در ایران در مقایسه با آمارهای خاورمیانه و محدوده مدیترانه به مراتب بیشتر است.وی با اشاره به ناشناخته ماندن عوامل بروز و رشد این بیماری در کشور عنوان کرد: تحقیقاتی که طی دو تا ۵ سال گذشته انجام شده حکایت از آن دارد که استان اصفهان با نسبت ۹۳/۶ در هر ۱۰۰هزار نفر بیشترین آمار مبتلایان به این بیماری در کشور رادار است و بعد از آن استانهای چهارمحال و بختیاری و فارس قرار دارند.وی افزود: تهران چهارمین آما را در اختیار دارد و در هر ۱۰۰هزار نفر جمعیت آن شاهد بروز بیماری در ۷۴/۳ نفر هستیم.وی خاطرنشان کرد: همچنین تحقیقات نشان میدهد که از هر ۱۰۰هزار نفر در مشهد، ۵۷ نفر به این بیماری مبتلا هستند و نسبت بروز ام. اس در زنان مشهدی در مقایسه با مردان، ۳۲/۳درصد بیشتر است.
این متخصص مغز و اعصاب از رشد ابتلای زنان ایرانی به این عارضه خبر داد و تصریح کرد: از کمبود ویتامین D تا آلایندههای صنعتی در بروز بیماریام. اس مؤثرند.دکتر حسینی نژاد در ادامه با اشاره به عوامل احتمالی که در بروز ام. اس در افراد مؤثر است ادامه داد: بهدفعات عنوانشده که عامل اصلی بروز این بیماری ناشناخته است و نمیتوان یک برگ خرید قطعی را بهعنوان مقصر اصلی در ابتلا به این بیماری معرفی کرد اما در عینحال بررسیهایی که طی سالهای گذشته انجامشده، حکایت از آن دارند که عوامل محیطی، ساختارهای ژنتیکی متأثر از محیط، تغییر در سبک زندگی افراد، کمبود ویتامین D و حتی زیستن در محدوده مناطق صنعتی هم میتواند در رشد احتمال ابتلا به این بیماری مؤثر واقع شوند.وی تأکید کرد: نمونه تأثیر مناطق و آلایندههای صنعتی در بروز و ظهور این بیماری را میتوان در شهرهای اصفهان و تهران مشاهده نمود.بیماران ام. اس نیاز به حمایت دارنددکتر حسینی نژاد در ادامه یادآور شد: موضوع افزایش آمار مبتلایان به بیماریام. اس در ایران را از جهاتی میتوان به بهبود روند تشخیص و تسریع در آن، افزایش طول امید به زندگی مبتلایان طی ۷ سال گذشته از ۵۸/۵ به حدود ۶۵ سال و بهتبع آن کاهش مرگومیر در این افراد و ارتقای روشهای درمانی نیز مرتبط دانست.این متخصص مغز و اعصاب تأکید کرد: در حال حاضر با توجه به سیستم حمایتی دولت از این بیماران و تسهیلاتی که انجمنهای حمایت از بیماران مبتلابه ام. اس ارائه میکنند لذا میتوانیم ادعا کنیم که ایران آمارهای شفافی از شمار مبتلایان به اماس و شرایط و نیازهای آنها در دسترس دارد.درمان قطعی نیز برای این بیماری محقق نشده است دبیر علمی نخستین کنگره بینالمللیام. اس نیز با تشریح بخشی از ابعاد این بیماری گفت: بیماری ام. اس با تأثیری که بر مغز و نخاع دارد، درصد متفاوتی از ناتوانی را در مبتلایان منجر میشود و به طور معمول به از دستدان کنترل، دید، تعادل و حواس و بیحسی میانجامد.پروفسور علی گرجی استاد دانشگاه مونتستر آلمان در این همایش افزود: پیشرفتهای خوبی درزمینهٔ درمان بیماری ام. اس در ایران انجامشده است اما درمان قطعی برای این بیماری محقق نشده است.
وی در حاشیه برگزاری نخستین کنگره بینالمللیام. اس در بیمارستان رضوی عنوان کرد: با توجه به رشد آمار مبتلایان به این بیماری در کشورمان، به نظر میرسد همچنان در امر پژوهش با کشورهای توسعهیافته فاصلهداریم و تقویت پژوهشها در این بخش میتواند ایران را در آینده در زمره کشورهای رده اول در امر تشخیص و درمان قرار دهد.پروفسور گرجی یادآور شد: چنانچه حمایتهای اجتماعی وجود نداشته باشد، سیر درمان دشوار طی خواهد شد.وی تأکید کرد: بر این اساس پیگیری مباحثی نظیر تشخیص بهموقع، دسترسی به دارو و درمان در بعضی شهرها و شهرستانهای دور از مرکز ضروری است.وی با اشاره به ناشناخته بودن عوامل بیماریام اس گفت: بیش از نیمقرن است که بر روی این بیماری و عوامل بروز آن مطالعات فراوانی صورت گرفته و برگ خریدهای متعددی بهعنوان عوامل بروز آن معرفیشدهاند؛ اما چون قطعیتی در این برگ خریدها و سهمشان نبوده درمان قطعی محقق نشده است.وی هدف از برگزاری این کنگره را بهرهمندی از تجارب بینالمللی درزمینهٔ این بیماری و تعامل مؤثر در کسب تجربیات موجود جهانی عنوان کرد و افزود: توأمان در تلاشیم تا محققان و پژوهشگران جوان را با این مبحث آشنا کرده و آنها را به انجام تحقیقات و پژوهشهای جدید، تشویق نماییم.به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنگره بین المللی ام. اس با هدف تبادل نظر با گروههای بالینی مختلف در مورد آخرین دستاوردهای بالینی در زمینه تشخیص، درمان و پیشگیری بیماری ام. اس طی دیروز و امروز با حضور ۷۰ پزشک و متخصص داخلی و خارجی در بیمارستان رضوی برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]